-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

E.Norkeliūnė džiaugiasi poilsio namais Kipre: „Lietuvoje blogas oras, auga kainos“

Kur dėti santaupas: slėpti namuose, saugoti banke ar investuoti? Tokie ir panašūs klausimai šiomis dienomis kyla daugeliui.
Emerita Norkeliūnė namuose Kipre
Emerita Norkeliūnė namuose Kipre / Asmeninio albumo, LNK nuotr.

Laidoje „KK2 Penktadienis“ žinomi žmonės pasidalijo savo finansiniais receptais, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

Štai grožio paslaugų specialistė Emerita Norkeliūnė kaip tik šiomis dienomis džiaugiasi įsigijusi, kaip pati sako, „poilsio namučius Kipre“. Prieš tai ji turėjo apartamentus Palangoje. Tačiau lietuviškasis pajūris Emeritą nuvylė: oras labai dažnai, blogas, o veikti nėra ką. Todėl moteris stebisi, kad nepaisant to, jog prie Baltijos – niūruma, lietus ir nuobodulys, būstų kainos – milžiniškos ir vis dar auga.

Tuo metu Kipre – visai kita situacija. Atostogauti ten galima ištisus metus, aplink apartamentus – ir jūra, ir baseinai, ir restoranai, o kainos – daug mažesnės nei Lietuvoje.

„Dabar gailiuosi, kad apartamentus pirkome tik šiemet. Nes prieš dvejus metus būtume galėję nusipirkti dvejus“, – apgailestauja Emerita, kuri jau labai greitai vasara galės džiaugtis ištisus metus.

Vienas garsiausių Lietuvos modelių Simona Starkutė prisiminė savo įspūdingas finansines patirtis. Būdama vos 20–ties, iš banko ji paėmė milžinišką paskolą – 1 milijoną 300 tūkstančių litų ir įsigijo 2 butus Vilniaus senamiestyje.

Asmeninio archyvo nuotr./Simona Starkutė
Asmeninio archyvo nuotr./Simona Starkutė

Vieną iš butų planavo parduoti, tačiau atėjo 2008-ųjų krizė ir... niekas nieko nebepirko. Tuomet per mėnesį Simona mokėjo 7000 litų palūkanų, o per 10 metų atidavusi paskolą bankui buvo sumokėjusi apie 2 milijonus litų!

Investuotojas Ilja Laursas neslėpė: jam labai gaila, kad lietuvių finansinis raštingumas – itin menkas. Daugelio žmonių supratimas, kaip apsaugoti pinigus, apsiriboja nekilnojamojo turto pirkimo reikalais.

I.Laursas įsitikinęs: būtent dėl žinių trūkumo nemažai žmonių per gyvenimą praranda apie 50 procentų savo pajamų.

Laida „KK2 Penktadienis“ – penktadienį 19.30 val., LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius