Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drugelių magijai neatsispyrė ir garsenybės: atvyko įvertinti Agnės Kuzmickaitės naujausios kolekcijos

Viena garsiausių ir bene aktyviausiai kuriančių šalies drabužių dizainerių, drugelių karaliene tituluojama Agnė Kuzmickaitė ketvirtadienio vakarą Vilniaus rotušėje pristatė 8-ąją savo kolekciją. O iš arti pamatyti to, ką paruošė kūrėja, atvyko būrys stilingai pasipuošusių bičiulių, tarp kurių buvo ir nemažai garsenybių.
Žilvinas Grigaitis su viešnia, Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzmickaitė su dukra, Indrė Stonkuvienė ir Vidas Bareikis
Žilvinas Grigaitis su viešnia, Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzmickaitė su dukra, Indrė Stonkuvienė ir Vidas Bareikis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

A.Kuzmickaitė dalį trijų linijų kolekcijos vasario mėnesį jau pristatė viename svarbiausių pasaulio mados industrijos renginių – pagrindinėje Londono mados savaitės programoje, kur buvo ypač palankiai įvertinta tarptautinės mados bendruomenės, tačiau gerbėjai Lietuvoje šį vakarą išvydo kur kas daugiau – beveik pusšimtį moterims bei vyrams skirtų drabužių modelių.

A.Kuzmickaitės drabužiai jau neatsiejami nuo drugelio prekės ženklo. Dizainerė plėtoja ir ekologijos temą. Negana to, kasmet pristato ir vis daugiau vyrams kurtų drabužių.

O įvertinti to, ką šįsyk paruošė vakaro kaltininkė, susirinko gausus būrys šventiškai nusiteikusių ir pasipuošusių dizainerės artimųjų ir bičiulių. Tarp jų buvo ir ne vienas visuomenėje žinomas asmuo – kolekcijos pristatymo nepraleido A.Kuzmickaitės vyras, atlikėjas Saulius Prūsaitis, televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė su širdies draugu, atlikėju Vidu Bareikiu, fotografas Gediminas Žilinskas, režisierius Oskaras Koršunovas, Viktorija Macijauskienė, Agnė Grigaliūnienė ir kiti.

Vakaro svečiai – galerijoje:

Tiesa, šis kolekcijos pristatymas Vilniuje turėjo įvykti dar prieš kelis mėnesius, tačiau dėl karantino buvo nukeltas. Madų šou apsilankęs verslininkas Žilvinas Grigaitis neslėpė pasiilgęs tokių renginių ir besidžiaugiantis, kad A.Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas pagaliau surengtas.

„Norisi, kad vėl užsivestų ši rinka, viskas grįžtų atgal, tad malonu, kad Agnė ryžosi, sugalvojo vis dėlto pristatyti kolekciją geresniu laiku“, – 15min sakė Žilvinas.

Į kolekcijos pristatymą jis atvyko ne vienas. „Specialiai atsivežiau viešnią, Norvegijos ambasadoriaus žmoną, kuri irgi domisi lietuviška mada, kad pasižiūrėtų“, – kartu su juo atėjusią moterį pristatė Ž.Grigaitis.

Žilvinas sakė, kad džiaugiasi Agnės sėkme, kad per pastaruosius metus ji dar labiau išplaukė į plačiuosius vandenis, buvo įvertinta užsienyje: „Džiugu, kad jos ženklas drugelis rado skrydį į visą pasaulį.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis

Tiesa, nors prisipažino, kad negalima teigti, jog rinkdamasis rūbą jis teikia prioritetą lietuviams dizaineriams, pridūrė, kad jo spintoje yra ir jų drabužių. „Manau, kad viskas priklauso nuo paties rūbo, stiliaus, emocijos“, – mintimis dalijosi Žilvinas.

Paklaustas apie šiandieninę savo aprangą, Ž.Grigaitis teigė pasirinkęs vieno žinomiausių australų dizainerių švarką.

„Kadangi vasara, o jos metu gyvenu Palangoje, prie jūros, bet specialiai atvažiavau palaikyti Agnės. Manau, kad vasarą, kai šilta, reikia džiaugtis vasariška apranga“, – kalbėjo Žilvinas.

Kolekcijos pristatyme sudalyvavo ir pramogų pasaulio pora – laidų vedėja Indrė Stonkuvienė ir atlikėjas Vidas Bareikis. Užkalbinta apie stilių Indrė pasidžiaugė, kad šįvakar jai pasipuošti padėjo pati A.Kuzmickaitė, o štai Vidas, anksčiau renginiuose ne kartą vilkėjęs sportinį kostiumą, šįkart pasirinko klasiką, kostiumą iš parduotuvės „Aprangos kodas“. Beje, kostiumus jis pastaraisiais metais vilkėjo ir vesdamas pokalbių laidą „VIDO VIDeO“.

„Dabar eidami į renginius mes pasitariame, kad derėtume vienas šalia kito“, – žvelgdama į V.Bareikį sakė I.Stonkuvienė.

Vidas, dalydamasis mintimis apie šį vakarą, teigė, kad prieš lankydamasis madų šou stengiasi nesusikurti jokių išankstinių nuostatų.

„Kai ateinu į mados renginį, pirmiausia būnu labai atviras, sakau nulį kritikos, nes mane tai labai įkvepia. Po kiekvieno mados pristatymo pats pradedu fantazuoti – kaip būtų įdomu sukurti savo mados liniją. Man viskas patinka – ir eksperimentai, ir klasika. Tik nemėgstu nuobodumo – kai būna kažkas pilko, nuobodaus, tai ne man“, – komentavo V.Bareikis.

„O aš ne pirmus metus lankausi pas Agnę, tai vėl tikiuosi elegancijos ir lengvo mikso, to, ką galima pritaikyti ne tik scenoje, bet ir gyvenime – daug spalvų ir lengvumo“, – savo ruožtu pridūrė I.Stonkuvienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Indrė Stonkuvienė, Vidas Bareikis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Indrė Stonkuvienė, Vidas Bareikis

O kam jiedu teikia pirmenybę – lietuvių dizaineriams ar užsienio ženklams? Indrės ir Vido nuomonės čia šiek tiek išsiskyrė.

„Šiuo klausimu esu labai patriotiška ir turbūt palaikanti mūsų, lietuvių, kūrėjus. Žmonėms, kažką kuriantiems, yra be proto sunku ir to palaikymo reikia visiems bet kokioje srityje, tad pirmenybę teikiu mūsų tautiečiams“, – sakė I.Stonkuvienė.

„O aš savo ruožtu jau kurį laiką renkuosi Karlą Lagerfieldą, tai gal išeina, kad labiau užsienį“, – teigė V.Bareikis, parodęs Indrės rankinę, kurią ji atsinešė šįvakar – ji taip pat „Karl Lagerfield“ prekinio ženklo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dizainerė A.Kuzmickaitė pristatė naujausią kolekciją: joje gausu spalvų, o drugeliai nutūpė ir ant vyrams skirtų derinių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius