Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaineris Robertas Kalinkinas viešai kurs vestuvinę suknelę

Pirmą kartą Lietuvoje, parodoje „Mūsų vestuvės“ visi smalsuoliai gyvai galės pamatyti, kaip garsiojo drabužių dizainerio Roberto Kalinkino bei jo meistrų rankose gimsta meno kūrinys – unikali vestuvinė suknelė.
Robertas Kalinkinas
Robertas Kalinkinas / Asmeninio albumo nuotr.

Dvi dienas – nuo vasario 7 d. ryto iki 8 d. vakaro – garsus drabužių kūrėjas siuvimo ateljė iš savo studijos perkels į viešbutį Radisson Blu Hotel Lietuva. „Paprastai savo darbų neviešiname, nes puoselėjame individualų bendravimą su kiekvienu klientu ir tik jam kuriame unikalų drabužį. Šįkart nusprendėme parodyti, kaip rimtai žiūrime į darbą ir kaip visas procesas vyksta mūsų ateljė. Norime, kad žmonės pamatytų, kaip gimsta rankų darbo kūrinys“, - pasakoja dizaineris. 

Vestuvinę suknelę viešai kuriančiam dizaineriui talkins dvi meistrės. „Jei žiūrovams iškils klausimų, mielai į juos atsakysime, taip pat kviesime stiliaus konsultacijoms“, - žada R.Kalinkinas. Paklaustas, ar darbo netrikdys pulkai smalsuolių, kūrėjas užtikrina, kad dirbančios komandos žiūrovai neišves iš pusiausvyros: „Mūsų siuvėjos ir meistrai įpratę dirbti stebimi daugelio akių, nes įprastą mūsų siuvimo ateljė nuo kitų patalpų skiria stiklinė siena, tik šįkart jos nebus. Bet gyvas bendravimas ir viešai išsakomi komentarai tikrai mūsų nebaugina. Esame atviri ir pažadame pasidalyti darbo patirtimi. Žiūrovai realiai galės pamatyti, kodėl dizainerių kurtos suknelės taip branginamos bei kiek rankų darbo įdedama jas siuvant.“ 

R.Kalinkinas atskleidžia, jog kūrybinio įkvėpimo semiasi stebėdamas gamtą, unikalius pasaulio reiškinius. „Tačiau visų didžiausias įkvėpimas kurti gimsta suvokiant, jog gyvenimas toks trumpalaikis“, - sako drabužių kūrėjas ir pastebi, jog į jo stiliaus namus dažniausiai užsuka gyvenimo skonį jaučiančios išmintingos moterys.   

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Robertas Kalinkinas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Robertas Kalinkinas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius