-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

E.Jurgaitytė ZIP FM studijoje perimą žąsies kiaušinį tėčio garbei pavadino Galgonu

Radijo stoties ZIP FM studijoje vietoj margintų velykinių kiaušinių – inkubatorius. 37,9 laipsnių temperatūroje ir 64 procentų drėgmėje guli 12 žąsų kiaušinių.
Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė / ZIP FM nuotr.

„Praėjusiais metais perinome viščiukus. Išperinome, paauginome, išlydėjome į ekologinį ūkį, o rudenį ragavome jų padėtus kiaušinius. Šiais metais tokį patį VIP gyvenimą žadame žąsiukams. Prie gero gyvenimo pratiname jau dabar: kas keturias valandas vartome kiaušinius „nuo nugaros ant pilvuko“, vėdiname, purškiame vandeniu. Procesas aukštame lygyje“, – pasakoja laidos „ZIP diena“ vedėjas Gedas Saročka.

Pirmadienį sugulę į inkubatorių, antradienį būsimieji žąsiukai buvo pakrikštyti. Po vardų surašymo paaiškėjo, kad ZIP FM studijoje bręsta Senatorius, Varškėtukas, Žąsikevičius, Dževelina, Dyzelis, Galgonas, Rustulis, Slypas, Kunigunda, Skaniukas ir Vaiva. Kaip vadinsis dvyliktasis kiaušinis, nuspręs ZIP FM Instagram paskyros lankytojai.

„Saviškį pavadinau Galgonu. Tėčio garbei. Jis papasakojo apie vaikystėje kaime augintą žąsų bandą ir jos narį, kiečiausią kiemo žvėrį, alfa patiną Galgoną. Šunis, kates statė į vietą, net tėčiui buvo įžnybęs. Viesulas, o ne žąsinas buvo. Norėčiau, kad toks pats išsiristų ir iš manojo kiaušinio“, – sako vieno iš kiaušinių krikštamotė Eglė Jurgaitytė.

Į ZIP FM inkubatorių sugulę kiaušiniai yra vienintelės lietuviškos veislės – vištinių žąsų. Juos laidų vedėjai atsigabeno iš Joniškio rajono.

Tradiciniu tampantis ZIP FM projektas „Misija: Velykos“ vyksta antrus metus. Kiaušiniai žąsiukais tapti turėtų dar iki Velykų. Šventinį savaitgalį paukščiais rūpinsis vienas iš laidų vedėjų, o po jo VIP naujagimiai iškeliaus į ekologinį ūkį, bus žieduojami, papildys veisimui auginamų vištinių žąsų gretas.

Kol žąsiukai išsiris, ZIP FM eteryje klausytojai žais specialų žaidimą, atsakinės į unikalius velykinius klausimus ir laimės provokuojančius šios radijo stoties marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius