Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dž.Butkutės gerbėjai Frankfurte liko nusivylę: atlikėjos sutuoktinis sako, kad įvyko nesusipratimas

Džordanos Butkutės gerbėjai, panorę dainininkę išgirsti Frankfurte, po žadėto didžiulio renginio liko sutrikę – jie teigia, kad atlikėjos koncertas buvo bene perpus trumpesnis, nei buvo nurodyta ant bilietų ir oficialiuose renginio puslapiuose.
Džordana Butkutė
Džordana Butkutė / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Vasario 15 dieną Frankfurte vykęs Džordanos Butkutės koncertas kai kuriems jos gerbėjams paliko ne tik puikius lietuviškos muzikos atsiminimus – dalis susirinkusiųjų nustebo dėl be jokio paaiškinimo gerokai sutrumpėjusio koncerto laiko. Nors ant bilietų ir oficialiame koncerto puslapyje buvo rašoma, jog renginys tęsis nuo 19 iki 22.30 val., susirinkusiuosius atlikėja esą džiugino vos valandą, o kitos programos renginiui nebuvo paruošta.

Renginyje dalyvavusi Fausta (vardas pakeistas, bet redakcijai žinomas) 15min atviravo, jog yra Dž.Butkutės gerbėja, ilgai laukė susitikimo su scenos žvaigžde, tačiau galiausiai rezultatas nebuvo toks, kaip tikėtasi.

„Pats koncertas buvo geras, šis įvykis mums svarbus, nes Vokietijoje koncertavo lietuvė, visi buvo labai patenkinti: vyrai ir šoko, ir dainavo, buvo labai gera aplinka. Tačiau prabėgus valandai Džordana pasakė: viskas, ačiū, jūs buvote nuostabūs. Mes pagalvojome, jog ji galbūt juokauja, gal nori, kad mes plotume ir prašytume, jog ji dainuotų“, – prisiminė moteris, kuri su 15min redakcija susisiekė pati.

Ekrano nuotr./Džordanos Butkutės koncerto aprašas
Ekrano nuotr./Džordanos Butkutės koncerto aprašas

Ir vis dėlto dar sykį nuskambėjusi finalinė daina aiškiai davė signalą, jog tai – koncerto pabaiga. „Žmonės liko stovėti nesupratę, kas nutiko, nes liko tik foninė muzika. Skaičiau komentarus, kad buvo ir tokių, kurie dėl tos valandos laiko koncerto važiavo 120 km“, – pasakojo Fausta.

Bilietų į renginį kaina svyravo nuo 27,84 iki 38,50 eurų, o pačiai Faustai dar kainavo ir 80 km kelionė iki koncerto vietos. Esą, pamačiusi koncerto trukmę, ji apskaičiavo, jog toks sprendimas apsimokės. Deja, teko nusivilti.

Koncertui nutrūkus moteris dar bandė aiškintis, kodėl Dž.Butkutė gerbėjus linksmino trumpiau, nei buvo numatyta, bet jos pastangos buvo bevaisės.

„Supratusi, kad jau viskas pasibaigė, organizatorių paklausiau, kada bus tas tęsinys. Jie pasakė, kad koncertas jau baigėsi. Tada aš jiems priminiau, jog buvo parašyta, kad koncertas truks iki 22.30 val. Man atšovė: jūs čia dar galite būti. Taip, galima buvo pasilikti, bet, kadangi koncertas vyko kone garaže, nemanau, kad ten kas nors būtų norėjęs pasilikti“, – nuogąstavo Džordanos gerbėja.

Indrės Pix (Prokadras) nuotr./Džordana Butkutė
Indrės Pix (Prokadras) nuotr./Džordana Butkutė

Vėliau ji esą dar bandė surasti atlikėją bent bendrai nuotraukai, tačiau ir to padaryti nepavyko. „Organizatorius man sakė, jog nusifotografuoti kartu negalima, nes nuo to karto, kai Džordana prarado balsą, ji to nebedaro. Užsiminiau, kad galiu nesikalbėti, tik pasidaryti nuotrauką. Pasakė, kad nieko neišeis“, – aiškino pašnekovė.

Grįžusi namo Fausta prisėdo prie renginio puslapio socialiniuose tinkluose, o ten esą buvo nusidriekę kritikos komentarai dėl gerokai patrumpinto koncerto. Visgi šie netrukus mistiškai išnyko. Net ir pati Fausta po ne vieno bandymo išreikšti savo poziciją dėl trumpo koncerto socialiniuose tinkluose galų gale pasidavė.

„Aš pati parašiau, kad koncertas baigėsi valanda anksčiau – be jokių keiksmažodžių, be nieko. Ir tas komentaras buvo ištrintas, visi neigiami komentarai buvo ištrinti“, – pasakojo pašnekovė. Tiesa, pora komentarų – galbūt netyčiomis – liko. iš jų aiškiai matyti, jog gerbėjai liko nusivylę koncerto trukme.

Ekrano nuotr./Džordanos Butkutės gerbėjų komentarai
Ekrano nuotr./Džordanos Butkutės gerbėjų komentarai

„Žmonės ne taip suprato“

15min susisiekė su popmuzikos karaliene tituluojamos Džordanos Butkutės-Strasevičienės vyru ir vadybininku Elegijumi Strasevičiumi. Šis neslėpė nuostabos dėl iškilusios problemos ir pabrėžė, jog koncerto tikrai netrumpino ir įvyko šioks toks nesusipratimas.

„Oficialiai rašoma, jog koncertas turėjo trukti nuo 19 iki 22.30 val. Tokią renginio trukmę numatė patys organizatoriai, bet apie koncerto trukmę ten neužsimenama nė puse žodžio“, – kalbėjo E.Strasevičius.

Nors tokiais atvejais yra įprasta samdyti apšildomąją grupę ar didžėjų, tačiau šiuo atveju toks variantas buvo atmestas.

„Koncertas nebuvo arenoje, ir auditorija nebuvo didelė – apsilankė 500–600 žmonių. Tokiems renginiams skirtas biudžetas yra labai ribotas. Jeigu atsivežtume apšildomąją grupę, didžėjų ar dar ką nors, tiesiog neapsimokėtų ten važiuoti“, – apie galimas finansines tokio sprendimo pasekmes kalbėjo Dž.Butkutės vadybininkas.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Elegijus Strasevičius ir Džordana Butkutė
Ryčio Šeškaičio nuotr./Elegijus Strasevičius ir Džordana Butkutė

Vyras suskubo pastebėti, jog Džordana scenoje praleido daugiau nei valandą su puse, tad jo informacija šiuo klausimu nesutapo su anksčiau išsakyta.

„Džordana užlipo ant scenos 20 val., kaip ir buvo numatyta. Iš mūsų pusės viskas prasidėjo itin punktualiai, nes greitai suleidome žmones. Koncertas nebuvo nei trumpesnis, nei ilgesnis, nei buvome numatę – jis truko daugiau nei 1,5 val. O renginio aprašuose buvo nurodytas bendras renginio laikas – nuo kada atsidaro durys ir kada paprašys išeiti“, – pasakojo popkaralienės vyras.

Tiesa, anot jo, net ir ne koncerto metu salėje anaiptol nevyravo mirtina tyla – tiek kol žmonės suėjo į renginį, tiek kol iš jo išėjo, grojo foninė muzika.

Piktų komentarų esą netrynė

Vis dėlto apie tai, kur mistiškai dingsta kritikos komentarai, Dž.Butkutės vadybininkas nežinojo. Esą, koncerto puslapį, kuriame ir užvirė diskusijos, administruoja koncerto organizatoriai – „Baltic Production“.

„Organizatoriai tikrai stengiasi, nieko blogo apie juos nepasakysiu. Gal žmonės negerai suprato, nuo kada iki kada vyksta koncertas. Nuoširdžiai sakau – koncertas nebuvo per trumpas ir nebuvo per ilgas. Programą sudėlioju aš pats ir, žinoma, galėjau pridėti pora dainų, bet, tiesą sakant, dvi valandos to paties atlikėjo ilgainiui pradeda varginti“, – sakė E.Strasevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius

Atlikėjos vadybininkas taip pat pripažino, jog piktų komentarų pats neskaito – esą tai nesveika. „Žinau iš savo patirties: kad ir ką ir kaip bepadarytum, vis tiek atsiras nepatenkintų. Stengiuosi jų neklausyti, nes kitaip galima išprotėti“, – komentavo jis.

Vis dėlto E.Strasevičius savo ruožtu taip pat pažėrė kritikos laido riteriams. Jis prašė įvertinti žmogiškuosius faktorius ir nebūti naiviems.

„Neįsivaizduoju, kokiam reikia būti naiviam, kad galvotum, jog atėjęs į koncertą spėsi ir nueiti prie baro, ir parūkyti, ir paplepėti, o tas koncertas vis tęsis ir tęsis. Taip nėra – jeigu atėjai į koncertą, tai ir dalyvauk jame – ne kur nors stovėk prie baro, rūkomajame ar tualete. Taip ir išeina, kad Džordana ardosi ant scenos pusantros valandos, o žmonės vėliau klausia – o kodėl taip trumpai? Bet ji sudainavo 20 dainų. Iš to tokie nesusipratimai ir išeina. Būna, kad arenoje atgroji dvi valandas, bet atsiranda žmonių, kuriems tai nepatinka, kurie sako, kad tai buvo per trumpai“, – apie neišsemiamą gerbėjų norą pamatyti scenos divą pasakojo jos vadybininkas.

15min bandė susisiekti ir su koncerto organizatoriais „Baltic Production“, tačiau į užklausą socialiniuose tinkluose nebuvo sureaguota.

Džordanos Butkutės koncertų akimirkos – galerijose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius