Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvejas skyrybas patyrusi N.Bunkė – už santuokos nutraukimą be teismo: „Sutaupytume daugybę pinigų“

Poroms nusprendus sukti skirtingais keliais, pradedamas ilgai trunkantis skyrybų procesas – jos kreipiasi į apylinkių teismus, dalijasi turtą. Todėl, atsižvelgdama į gana sudėtingą eigą, Vyriausybė siūlo leisti santuokas nutraukti notarams, jei sutuoktiniai neturi nepilnamečių vaikų ir sutaria dėl turto padalijimo. Tokiam sprendimui pritaria ir žinoma atlikėja Natalija Bunkė, nereikalingus formalumus patyrusi savo kailiu.
Natalija Bunkė, teisėjo plaktukas
Natalija Bunkė, teisėjo plaktukas / Žygimanto Gedvilos, cardplayer.com

Kaip jau buvo rašyta, Ministrų kabinetas trečiadienį bendru sutarimu pritarė Teisingumo ministerijos teikiamiems projektams, kuriais notarams būtų perduodama dalis apylinkių teismų funkcijų, jei jos nesusijusios su ginčo sprendimu.

Tai būtų santuokos nutraukimas ir gyvenimo skyrium sutuoktinių bendru sutikimu patvirtinimas, kai sutuoktiniai neturi nepilnamečių vaikų, teismo leidimas keisti vedybų sutartį, taip pat teismo leidimas nekilnojamojo daikto, kuris yra šeimos turtas, sandoriams sudaryti.

Tiesa, šį ir kitus teikiamus įstatymų projektus dar turės svarstyti ir dėl jų priėmimo balsuos Seimas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Natalija Bunkė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Natalija Bunkė

Kad būtų priimtas toks įstatymų projektas, pritaria ir dvejas skyrybas išgyvenusi atlikėja Natalija Bunkė. Žinoma moteris jau spėjo įsitikinti, kad taikiai skiriantis žmonėms, kurie neturi nepilnamečio vaiko ir yra draugiškai susitarę dėl turtinių dalykų, visą procesą gali atlikti notarai.

Jos nuomone, dabar tokiu atveju teismams tik suteikiamas papildomas darbas, o porai vaikščiojimas į teismus tėra laiko švaistymas, kaip kad buvo jos ir Deivydo Zvonkaus atveju.

„Su pirmu vyru išvis tarpusavyje susitarėme, kas kam lieka. Tavo mašina – tavo, mano – mano, turtas – per pusę. Mums visiškai nereikėjo teismo sprendimo“, – savo patirtimi dalijosi atlikėja.

Vis dėlto žinoma moteris pripažįsta, kad jos pavyzdys tėra vienas iš daugelio ir pabrėžia, kad kartais yra išimčių, pavyzdžiui, kai du žmonės – teisiškai neraštingi.

„Advokatams galėtume sutaupyti daugybę pinigų, bet suprantu, kad kilus ginčui kitaip nepavyksta. Kartais tiek vyrai, tiek moterys sugalvoja, kad jiems priklauso didesnė turto dalis, o tai nėra teisinga. Tuomet tik teisininkas ir advokatas turi suteikti informaciją, paaiškinti šiuos aspektus žmonėms, už tai mes ir susimokame“, – sakė N.Bunkė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė ir Deivydas Zvonkus
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė ir Deivydas Zvonkus

Be abejo, Natalija sutinka, kad skyrybos tampa kur kas sudėtingesniu procesu tokiu atveju, kai sutuoktiniai augina nepilnametį vaiką – tuomet reikia teisiškai sutarti dėl jo gyvenamosios vietos, lankymo valandų. Tokius klausimus teisme ji sprendė ir pati, kai skyrėsi su verslininku Danieliumi Bunkumi.

„Su Danieliumi iš anksto buvome sudarę ir sutartį, numatėme vaiko lankymo grafiką, iki smulkmenų aptarę jo išlaikymą. Buvo labai daug niuansų. Skiriantis būna visko, pavyzdžiui, ir mamos, ir tėčiai prisigalvoja, kad tik pakenktų buvusiam sutuoktiniui, o visai nesusimąsto, jog žalą padaro didžiausiam savo turtui – vaikui“, – 15min pasakojo N.Bunkė.

Luko Balandžio nuotr./Natalija Bunkė ir Danielius Bunkus
Luko Balandžio nuotr./Natalija Bunkė ir Danielius Bunkus

Tiesa, moteris atkreipia dėmesį į tai, kad kiekviena situacija – labai skirtinga. Jos skyrybų atveju svarbiausia buvo ne verslo ar turto klausimai, o sūnus Kristupas ir jo gerovė.

„Norėjau, kad vaikas kuo dažniau matytų tėtį, todėl sutarėme, kad pusę laiko jis praleis pas mane, pusę pas Danielių. Šiandien mes su buvusiu vyru grafiko nesilaikome. Tėtis pasiima sūnų, kai nori, kada gali, vaikas taip pat važiuoja pas jį, kai pasiilgsta, ir čia jokie teismai nenurodys, kaip daryti. Jei taip jau nutiko, kad išsiskyrėte, linkiu viską išspręsti draugiškai.

Jau daug kartų esu pasakojusi, kad kai kurie žmonės žiūri į mane ir sako: „Nesveiki jų santykiai su buvusiais, nes gerai sutariate.“ O aš nesuprantu, kai žmonės, pragyvenę daug laiko kartu, negali susitarti žmogiška kalba, pykstasi, neatleidžia. Mes ne dievai, kad teistume kitus ir nepamirštume nuoskaudų“, – atvirai kalbėjo N.Bunkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius