Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominikos Respublikoje atostogavusi manekenė Eglė Štandtaitė: „Pirmasis mano įspūdis apie salą buvo klaidingas“

Manekenė Eglė Štandtaitė (23) yra išmaišiusi pasaulį – ji dalyvavo įvairiose fotosesijose ir pristatymuose ne vienoje nuostabaus grožio šalyje. Šią vasarą Eglė nusprendė pailsėti ir jėgas atgauti Dominikos Respublikoje. Šiuo metu vasaroti į Lietuvą sugrįžusi E.Štandtaitė vis dar gyvena kelionės įspūdžiais, jais mielai pasidalijo su portalo Žmonės.lt skaitytojais.
Eglė Štandtaitė Dominikos Respublikoje
Eglė Štandtaitė Dominikos Respublikoje / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Turizmas Atostogos

„Mano atostogos truko dešimt dienų. Išvykome ten su draugais. Apsistojome nuostabiame viešbutyje prie Atlanto vandenyno, Poerto Plata mieste. Mums pasisekė, nes oras buvo lyg užsakytas: visos dienos buvo karštos ir saulėtos, tik paskutinėmis trumpai palynodavo“, – pasakojo Eglė. Modeliu dirbanti mergina prisipažino, kad vykti į Dominikos Respubliką ją paskatino faktas, kad niekada nėra buvusi Karibų salose, o šias atostogas norėjosi praleisti kur nors egzotiškame krašte.

„Pirmas mano įspūdis apie salą buvo klaidingas, nes viskas pasirodė labai skurdu ir netvarkinga. Žmonės taip pat atrodė nelaimingi dėl to skurdaus gyvenimo. Pabuvus ilgėliau mano nuomonė pasikeitė“, – portalui Žmonės.lt pasakojo E.Štandtaitė. Mergina teigė, kad nors visur skurdas ir nepriteklius, tačiau niekas negali nustelbti gamtos. Jos grožis paliko neišdildomą įspūdį Eglei, o ką jau kalbėti apie vietinę virtuvę, kurioje gausu šviežių jūros gėrybių ir vaisių – tai dar vienas dalykas, pavergęs jos širdį.

Paklausta, kaip leido atostogas, modelis pasakojo, kad didžiąją dalį laiko praleido viešbučio teritorijoje prie Atlanto vandenyno pakrantės, tačiau pasitaikius progai teko pakeliauti ir apsižvalgyti po salą. „Aplankiau Punta Rusia paplūdimį, atogrąžų miškus, Damajagua krioklius, nardžiau Paradise saloje“, – apie aktyvų poilsį pasakojo Eglė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė `tandtaitė Dominikos Respublikoje
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Štandtaitė Dominikos Respublikoje

E.Štandtaitė pasakojo, kad ten vietiniai yra skirstomi į dvi grupes: pasiturinčius ir skurstančius. Pasiturinčių gyvenamieji rajonai yra akylai saugomi nuo skurdžių. Vietiniai jai pasirodė svetingi ir draugiški, tačiau labai neišprusę. „Teko bendrauti su keletu žmonių, kurie pasakojo, kad viduriniąsias mokyklas baigia tik pasiturinčių šeimų vaikai. Dauguma vaikų į mokyklas neina, nes nemato poreikio. Pradeda anksti uždarbiauti. Vietiniai mėgsta sočiai pavalgyti, gamina ir geria romą, jų gyvenimas neapsieina be latino šokių. Tradicinis šokis – merengue“, – kalbėjo modelis.

Paklausta, ar dar kartą važiuotų į Dominikos Respubliką, Eglė ilgai nesvarsčiusi atsako: „Mielai, juk per šias atostogas nespėjau pamatyti viso salos grožio.“

Asmeninio albumo nuotr./Eglė `tandtaitė Dominikos Respublikoje
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Štandtaitė Dominikos Respublikoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius