Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dužusios svajonės: žymūs Lietuvos žmonės prakalbo apie skaudžias verslo nesėkmes

Julia Janus, Žilvinas Žvagulis, Eva Tombak, Mia – visi jie pažino kartėlio jausmą, kai žlugo jų verslai: kas neteko drabužių parduotuvių, kas turėjo uždaryti muzikos klubą ar restoraną, kas net emigruoti į kitą šalį.
Eva Tombak, Žilvinas Žvagulis, Vilija Pilibaitytė-Mia
Eva Tombak, Žilvinas Žvagulis, Vilija Pilibaitytė-Mia / Pauliaus Peleckio, Gretos Skaraitienės /„ŽMONĖS Foto“ ir Aleksandro Broko nuotraukos.

Drabužių dizainerė Julia Janus mėnesį kas vakarą verkė. Sunkiausia buvo atsisveikinti ne su savo drabužių parduotuvėmis, o su darbuotojais. Pradėjusi studijuoti verslo vadybą, ji aiškiai suprato, kad sukurti verslą – paprasta. Sunku jį išlaikyti.

Šią tiesą savo kailiu patyrė TV3 televizijos laidos „Visi mes žmonės“ pašnekovai – garsūs, puikiai žinomi Lietuvos žmonės, savo pinigus ir širdį investavę į drabužių parduotuves, restoranus, žurnalų leidybą.

Atsisveikinti su nuoširdžiai kurtu verslu pasirodė be galo skausminga: dužo širdys, ritosi ašaros, kankino depresija ir juodžiausios mintys, nes viskas atrodė beprasmiška.

Pauliaus Peleckio, Gretos Skaraitienės /„ŽMONĖS Foto“ ir Aleksandro Broko nuotraukos./Julija Janus
Pauliaus Peleckio, Gretos Skaraitienės /„ŽMONĖS Foto“ ir Aleksandro Broko nuotraukos./Julija Janus

„Trejus metus negalėjau važiuoti ta gatve, kur buvo „Muzikinis angaras“. Negalėjau. Labai skaudėjo“, – prisipažįsta dainininkas Žilvinas Žvagulis.

Kadaise jo įkurtas „Muzikinis angaras“ buvo populiariausia vieta sostinėje. „Bet nemokėjau skaičiuoti išlaidų maistui, gėrimams. Man atrodė, kad iš manęs visi vagia...“ – prisipažino jis laidoje.

Ir dar tas persekiojantis gėdos jausmas – tau nepavyko, ir visi apie tai žino... Bėgdama nuo gėdos jausmo, kad nepavyko išsaugoti savo sukurto žurnalo „Ieva“, garsi žurnalų leidėja Eva Tombak su šeima emigravo į Australiją.

Bet ir ten bandymas atidaryti kavinę buvo nesėkmingas. Jeigu ne Australijoje atrasta joga, galbūt ir šiandien Eva dar nebūtų buvusi laiminga.

UAB „TV topas“ stop kadras/Vilija Pilibaitytė-Mia
UAB „TV topas“ stop kadras/Vilija Pilibaitytė-Mia

O jeigu ne sūnus, galbūt dainininkė Vilija Pilibaitytė–Mia būtų pasiryžusi net pačiam baisiausiam žingsniui. Restorano Druskininkuose žlugimas vos per kelis mėnesius, skolos, o vėliau pasipylusios dar ir negražios istorijos su vyru, dainininkei kainavo daugiau nei dvejus depresijos ir sunkiausių išgyvenimų metus.

Tačiau tokius gyvenimo smūgius priėmę kaip pamoką, dabar šie žmonės verčia naują lapą – kas atsargiai bando naujas verslo sritis, o kas prisiekė sau daugiau niekada į verslą kojos nekelti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius