Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dj Mamania: „Graffiti ant bažnyčios? Svarsčiau, ar tai gerai“

Didžėjus, grupės „G&G Sindikato“ narys, muzikos kūrėjas Dj Mamania, kurio tikrasis vardas yra Artūras Matkevičius – vienas iš hiphopo kultūros Lietuvoje pionierių. Dažnai į viešumą nelendantis atlikėjas su Audriumi Bružu ir Kirilu Glušajevu pasidalijo dar niekur negirdėtomis istorijomis – kaip Vokietijoje nešiojo laikraščius, piešdavo grafiti ir kaip jautėsi, kai išėjęs koncertuoti, salėje pamatė vos 4 klausytojus.
Dj Mamania
Dj Mamania / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Dj Mamania prisimena, kad dėl ne pačių aukščiausių mokslo rezultatų, negalėjęs po mokyklos įstoti Lietuvoje į norimą specialybę, jis išvyko į Vokietiją. Ten nešiodamas laikraščius ir mokydamasis vokiečių kalbos, atlikėjas vis labiau linko į muzikos pusę.

„Kai aš pirmą kartą nuvykau į Vokietiją ir viename koncerte pamačiau, kad ant scenos groja tik didžėjus ir reperis, be jokios grupės, o jų klauso 2000 žmonių – tai prikaustė mano dėmesį ir aš pagalvojau, kad norėčiau daryti taip pat. Aš tikėjau, kad taip ateityje bus ir Lietuvoje“, – prisimena muzikos kūrėjas.

Taip ir įvyko. „G&G Sindikatas“ gyvuoja jau virš 20 metų ir iki šiol renka minias, o Dj Mamania per savo karjerą grojo ne vienai tūkstantinei miniai. Nors yra buvę ir sudėtingų akimirkų.

„Tu groji vakarėlyje ir matai, kad skirstosi žmonės... Tie pirmi kartai veikia taip blogai... Tai arba užgrūdina, veikia kaip šaltas dušas ir muzikantas sako: „Aš grįšiu ir padarysiu, kad publika nešvilptų“. Arba kitus tai paveikia taip negatyvia, kad jie daugiau negrįžta į sceną“, – sako jis.

Visą pokalbį žiūrėkite čia:

VIDEO: Dj Mamania: „Graffiti ant bažnyčios? Svarsčiau, ar tai gerai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius