Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dubajuje – skandalingas konkursas „Sovietų Sąjungos karalienė“: Lietuvos atstove skelbiasi Inessa

Jau kelerius metus iš eilės Lietuvoje verda pasipiktinimo aistros dėl grožio konkursų, kurių pavadinimuose minima mūsų šalies okupantė Sovietų Sąjunga: kodėl šie abejotini šou visuomet sulaukia Lietuvos atstovėmis prisistatančių merginų dėmesio, norinčių kovoti dėl nugalėtojos vardo? Šie metai – ne išimtis. Dubajuje rengiamas konkursas „Sovietų Sąjungos karalienė“ („Queen of USSR 2018“), kuriame dalyvauja Lietuvos atstove save vadinanti Inessa.
Konkurse „Sovietų Sąjungos karalienė“ dalyvauja ir Lietuvos atstove prisistačius Inessa
Konkurse „Sovietų Sąjungos karalienė“ dalyvauja ir Lietuvos atstove prisistačius Inessa
Temos: 2 Dubajus Konkursas

Nuo 2015-ųjų grožio konkursas „Sovietų Sąjungos karalienė“ rengiamas Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Dubajuje.

Konkurso aprašymas skelbia, kad „Queen of USSR 2018“ yra pasirodymų ir madų šou, kuriame 15 dalyvių, atstovaujančių penkiolikai buvusių Sovietų Sąjungos respublikų, scenoje pristato savo šalies kultūrą. Nurodoma, kad dalyvės nėra profesionalios artistės, bet visos kalba rusiškai ir gyvena Jungtiniuose Arabų Emyratuose bei nori pristatyti savo šalį gražiausioje Dubajaus scenoje.

Tarp konkurso dalyvių linksniuojamas ir Lietuvos vardas – mūsų šaliai skelbiasi atstovaujanti mergina, vardu Inessa. Kovo 31-ąją ji pasirodys kartu su kitomis atstovėmis ir varžysis dėl galimybės vadintis „Sovietų Sąjungos karaliene“.

Lietuvoje jau buvo kilęs ne vienas skandalas dėl merginų, kurios noriai dalyvauja panašiame, Londone vykstančiame konkurse „Miss USSR UK“. Šiemet čia savo laimę bando lietuve prisistatanti Jelena.

Dėl Lietuvos atstovių įtraukimo į šį konkursą labai prieštarauja Lietuvos ambasada Jungtinėje Karalystėje, kurios teigimu, konkurso organizatorių kvietimas lietuvėms dalyvauti renginyje, pavadintame Sovietų Sąjungos vardu, rodo didžiulę nepagarbą atkurtai Lietuvos nepriklausomybei. Tuo tarpu renginio organizatoriai tvirtina, kad „Mis Sovietų Sąjunga“ – tik grožio konkursas, kuriuo nenorima sukelti politinių diskusijų.

2015-aisiais „Miss USSR UK“ dalyvė, lietuvė Santa Adomavičiūtė paaiškino, kodėl dalyvauja tokiame prieštaringai vertinamame konkurse.

„Istoriją reikia žinoti, tačiau nelikime įstrigę praeityje. Aš linkusi nesureikšminti šio konkurso pavadinimo, juolab, kad esu įsitikinusi, jog bet kokio grožio konkurso dalyvės sulaukia tiek gerų, tiek blogų komentarų.

Nelabai suprantu, kodėl dalis lietuvių smerkia „Miss USSR UK“ konkurse dalyvaujančias tautietes, vadina jas tautos gėda ir išdavikėmis. Pažiūrėkite, kokio didelio palaikymo iš savo tautiečių susilaukė Ukrainos atstovė, nors šiuo metu Ukraina kariauja su Rusijos remiamais separatistais, o Rusija yra tiesioginė SSRS teisių paveldėtoja (Ukrainą atstovaujanti 22 m. Ilona Brodovska tarp visų konkurso dalyvių sulaukė daugiausiai „Facebook‘o“ „laikų“ – daugiau nei 1 600 – red. past.).

Kaip ir minėjau, nesureikšminu konkurso politiškai – jame dalyvauju, nes noriu save išbandyti, praplėsti savo akiratį, susipažinti su naujais žmonėmis“, – tąkart kalbėjo viena konkurso dalyvių.

{gallery|74177|10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius