-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dviratininką pražudęs aktorius P.Dimša nesulaukė malonės

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas atsisakė patvirtinti Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos Lygtinio paleidimo komisijos prašymą taikyti lygtinį paleidimą su intensyvia priežiūra mirtiną avariją sukėlusiam aktoriui Petrui Dimšai.
Petras Dimša
Aktoriaus Petro Dimšos teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nutartyje pažymima, kad nuteistasis P.Dimša savo kaltės nepripažino, savo elgesio nevertino kritiškai, nesigailėjo nusikaltęs.

Kaip matyti iš minėtos komisijos nutarimo, nuteistasis kaltės dėl padaryto nusikaltimo vis dar nepripažįsta, teigia esantis nekaltai nuteistas.

„Tai rodo, kad ir dabar nuteistasis savo elgesio kritiškai nevertina, neprisiima atsakomybės už savo veiksmus“, – rašoma teismo nutartyje.

Primename, kad P.Dimša šešių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas už tai, kad 2013 m. liepos 17 d. būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, vairuodamas automobilį sukėlė eismo įvykį, dėl kurio žuvo žmogus.

Teismas atkreipė dėmesį, kad lygtinis paleidimas iš laisvės atėmimo įstaigos gali būti taikomas tik tada, kai yra pagrindas manyti, kad asmuo pakeitė savo elgesį, požiūrį į visuomenėje priimtas elgesio taisykles, ateityje daugiau nenusikals.

Šiuo metu nuteistasis P.Dimša atlieka laisvės atėmimo bausmę už neatsargaus nusikaltimo, padaryto apsvaigus nuo alkoholio ir sukėlusio negrįžtamas pasekmes, žmogaus mirtį, padarymą.

Šiuo metu P.Dimša yra atlikęs nedidelę dalį laisvės atėmimo bausmės – 1 m. 7 mėn. 17 d., likusioji dalis – 4 m. 4 mėn. 13 d..

Nuteistąjį P.Dimšą siūloma paleisti lygtinai, nesuėjus 1/3 bausmės termino, taikant intensyvią priežiūrą. Šiuo atveju teismas įvertina ir visuomenės interesą, kad nusikalstamas veikas padaręs asmuo atliktų adekvačią jo padarytoms nusikalstamoms veikoms bausmę, kurią, įvertinęs visas aplinkybes, paskyrė teismas, ir kuri paveiktų nuteistąjį, kad jis laikytųsi įstatymų ir vėl nenusikalstų, bei būtų užtikrintas teisingumo principo įgyvendinimas.

Teismo nuomone, P. Dimša pažanga mažinant nusikalstamo elgesio riziką nesudaro pakankamo pagrindo manyti, jog nuteistasis iš tiesų yra padaręs reikiamas išvadas, t. y. pasitaisė ir ateityje laikysis įstatymų ir nedarys naujų nusikalstamų veikų. P. Dimšos lygtinis paleidimas iš pataisos įstaigos šiuo metu neužtikrintų bausmės tikslų realizavimo bei teisingumo principo įgyvendinimo.

Ši nutartis per 7 d. gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui, praneša Teismų administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius