Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Purauskytė neigia M.Tendziagolskio kaltinimus: dėl garbės ir orumo įžeidimo žada kreiptis į teismą

Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas garsiausias šalies ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis tokias kalbas griežtai neigė ir tikino, kad žiniasklaidai atsiųstas anoniminis laiškas tėra buvusios širdies draugės, renginių organizatorės Erikos Purauskytės kerštas. Vis dėlto reaguodama į jo žodžius, netrukus pasisakė ir Erika Purauskytė. Ji dėl garbės ir orumo įžeidimo žada kreiptis į teismą.
Erika Purauskytė ir Mindaugas Tendziagolskis
Erika Purauskytė ir Mindaugas Tendziagolskis / Gedimino Žilinsko ir Luko Balandžio nuotr.

Sekmadienį 15min redakciją pasiekė anoniminis laiškas, kuriame garsiausias šalies ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis kaltinamas seksualiniu priekabiavimu. Menininkas tokias kalbas griežtai neigė ir teigė, kad tokiu būdu jį bando sužlugdyti buvusi draugė, renginių organizatorė Erika Purauskytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Priekabiavimu kaltinamas ledo skulptorius M.Tendziagolskis: „E.Purauskytė nori mane sužlugdyti“

15min susisiekus su ledo skulptoriumi, šis teigė, kad laišką jau skaitė, tačiau visus išsakytus jame žodžius – neigė.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Tendziagolskis
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Tendziagolskis

15min pirmadienį susisiekus su Erika Purauskyte, ji sakė: „Anksčiau buvo puolimas, nors LATGA išvis neturėjo pretenzijų. Dabar vėl puola.“

Vakare renginių organizatorė kreipėsi į žiniasklaidą, teigdama, kad M.Tendziagolskio pateikta versija yra melaginga. Erika Purauskytė atsiuntė viešą laišką, kuriame paneigė išsakytus kaltinimus.

„Sveiki, šio žmogaus periodinę melo ir nepagarbos laviną patiriu jau ne pirmą kartą. Noriu kategoriškai atsiriboti nuo visų šių išgalvotų kaltinimų bei, įvertinusi viešus šio asmens pasisakymus, priėmiau sprendimą kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo. Tikiu, jog teisiniu keliu pavyks apsaugoti save ir savo šeimą nuo šmeižto“, – laiške rašo E.Purauskytė.

Moteris kreipėsi į advokatų kontorą, kurie paviešino oficialų atsaką ir paneigė dalį aplinkybių. Laiške teigiama, kad Mindaugo Tendziagolskio pateikta informacija yra melaginga ir niekuo nepagrįsta, o „E.Purauskytės vardas naudojamas tik siekiant sukelti visuomenės susidomėjimą.“

Renginių organizatorės advokatų paviešintame laiške skelbiama, kad M.Tendziagolskis nurodė kelias tikrovės neatitinkančias aplinkybes. Pavyzdžiui, tai, kad E.Purauskytė tariamai perėmė jo verslą. Pabrėžiama, kad E.Purauskytės valdoma bendrovė UAB „Menai renginiai“ niekada nebuvo M.Tendziagolskio verslas, kadangi jis tik šios bendrovės darbuotojas.

„Todėl objektyviai negalėjo būti jokio verslo perėmimo“, – skelbiama laiške.

G.G. Photography (Gedimino Gražio) nuotr./Erika Purauskytė
G.G. Photography (Gedimino Gražio) nuotr./Erika Purauskytė

Taip pat pranešama, kad M.Tendziagolskio žodžiai, jog jo bankroto administratorius pradėjo tariamas procedūras prieš E.Purauskytę, taip pat yra melagingi.

„E.Purauskytė niekada negavo jokio reikalavimo ar bet kokio kreipimosi iš M.Tendziagolskio bankroto administratoriaus. Atitinkamai ir kiti M.Tendziagolskio nurodyti teiginiai, kodėl neva E.Purauskytė galėtų būti anoniminio laiško autorė yra išgalvoti“, – rašoma laiške, pabrėžiant, kad Erika Purauskytė laiško neteikė ir su juo nėra niekaip susijusi.

„Norime atkreipti dėmesį, jog tokie M.Tendziagolskio veiksmai, skleidžiant apie E.Purauskytę melagingą informaciją, yra ne pirmą kartą pasikartojantis M.Tendziagolskio bandymas išgalvotais kaltinimais sulaukti kuo daugiau dėmesio viešoje erdvėje ir iš to gauti asmeninės naudos“, – rašoma advokatų laiške.

Advokatų atsiųstame laiške taip pat pabrėžiama, kad panaši situacija įvyko ir 2016 metais.

„M.Tendziagolskis lygiai taip pat viešojoje erdvėje skleidė melagingą informaciją apie E.Purauskytę, kuri visiškai nepasitvirtino, teigdamas, jog neva E.Purauskytė naudojo jo darbus be sutikimo“, – skelbiama laiške.

15min primena, kad konfliktas tarp Erikos ir Mindaugo užvirė dar 2016-aisiais, kai autorių teisių gynimo organizacija E.Purauskytės vadovaujamai įmonei UAB „Menai renginiai“ išsiuntė pretenziją, kurioje reikalauja sumokėti 1720,34 eurų, pridedant ir PVM, autorinį atlyginimą už ledo skulptoriaus Mindaugo Tendziagolskio neteisėtą darbų viešinimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl neteisėtų Erikos Purauskytės veiksmų ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis kreipėsi į LATGA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius