Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donatas Montvydas išskrido į UNICEF misiją Malavyje: „Svarbu mylėti ir kitus vaikus“

Šeštadienį į Malavį išskrido didžioji dalis septintąjį kartą rengiamos gerumo misijos „Už kiekvieną vaiką“ dalyvių. Prieš UNICEF rengiamos misijos pradžią oro uoste dalyviai neslėpė nerimo, bet kartu išreiškė viltį, jog įkvėps Lietuvos gyventojus padėti šios Pietų Afrikos valstybės vaikams.
Jazzu ir Donatas Montvydas
Jazzu ir Donatas Montvydas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Rugpjūčio 19 į Malavį išskrido dainininkas Donatas Montvydas, kunigas Ričardas Doveika ir UNICEF Geros valios ambasadorė, aktorė Virginija Kochanskytė, lydimi UNICEF Lietuva vykdomosios direktorės Jovitos Majauskaitės-Staniulėnės. Atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu juos išlydėjo, o prie misijos prisijungs trečiadienį, rugpjūčio 23 d.

TAIP PAT SKAITYKITE: Robbie Williamso pakviesti Į UNICEF misiją Malavyje vyksta Jazzu ir Donatas Montvydas

„Labai svarbu sau priminti atjautos pojūtį, pabėgti nuo savirealizacijos, savo ego. Svarbu mylėti ne tik savo vaiką, bet ir kitus, atjausti visus vaikus, nelikti abejingam – tą jausmą turiu nuo vaikystės. Tikiu, jog reikia duotis ir dalintis, tik tuomet pats gali būti laimingas“, – prieš skrydį kalbėjo Donatas Montvydas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Donatas Montvydas ir Ričardas Doveika
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Donatas Montvydas ir Ričardas Doveika

„Aš neįsivaizduoju, kaip viskas bus ir kokias emocijas tai gali sukelti, kaip tai gali mane paveikti. Stengiuosi negalvoti apie savo būsenas, nes ten važiuoju ne dėl savęs, o padėti kitiems. Jaučiuosi pakankamai stipri, kad galėčiau skatinti žmones padėti kitiems. Tikiu, jog vaikus reikia saugoti ir mylėti bei suteikti bent minimalias sąlygas gyventi“, – prieš kelionę kalbėjo Jazzu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jazzu
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jazzu

Tai – antroji kunigo Ričardo Doveikos misija, jis pernai su UNICEF vyko į Svazilandą. Prieš kelionę į Malavį R.Doveika kalbėjo: „Vaikams reikia paprastų dalykų – galimybės mokytis, galimybės bent kartą per dieną sočiai pavalgyti, galimybės saugiai išmiegoti. Mažytis kraštas Lietuva gali suteikti spindesio Malavio vaikų gyvenimo pilkumai. Tikiu, jog tokios misijos yra bendruomeniškumo kūrimas bei padeda įkvėpti aukoti kitus.“

Anot kunigo, skrisdamas į lagaminą jis tonų maisto ar medikamentų įsidėti negali, bet veža paprastų kasdienių dalykų, smulkmenų, kurios džiugins Malavio vaikus – kamuolių, pieštukų, sąsiuvinių, muilo burbulų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./UNICEF misijos dalyviai išskrido į Malavį
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./UNICEF misijos dalyviai išskrido į Malavį

Šiais metais Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamos misijos dalyviai keliauja į Malavį. Vienoje skurdžiausių Afrikos valstybių nuolat trūksta maisto, maždaug pusei vaikų neprieinamas gydymas, skiepai, daugiau kaip milijonas jų yra našlaičiai. Savaitę truksiančios lietuvių misijos tikslas – surinkti kuo daugiau lėšų Malavio vaikų gyvybėms gelbėti.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. Geros valios žmonės kviečiami prisidėti ir kartu gelbėti vaikų visame pasaulyje likimus. Vos 10 centų per dieną (3 eurai per mėnesį) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą. Tereikia numeriu 1469 siųsti žinutę su tekstu „VAIKAMS“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Robbie Williamso šou Vingio parke: duetas su tėvu, gerbėja Edita ir „spasibo“

Apie UNICEF

UNICEF Lietuva yra vienas iš 34 UNICEF nacionalinių komitetų, esančių išsivysčiusiame pasaulyje. Lietuvoje UNICEF siekia užtikrinti vaiko teises, siekti palaikymo bei kaupti lėšas UNICEF vaikų projektams visame pasaulyje. UNICEF finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis.

UNICEF projektą „Už kiekvieną vaiką“ globoja Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. UNICEF Misija Malavyje – tai septintasis UNICEF ir TV3 bendradarbiavimo vaisius, skirtas pasaulio vaikams.

Per šešerius metus UNICEF organizuojamose misijose Kambodžoje, Siera Leonėje Tanzanijoje, Haityje, Mozambike, Svazilande dalyvavo tokie žinomi žmonės: dainininkas Marijus Mikutavičius, aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė, TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, olimpiniai vice čempionai kanojininkas Jevgenijus Šuklinas ir boksininkas Evaldas Petrauskas, žurnalistė, TV laidų vedėja Beata Nicholson, aktoriai Virginija Kochanskytė ir Giedrius Savickas, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, daininkas Merūnas Vitulskis, žurnalistas Vytaras Radzevičius, kunigas Ričardas Doveika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius