Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džipą vairavęs ir iš avarijos vietos pabėgęs Jonas Čepulis: nenorėjau naktį žadinti kaimynų

Įžymybių, pastaruoju metu turinčių nemalonumų su teisėsauga dėl smulkių avarijų ir pabėgimo iš įvykio vietos, sąrašą papildė realybės šou „Dangus“ išgarsėjęs Jonas Čepulis. Bylą nagrinėjantis teismas nežino, kur atlikėjo ieškoti, todėl 26 metų vyrą į posėdį žadama atvesdinti su policijos pagalba.
Jonas Čepulis
Visureigį vairavusį ir pabėgimu iš avarijos vietos apkaltintą dainininką J.Čepulį žadama atvesdinti į teismą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas rengiasi iš naujo nagrinėti J.Čepulio administracinio teisės pažeidimo (ATP) bylą dėl avarijos ir pabėgimo iš įvykio vietos.

Sykį šią bylą teismas jau buvo išnarpliojęs, tačiau policijos skundą patenkinę Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjai neskundžiama nutartimi grąžino ją pirmosios instancijos teismui.

Bylos duomenimis, vieną naktį, apie 2 val., J.Čepulis automobiliu „Jeep Grand Cherokee“ grįžo prie savo namų sostinės senamiestyje, Užupio gatvėje. Daugiabučio kieme manevruodamas atbulomis, vairuotojas galu stuktelėjo į kaimyno automobilį „Audi“.

Kaimynai išgirdo signalizaciją

Kaimyno žmona nemiegojo. Išgirdusi įsijungusią signalizaciją, vilnietė žvilgtelėjo pro langą. Pamatė, kaip žalios spalvos visureigis paliekamas aikštelėje, o iš jo išlipę du vyrai ramiai nueina savais keliais.

„Audi“ šeimininkai iškvietė policiją, pareigūnai surašė J.Čepuliui ATP protokolą ir už smulkią avariją, ir už pabėgimą iš įvykio vietos.

Vėliau, nagrinėjant bylą teisme, J.Čepulis aiškino, kad visus kaimynus pažįsta, žinojo, kieno yra jo apgadintas „Audi“ automobilis. Tačiau, atsižvelgdamas į vėlyvą paros metą, džipo vairuotojas tiesiog nenorėjo nieko žadinti. J.Čepulis teisėją įtikino, kad tyčia pabėgti iš avarijos vietos ir išvengti atsakomybės nesiekė, todėl džipo vairuotojas buvo nubaustas tik 100 litų bauda už smulkios avarijos sukėlimą. Tačiau LVAT teisėjai įsiklausė į pareigūnų argumentus, kad nebuvo tinkamai išnagrinėtos visos bylos aplinkybės, atsižvelgta tik į paties J.Čepulio, bet ne nukentėjusių kaimynų parodymus.

Teismui – techninės kliūtys

Bandant bylą nagrinėti iš naujo, teismui iškart kilo kai kurių kliūčių. Į posėdį J.Čepulis neatvyko.

Teisėja Aldona Tumelionytė galbūt galėtų išnagrinėti bylą administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui už akių, jei jis žinotų apie bylą ir nepageidautų dalyvauti posėdyje ar atsiųsti advokato. Tačiau šiuo atveju pranešimas apie posėdžio laiką ir vietą J.Čepuliui net nebuvo įteiktas.

Teismas galbūt pasinaudotų galimybe įteikti dokumentą per J.Čepulio darbovietę, tačiau Vievio menų mokykloje jis nebedirba. Teismo duomenimis, atlikėjas niekur nėra deklaravęs savo gyvenamosios vietos. Todėl teisėja A.Tumelionytė rengėsi prašyti policijos pareigūnų pagalbos, kad nustatytų vairuotojo buvimo vietą ir gražiuoju arba piktuoju atvestų jį į teismą.

15min.lt primena, kad pažeidėjams, padariusiems nors ir smulkią avariją, bet pasišalinusiems iš jos vietos, gresia prarasti vairuotojo pažymėjimą mažiausiai trejiems metams ir sumokėti mažiausiai 3 000 litų baudą.

Pastaruoju metu į tokias nemalonias situacijas pateko nemažai žinomų žmonių: Arūnas Storpištis, Česlovas Gabalis, Stasys Brundza, Marius Jovaiša, Lauryna Anusevičiūtė (žr. susijusius straipsnius). Teismuose šios istorijos klostosi įvairiai: vieni vairuotojai sulaukia teisėjų malonės, kiti skaudžiai baudžiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius