Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du širdies smūgius patyrusi Rita Dapkutė dėkodama kreipėsi į bičiulius: papasakojo apie sveikatą

Birželio pradžioje iš Čikagos atskriejo žinia, kad čia jau ilgą laiką gyvenanti Rita Dapkutė-Sproston (57), Lietuvoje išgarsėjusi kaip verslininkė, visuomenės veikėja, televizijos laidų vedėja, patyrė du širdies smūgius. Tačiau dabar žinomos moters būklė vis labiau gerėja, o tai patvirtina jos įrašas socialiniame tinkle, kuriuo dėkodama kreipėsi į savo draugus ir sekėjus.
Johnas Sprostonas ir Rita Dapkutė
Johnas Sprostonas ir Rita Dapkutė / „Scanpix“ nuotr.

R.Dapkutė socialiniame tinkle „Facebook“ pati informavo, kokia šiuo metu yra jos sveikatos būklė, koks gydymas jai dabar taikomas. Moteris viliasi, kad jau greitai pilnu tempu grįš į gyvenimą kupina jėgų. Be to, nepamiršo ir padėkoti gero linkėjusiems žmonėms.

„Dėkoju visiems už gerus linkėjimus po širdies smūgio. Esu reabilitacijoje ir tikiuosi, kad netrukus vaikščiosiu be pagalbos“, – į palaikiusius sunkiu momentu kreipėsi ji.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Sprostonas ir Rita Dapkutė
„Scanpix“ nuotr./Johnas Sprostonas ir Rita Dapkutė

15min primena, kad apie tai, jog Amerikos lietuvė R.Dapkutė patyrė du širdies smūgius vieną po kito, birželio pradžioje moters feisbuko paskyroje pranešė jos vyras Johnas Sprostonas. Jis teigė, kad R.Dapkutę teko du kartus gaivinti, o gaivinant lūžo keli šonkauliai, išsivystė plaučių uždegimas. Tačiau, nepaisant sunkių komplikacijų, R.Dapkutės būklė ėmė gerėti.

Moteris dar gyvendama Lietuvoje neslėpė, kad serga cukriniu diabetu.

R.Dapkutė iki atvykdama į Lietuvą Čikagoje baigė biologijos ir žurnalistikos studijas, dirbo žiniasklaidoje ir viešuosiuose ryšiuose. Ilinojaus universitete studijuodama lietuvių kalbą ir literatūrą ji atvyko stažuotis į Vilniaus universitetą ir liko ilgam.

Lietuvoje R.Dapkutė greitai tapo žinoma. Artėjant rinkimams į Lietuvos Aukščiausiąją Tarybą, 1990 m. ji vėl atvyko į Lietuvą ir prisidėjo prie Sąjūdžio rinkiminių ir informacijos sklaidos darbų, dirbo Sąjūdžio informacijos agentūros direktore.

Sąjūdžiui laimėjus rinkimuose Aukščiausiojoje Taryboje įsteigė Informacijos biurą, buvo šios įstaigos direktorė iki 1992 m. kovo mėn. Kurį laiką dirbo radijo stoties M-1 reklamos ir viešųjų ryšių vadove. Nuo 1992 m. pasuko į verslą. Ypač buvo populiari pirmoji Vilniuje jos įkurta picerija „Ritos slėptuvė“.

Vėliau R.Dapkutė dalyvavo televizijos projektuose, pramogų pasaulyje, galiausiai pasuko į politiką, tapo Lietuvos liberalų sąjungos nare, buvo išrinkta į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

Tačiau 2010 m. R.Dapkutė su savo antruoju vyru Johnu Sprostonu nutarė iš Lietuvos sugrįžti į Čikagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius