Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugė tuokiasi, o tu – vis dar vieniša

Kai jūsų draugė žengia į naują gyvenimo etapą, jūs liekate ten pat, kur ir buvote. Aišku, džiaugiatės jos laime, bet situacija vis tiek sukelia tam tikrų minčių, užvaldo pavydas, nepasitikėjimas savimi ir baimė, ar pati kada nors susirasite tinkamą vaikiną.
Vestuvės.
Vestuvės / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pateiksime penkis būdus, kurie padės įveikti šį emocinį išbandymą, rašo cosmopolitan.com.

1. Sutikite, kad pavydas yra normalu

Būtų keista, jei draugei nors šiek tiek nepavydėtumėte dėl to, jog tapo nuotaka, – juk ir jūs svajojate kada nors ištekėti. Pavydo šaknys yra baimė. Taigi paklauskite savęs, ko nesąmoningai bijote, pavyzdžiui, kad jųdviejų santykiai pasikeis, nes keičiasi jos gyvenimas, ar kad pati niekada neištekėsite. Kai suvoksite savo nerimo šaltinį, galėsite save nuraminti.

2. Nekankinkite savęs neigiamomis mintimis

Nepasitikėjimas savimi tik nutolins susitikimą su jūsų vertu žmogumi. Neigiamos mintys ne tik menkina savigarbą, bet verčia jaustis dar blogiau... Galbūt išliesite savo pyktį ant draugės, tai būtų neteisinga.

3. Atvirai sau atsakykite, ar šiuo momentu jūs pasiruošusi tuoktis

Galbūt šiuo metu esate užsiėmusi darbu ar mokslais, o tai iš tikrųjų trukdo sutikti poną tinkamąjį, galbūt neturite laiko palaikyti rimtus santykius. O galbūt yra dalykų, kuriuos mėgstate daryti būdama viena?  Susitelkite į tai, kurioje gyvenimo stotelėje esate, įvertinkite,  ką šiuo metu turite, o ne ko trūksta.

4. Padėkite ruoštis vestuvėms

Jei nesate įtraukta į pasiruošimo vestuvėms darbus, galite suorganizuoti draugei mergvakarį. Sugalvokite ką nors ypatinga, kad parodytumėte, kaip branginate draugystę. Pavyzdžiui, sukurkite albumą su juokingomis bendromis fotografijomis ir šmaikščiomis antraštėmis. Nukreipdama  energiją teigiama linkme atsikratysite neigiamų minčių.

5. Išsakykite jausmus

Jei su drauge esate išties artimos, ji veikiausiai pajus jūsų sąmyšį ir norės žinoti, kas vyksta. Todėl būkite atvira. Pasakykite, kad nenorite sugadinti tuoktuvių, tačiau jos šiek tiek trikdo, tad dvejojate, ar pačiai taip pasiseks kaip draugei. Bičiulė įvertins jūsų sąžiningumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius