Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konfliktas dėl veido kaukių: ar pagrįstas E.Dragūno prašymas pareigūnui ją užsidėti?

Skandalingas Egidijaus Dragūno konfliktas su pareigūnais, anot paties atlikėjo, prasidėjo, kai jis paprašė su juo bendraujančio policininko užsidėti veido kaukę. Pastarasis to nepadarė ir, bent formaliai, buvo teisus.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš sustojau, o pareigūnai buvo be kaukių. Viskas prasidėjo nuo to, kad paklausiau, kur jo kaukė. Jis man pasakė, kad jam nereikia. Generalinio komisaro įsakymu visiems reikia, o jam – nereikia. Nuo to viskas ir prasidėjo. Buvo ašarinės dujos, smaugimas“, – vos paleistas iš sulaikymo kalbėjo E.Dragūnas.

Pirmadienio vakarą prie prabangaus automobilio vairo sustabdyto atlikėjo apsižodžiavimas su pareigūnais peraugo į smurtą ir baigėsi įtarimais pasipriešinus policijai.

VIDEO: Egidijaus Dragūno komentaras po paleidimo iš policijos komisariato

15min pasidomėjo, ar išties pareigūnai visada privalo dėvėti veido kaukes. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis paaiškino, kad tokių reikalavimų šiuo metu nėra.

Pagal dabartinę tvarką, pareigūnams galioja iš esmės tos pačios taisyklės, kaip ir paprastiems piliečiams, veido kaukės viešose vietose rekomenduojamos, bet ne privalomos.

„Išskyrus atvejus, kai bendraujama su asmenimis, galimai užsikrėtusiais COVID 19“, – pažymėjo R.Matonis.

15min ir stop kadras/Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas
15min ir stop kadras/Egidijus Dragūnas vėl sulaikytas

Pagal generalinio komisaro patvirtintą policijos veiklos organizavimo, esant ekstremaliai situacijai, tvarkos aprašą, pareigūnai, esant galimybei, turėtų laikytis saugaus atstumo ir vengti tiesioginio fizinio kontakto, taip pat, laikytis higienos reikalavimų.

„Bendraujant su asmenimis rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Įtarus, kad bendraujama su galbūt COVID-19 užsikrėtusiais asmenimis, privaloma naudoti individualias apsaugos priemones (akinius, kaukes, gumines pirštines)“, – aiškino R.Matonis.

Pasiteiravus Policijos departamento atstovo, ar piliečio paprašytas pareigūnas turėtų užsidėti kaukę, jis pakartojo, kad tai nėra privaloma.

„Į kiekvieną tokį žmogaus prašymą pareigūnai reaguotų savarankiškai, jiems būtų paliekama teisė sprendimą priimti savarankiškai, įvertinus visas aplinkybes, – paaiškino jis. – Bet galiojančios tvarkos pareigūnas, sustabdęs E.Dragūną, nepažeidė.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Po E.Dragūno nakties areštinėje pirmą komentarą davė jo advokatas: atlikėją palygino su G.Floydu

VIDEO: Ką tik iš areštinės paleisto Egidijaus Dragūno advokato komentaras

TAIP PAT SKAITYKITE: E.Dragūnui atlikti kraujo tyrimai: aiškinamasi, ar incidento su policija metu buvo apsvaigęs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius