-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Domina tik vyresnės

Laba diena, Ramune. Pastebėjau, kad visos mano draugės buvo vyresnės. Man būna neįdomu su bendraamžėmis, nes joms paprastai rūpi tik klubai ir nuotykiai, reta kuri iš jų pagalvoja apie gyvenimą. Dabar turiu draugę, kuriai greit sueis 35 metai, bet aš beveik nejaučiu mūsų amžiaus skirtumo.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.
Temos: 2 Moteris Santykiai

O jei ir jaučiu, mane kaip tik ir žavi jos patirtis, aš matau, kad turiu ko pasimokyti iš jos. Mano draugai šaiposi iš manęs, kad susiradau antrą mamą, vadina ją teta ir pan. Ramune, ar čia yra kažkokios giliai paslėptos mano psichologinės problemos, kad susirandu vyresnes? Andrius, 23 m.

Labas, Andriau. Manau, kad reikia nemažai drąsos būti šalia labiau patyrusios, protingos moters. Daugelis vyrų labai bijo stiprių moterų, nes greit pasijunta menkesni, nevyriški, pažeidžiami. O štai tu – visai ne. Tikrai labai šaunu, kad tau norisi įvairiapusiškesnio, turtingesnio bendravimo, o ne paviršutiniškų, vienadienių santykių. Tu trokšti augti, tobulėti, mokytis, o ne tuščiai leisti laiką.

Visiškai natūralu, kad tave traukia vyresnės moterys. Tavo amžiaus merginoms taip pat neretai labiau įdomūs ir patrauklūs vyresni vyrai. Vyresnis draugas ar draugė, turėdami daugiau patirties ir gyvenimiškos išminties, gali paskatinti tobulėti, vystyti savo moteriškumą/vyriškumą, išmokti labai svarbių ir reikalingų gyvenime dalykų.

Ko gero, nemažai draugų tau tiesiog pavydi, todėl visaip erzina tave. Žinoma, jei jau tau taip užstrigo tie jų pasakymai ir jie tau neduoda ramybės, gal juose yra kažkiek tiesos. Tikrai yra tokia teorija, kad vyrai, rinkdamiesi vyresnes moteris, pasąmoningai ieško motinų. Bet jeigu ir taip, nieko čia bloga: bendraudamas su ta moterimi tu gali vystyti vidinį motiniškumą savyje. Jis reikalingas kiekvieno vyro augimo procese. Vidinės motinos ugdymas reiškia gebėjimą suvokti ir išgyventi jausmus, mylėti ir aukotis, rūpintis, globoti. Išvystęs šias savybes vyras nebeieško to išorėje. Taigi sėkmės tau augant ir tobulėjant!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius