Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drąsiais pasisakymais garsėjanti Dinara Knystautienė: apie beveik pokštu virtusias sužadėtuves ir netobulą realybę

Per daugiau nei 10 metų internetas tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi, kuriame bendraujame, dalijamės gražiausiomis gyvenimo akimirkomis ir atrandame vis ką nors naujo. Tai atradimu tapo ir socialinių tinklų pažibai Dinarai Vilčinskytei-Knystautienei, kuri į gyvenimą žvelgia ne pro rožinius akinius, o atvirai, drąsiai ir be jokių užuolankų.
Dinara Vilčinskytė-Knystautienė, Simas Knystautas ir dukra Henrieta
Dinara Vilčinskytė-Knystautienė, Simas Knystautas ir dukra Henrieta / Asmeninio albumo nuotr.

Turbūt kiekvienas pažvelgęs į plačią raudonplaukės šypseną nustebtų – Vilniuje gyvenanti mama neįtikėtinai panaši į animacinio filmuko „Karališka drąsa“ heroję Meridą. Ir iš tiesų – šios dvi skirtingų pasaulių merginos siekia bendro tikslo – pakeisti nusistovėjusias tradicijas. Tik Dinara tai daro socialiniuose tinkluose, bet pakankamai sėkmingai, nes kiekvienais metais bendraminčių ratas vis plečiasi.

Pokalbio su 15min metu nuo merginos veido nė sekundei nedingo plati šypsena. Ji be jokių užuolankų papasakojo apie savo nepaprastą kelią į socialinių tinklų platybes, kurios tapo ne tik bendravimo bei gyvenimiškų akimirkų demonstravimu, bet ir savotišku dienoraščiu.

Balandžio pirmąją – sužadėtuvės su jaunystės simpatija

Dinara juokiasi, kad pradžią socialiniuose tinkluose prisimena tarsi per miglą, nes per savo aktyvų būdą ji paprasčiausiai neprisimena, kada tiksliai į tai įsitraukė. Nepaisant to, pirmieji jos įrašai pateko būtent į „Facebook“, o vėliau pasiekė ir instagramą.

„Aš pati visada buvau labai aktyvi. Mėgau viskuo dalintis su kitais žmonėmis. Kiek save prisimenu, visada patiko daug kalbėti, tačiau tos gyvos komunikacijos man ne visada pakakdavo. Grįžusi namo visas mintis perkeldavau į feisbuko paskyrą“, – prisiminimais dalijasi Dinara.

Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė
Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė

Visgi rašymas į socialinius tinklus nėra vienintelė merginos veikla. Iki pat dukros Henrietos gimimo ji sukosi aptarnaudama klientus pigu.lt, kur užėmė biuro vadybininkės pareigas. O be šio darbo, Dinara dar užsiima ir mėgstama veikla – vestuvių planavimu.

„Vestuvių dekoravimas, kai planuoji visą šventę, labai įtraukia ir sukelia daug džiaugsmo. Po savo vestuvių kilo mintis, kad galiu rengti ir kitų šventes, dekoruoti, puošti stalus. Pati patyrusi, kokią laimę suteikia iki detalių apgalvota šventė, nusprendžiau šiuo džiaugsmu pasidalyti ir su kitais jaunaisiais“, – šypsodamasi pasakoja socialinių tinklų žvaigždė.

Bet viso to nebūtų, jei jos gyvenime nebūtų atsiradęs mylimas vyras Simas. Būsimų sutuoktinių keliai pirmą kartą susikirto nedideliame Ventos miestelyje, kuriame Simas žaidė krepšinį, o Dinara buvo sirgalė – akivaizdžiai demonstravusi simpatijas krepšininkui.

Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė ir Simas Knystautas
Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė ir Simas Knystautas

„Jis kilęs iš Mažeikių ir į Ventą atvyko tik dėl krepšinio varžybų. Iš karto mane sužavėjo, nes nuo jaunystės man patiko aukšti, tamsiaplaukiai krepšininkai. Mano dabartinis vyras būtent toks ir yra. Per varžybas sužinojau jo vardą, kelis kartus net šūktelėjau (juokiasi).

Per mūsų vestuves jis išdavė, kad tądien jam trukdžiau susikaupti. Tačiau pirmas susitikimas nebuvo lemtingas. Vėliau parašiau jam feisbuke, bet jis buvo labai nekalbus, su manimi mažai bendravo, todėl po kurio laiko viskas ir nutrūko. Na, bet laimei, po metų ir vėl pradėjome bendrauti“, – atvirauja D. Vilčinskytė-Knystautienė.

Galiausiai pora kartu apsigyveno Vilniuje, nors apie santuoką net negalvojo. Dinara pasakoja, kad studijų metais Simas laukė, kol sustiprės finansiškai ir galės pasipiršti. Tačiau netikėta staigmena viską pakeitė ir nuolatinės užuominos bei pokštai peraugo į realybę.

Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė ir Simas Knystautas
Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė ir Simas Knystautas

„Aš jam sakydavau, kad niekaip nesuprantu, kodėl vyras, kuris turi du plaučius, negali nupirkti man žiedo su deimantu. Visada kalbėdavau tokias nesąmones, o likus kelioms dienoms iki balandžio pirmosios net paprašiau, kad nufilmuotume netikras sužadėtuves.

Mėgstu tokias avantiūras, jis ir pats mielai į jas įsitraukia, bet būtent tą kartą rodė ožius. Ir tik vėliau sužinojau, kad prie to prisidėjo mano draugė. Pasirodo, ji jam padėjo organizuoti sužadėtuves, o tąkart liepė iškart eiti miegoti, nesiklausant mano įkalbinėjimų“, – 15min sakė Dinara.

Likus vos porai dienų iki tikrųjų jų draugystės metinių, Simas priklaupė ant vieno kelio ir netikėtai pasipiršo. Lemtingą akimirką dalyvavo ir mylimas jųdviejų augintinis, kuris, pagal pirminį planą, turėjo ir nemenką užduotį – atnešti sužadėtuvių žiedą, bet bandymai jį parišti augintiniui po kaklu baigėsi nesėkmingai. Likta prie paprastesnio plano, juokiasi Dinara.

Tadžikiškos šaknys ir „Instagram“ realybė

Pasirodo, santuoka bei dukros Henrietos gimimas ir buvo tai, ko visą laiką troško socialinių tinklų žvaigždė. Prieš tai ji gyveno tik su broliu ir mama, o tadžikų kilmės tėtį mergina matė tik vaikystėje, kol galiausiai jis visiems laikams išvažiavo. Bet ir dabar didžiausią Dinaros gyvenimo dalį užima mylima mama.

Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė su broliu ir mama
Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė su broliu ir mama

„Aš labai vertinu, kad mama mus su broliu pati viena užaugino. Žaviuosi jos pastangomis, dėl kurių mums niekada nieko netrūko. Nepasakyčiau, kad ko nors neturėjome. Per dieną telefonu pasikalbam gal penkis ar dešimt kartų. Tikrai labai ją vertinu ir myliu“, – šypsodamasi prisipažįsta mergina.

Tokia pačia mylinčia bei globojančia mama tapo ir pati Dinara. Dukros Henrietos ji susilaukė šių metų liepą ir nuo tada jos instagramas pilnas motinystės kasdienybės. Ir jeigu atrodytų, kad ji demonstruoja vien tik gražias šio gyvenimo etapo spalvas, tai labai klystate, nes ji parodo ir ne tokią gražią pusę.

Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė
Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė

„Manau, kad visoms mamytėms turbūt labiausiai patinka mano tekstai apie dukrą. Tačiau taip pat galvoju, kad didžiausio dėmesio sulaukia atviri tekstai apie mano emocinę būseną, vaikystės prisiminimus“, – svarsto Dinara.

Žinoma mama tvirtina, kad rašydama šiuos tekstus jaučiasi net geriau. Anot jos, viską išlieti tekstu yra žymiai geriau nei tai pasakyti realiais žodžiais, o ypač tada, kai gimus dukrai atsiranda laisvės apribojimas.

„Vis tiek dabar negaliu dažniau išeiti ar išvažiuoti kur nors, kiek tik noriu. Kadangi pati maitinu vaikelį, tai iš namų išeiti galiu daugiausia dviem ar keturioms valandoms. Negali laiko laisvai planuoti, kai esi priklausoma ne tik nuo savęs, juk turi atsižvelgti ir į vaiką“, – mintimis dalijasi D. Vilčinskytė-Knystautienė.

Nepaisant to, jog beveik didžiąją dalį dienos po namus ji vaikšto vien tik su pižama, tačiau išpuola dienų, kai tenka paįvairinti kasdienybę. Kartu su Henrieta merginos pasilepina renginiais, užsiėmimais ar fotosesijomis.

Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė
Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė-Knystautienė

„Savaitgaliais vyras būna su vaikeliu ir tada galiu užsiimti kokia nors saviraiška. Aišku, jeigu viena pati būčiau, tai turbūt nieko tokio negalėčiau daryti, bet kadangi vyras labai padeda, tai galiu užsiimti tokiais dalykėliais“, – tikina mama.

Vienas iš tokių dalykėlių tampa ir tekstų rašymas socialiniuose tinkluose. Pasiteiravus, koks šių tekstų tikslas, ji teigia, kad tokiu būdu nori supažindinti būsimas mamas su tikra motinyste, o vaikas ne vien tik gražiai aprengtas ramiai guli.

„Vėliau jaunos panelės man ir rašo, kai susikuria sau tokius lūkesčius, kad viskas su vaikelio priežiūra bus paprasta ir lengva. Kelios net rašė, kad jas gąsdinu, nuteikiu prieš vaikų turėjimą. Bet vėlgi dalis jų džiaugiasi, kad realybę rodau. Pavyzdžiui, yra tokių mamų, kurios galvoja, kad tik jų vienų neramus vaikelis, kad tik jų vienų netvarkingi namai, ar kad valgyt nespėja padaryti“, – sako Dinara.

Kalbėdama su 15min ji prisiminė, kad merginos jai rašo, jog nori lygiuotis į gražų instagramo pasaulį. Tačiau nedaugelis žino, anot jos, kad už kadro tos mamos yra, pavyzdžiui, namų tvarkytojos ar auklės.

„Tokių dalykų nelabai kas demonstruoja, o parodo tik galutinį variantą. Vėliau tos mamos, kurios stengiasi atkartoti tą grožį, vėliau save graužia ir išgyvena, kai nepadaro taip gražiai kaip reikia. Tačiau džiaugiuosi, kad atsiranda mamų, kurios jau pradeda rodyti ir realybę“, – akcentuoja D. Vilčinskytė-Knystautienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius