Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Dragūnas laukia nuosprendžio dėl konflikto su policija: pareigūnų elgesyje nieko bloga neįžvelgta

Vasaros pabaigoje su pareigūnais į konfliktą įsivėlęs Egidijus Dragūnas vis dar negali būti ramus, mat jo likimas – prokurorų rankose. Negana to, policija praneša, jog skandalingajame konflikte tyrimo metu pareigūnų įgaliojimų viršijimo nebuvo įžvelgta, kuomet atlikėjas savo ruožtu teigė jiems priešinęsis tik dėl to, kad šie esą nedėvėjo kaukių.
Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas
Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas / 15min ir stop kadras

Atlikėjas Egidijus Dragūnas vis dar laukia nuosprendžio dėl vasarą įvykusio jo konflikto su policijos pareigūnais. Kaip 15min patvirtino Vilniaus apskrities apskrities VPK atstovė Julija Samorokovskaja, netrukus dainininko likimas bus prokurorų rankose.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet sprendimas nėra priimtas. Kol kas pareigūnai atlieka ikiteisminio tyrimo procesinius veiksmus ir žada iki lapkričio 30 dienos, kai sueis terminas, perduoti prokurorams sprendimo priėmimui“, – sakė J.Samorovskaja.

Taip pat policija praneša, kad tarnybinio patikrinimo metu nebuvo nustatytas pareigūnų įgaliojimų viršijimas.

15min primena, kad portalas apie situaciją sužinojo iš anonimiškai atsiųsto vaizdo įrašo, kuriame užfiksuota, kaip policijos pareigūnai su antrankiais sulaiko atlikėją, išsiveda link savo automobilio.

VIDEO: Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas policijos pareigūnų

Kaip patikslino Vilniaus policijos atstovai, atlikėjas dėmesį patraukė dėl prie automobilio vairo naudojamo mobiliojo telefono. Sustabdytas, panašu, jis nebuvo nusiteikęs itin draugiškai.

15min šaltinių žiniomis, įvykio metu E.Dragūnas ne tik pareigūnus plakė liežuviu, bet ir naudojo jėgą. Ši informacija kol kas nepatvirtinta.

Vis dėlto dėl savo poelgio E.Dragūnas buvo greitai sulaikytas ir išgabentas į areštinę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas

Informaciją apie sulaikymą 15min patvirtino ir Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis. Jo duomenimis, įvykis užfiksuotas apie 17:30 val., Vilniuje.

Prabangų automobilį vairavęs atlikėjas ne visą dėmesį skyrė eismui, nepakluso kelių eismo taisyklėmis ir, kaip minėta, naudojosi telefonu.

Vis dėlto ganėtinai ramiai išsispręsti galėjusi situacija pasisuko kiek kita linkme. Galbūt tik administracine bauda galėjęs atsipirkti E.Dragūnas nebuvo itin palankus pareigūnų atžvilgiu, šiuo metu aiškinamasi, kas tiksliai įvyko sulaikymo metu.

Už tai, kad atlikėjas nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų ir, kaip teigia šaltiniai, net ir panaudojo fizinę jėgą, jam gali grėsti ir skaudesnės sankcijos.

Pareigūnus kaltino nedėvėjus kaukių

Tuo metu pirmadienio vakarą sulaikytas E.Dragūnas turėjo būti išleistas antradienį, apie 13 valandą. Vis dėlto iškeliauti namo jam pavyko tik apie 18 valandą, o dar prieš tai teko apsilankyti Vilniaus priklausomybės ligų centre, kur jam teko duoti kraujo.

Anot atlikėjo advokato, jis kraujo tyrimą buvo sutikęs duoti dar diena prieš, nes, kaip ir pats sakė kalbėdamas su žurnalistais, sulaikymo metu policijos pareigūnai esą buvo įsitikinę, kad E.Dragūnas yra apsvaigęs.

VIDEO: Egidijaus Dragūno komentaras po paleidimo iš policijos komisariato

Kalbėdamas su žiniasklaida Egidijus teigė diena prieš pūtęs į alkotesterį, jis parodė nulius. Atlikėjas buvo įsitikinęs, kad ir kraujo tyrimai parodys, kad jis vairavo visiškai blaivus ir neapsvaigęs nuo jokių narkotinių medžiagų.

„Jie labai norėjo mano narkotikų testo ir dėl to mane čia laikė. Garantuoju, kad nei kokaino, nei heroino, kaip visi dažnai gali galvoti, neras“, – teigė jis.

Išleistas į laisvę E.Dragūnas teigė šį kartą nenuleisiantis rankų. Prisiminęs prieš metus įvykusią situaciją, kai prabangų automobilį vairavęs atlikėjas su policijos brigada buvo atlydėtas namo, kur kieme taip pat įvyko žodinis konfliktas, tačiau po teismo už pareigūnų nurodymų nevykdymą ir įžeidinėjimą jis atsipirko tik ganėtinai maža pinigine bauda, jis teigė, kad šį kartą viskas bus kitaip.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas

Tąkart atlikėjo advokatas siūlė reikšti pretenzijas, E.Dragūnas sakė nenorėjęs veltis, tačiau šį kartą žada dėl policijos pareigūnų esą netinkamų ir jų įpareigojimus viršijančių veiksmų kovoti.

„Aš sustojau, o pareigūnai buvo be kaukių. Viskas prasidėjo nuo to, kad paklausiau, kur jo kaukė. Jis man pasakė, kad jam nereikia. Generalinio komisaro įsakymu visiems reikia, o jam – nereikia. Nuo to viskas ir prasidėjo. Buvo ašarinės dujos, smaugimas“, – po sulaikymo kalbėjo atlikėjas.

Po paros išleistas namo E.Dragūnas pabrėžė, kad visgi galima rasti tikrai įvairių policijos pareigūnų, ir tų, kurių darbu galima didžiuotis, ir tų, kurie viršija savo galias.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad areštinėje su juo buvo elgiamasi gražiai, priekaištų neturėjo.

Davęs komentarą žiniasklaidai E.Dragūnas greitai buvo išvežtas. Jį namo išsivežė sužadėtinė Kotryna Kozlovaitė, kuri mylimojo prie komisariato laukė apie keturias valandas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po E.Dragūno nakties areštinėje pirmą komentarą davė jo advokatas: atlikėją palygino su G.Floydu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius