Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Sipavičiui – 60 metų: „Nepaisant avarijos, metai – puikūs. Pasistatėm namą, planuojam vestuves“

Sakoma, kad savaitę iki gimtadienio ir savaitę po jo reikia save labiau pasaugoti. Ir nors daugelis į tokias kalbas numoja ranka, dainininkas Egidijus Sipavičius tikina – juokas pro ašaras, tačiau veikiausiai nieko nebūna šiaip sau.
Egidijus Sipavičius su širdies drauge Simona
Egidijus Sipavičius su širdies drauge Simona / 15min.lt nuotr.

Lygiai prieš savaitę į skaudžią avariją su motoroleriu „Piaggio“ patekęs Egidijus Sipavičius ketvirtadienį mini gražią sukaktį, jam – 60 metų. Ir nors nelaimė kelyje kaip reikiant pakoregavo ne tik gimtadienio šventės, bet ir koncertinius planus, atlikėjas nepraranda optimizmo.

„Skausmas praeis, žaizdos užgis, o tada ir balių surengsiu“, – 15min kalbėjo jis.

Spalio 4-ąją jubiliejų minintis E.Sipavičius planavo šventę – ketino pasikviesti bičiulius, drauge pavakaroti, smagiai pasišokti. Tačiau kol kas jam judėti sunku – po Užubalių kaime rugsėjo 27-ąją įvykusio eismo įvykio jam teko siūti lūpą, antakį, nosį, o dabar paaiškėjo, kad avarijos pasekmės dar skaudesnės – lūžo ir šonkaulis, pažeistas raktikaulis, nuo stipraus sumušimo ėmė stipriai tinti koja.

„Iš pradžių viskas atrodė šviesiau. Buvau prifarširuotas vaistų, nelabai jaučiau skausmą, o dabar, kai pabandžiau jų vartojimą nutraukti, pradėjo viską skaudėti“, – pasakojo jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Egidijus Sipavičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Egidijus Sipavičius

Šiandien E.Sipavičius gydosi namuose, nors reguliariai lanko ir gydytojus. Kitą pirmadienį jam buvo suplanuota nosies operacija, nors medikai netruko išsiaiškinti, kad jos neužteks, prireiks ilgesnio gydymo.

„Judėti galiu, einu, atsargiai vaikštau šlubuodamas, pasiramstydamas. Nors negaliu rankų plačiai skėsčioti, negaliu laisvai jų judinti, kelti sunkių daiktų. Randai, siūlės – jos po truputį gyja. Po tuputį jau ims traukti siūlus iš veido. Kitą vertus – svarbiausia, kad galiu dainuoti. Ir nors kelis koncertus jau atšaukiau, savaitgalį ketinu sugrįžti į sceną“, – pasakojo dainininkas.

Tiesa, tolimesni muzikiniai planai kol kas pakibę ore – viskas priklauso nuo to, ką pasakys medikai.

„Tai pirmas kartas, kai patekau į panašią avariją. Šiaip ją esu linkęs priskirti tam nelemtam priešgimtadieniniam laikotarpiui, tam rizikingam laikui prieš gimtadienį. Mane ne kartą gyvenimas prieš gimtadienį pamokė, buvo visokių keistų nutikimų – ir mašiną apibraižė, ir šiaip visokių nemalonumų yra įvykę. Žodžiu, viskas pagal visus dėsnius“, – 15min šmaikštavo E.Sipavičius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Egidijus Sipavičius su širdies drauge Simona
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Egidijus Sipavičius su širdies drauge Simona

Tačiau nepaisant skaudžių avarijos pasekmių, pastaruosius metus jis vadina vienais geriausių savo gyvenime. Per juos įvyko gražių dalykų – vien jau tai, kad dainininkas su mylimąja Simona įsikraustė į naujus namus.

„Metai buvo puikūs. Baigėme statyti namą, apsigyvenome jame. Dabar gyvenu taip, kaip visuomet svajojau – miške, prie ežero, rąstiniame name. Svajonės jau išsipildžiusios. Todėl kai viskas taip gerai... turbūt turi būti kažkoks balansas, ta avarija – kaip atsvara“, – juokavo garsus dainininkas.

Egidijus prisipažino, kad širdies draugei jau ir pasipiršo, o dabar pora planuoja ir vestuves. „Viskas vyksta savu tempu ir labai gera linkme. Vestuves planuojame per artimiausius metus“, – prasitarė E.Sipavičius.

Norėdamas išlaikyti balansą tarp mėgstamos veiklos ir brangaus laiko su mylimu žmogumi, gimtadienio proga jis pasidovanojo ir kelionę – pora spalio pabaigoje išvyksta į Egiptą, kur tikrai netinginiaus, o užsiims jėgos aitvarų sportu.

Redos Mickevičiūtės nuotr. /Egidijus ir Karolis Sipavičiai
Redos Mickevičiūtės nuotr. /Egidijus ir Karolis Sipavičiai

Ne paslaptis, kad E.Sipavičius – didelis aktyvaus laisvalaikio mėgėjas, savo gyvenimo neįsivaizduojantis be fizinės veiklos. Jėgos aitvarai, slidinėjimas, „enduro“ motociklai, įvairios sporto programos – dainininkas treniruojasi kasdien.

„Kaip sako spartiečių šaukliai – sveikame kūne sveika siela. Užsiimu ekstremaliu sportu, o ir dainavimas daug adrenalino teikia. Sportas, aktyvi veikla, judėjimas – tai neleidžia man sustingti. Nors man svarbiausia gyvenime – neprarasti smalsumo. Man įdomu ką nors naujo patirti, išmokti, pabandyti – taip pavyksta išlikti jaunatviškam“, – pasakojo jis.

LRT televizijos stop kadras/Egidijus Sipavičius
LRT televizijos stop kadras/Egidijus Sipavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Egidijus Sipavičius ir grupė „Jingle bells‘ai“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Egidijus Sipavičius ir grupė „Jingle bells‘ai“

Tiesa, aktyvią veiklą dainininkui kurį laiką teks pristabdyti – jo laukia sudėtingesnė nosies operacija, todėl kurį laiką negalės ne tik sportuoti, bet ir dainuoti. Tačiau E.Sipavičius, nenorėdamas nuvilti gerbėjų, dabartinių koncertų neatšauks – jis pavėlins operacijos laiką. O tuomet reabilitacijai skirtą mėnesį paskirs dar vienai aistrai – kelionėms, su mylimąja jiedu planuoja pakeliauti po Aziją.

„Nesvarbu, man 60 ar 70 metų. Manau, jei žmogus yra fiziškai aktyvus, adekvačiai protaujantis, mylintis – reikia džiaugtis tuo, ką jam gyvenimas duoda, o ne galvoti apie tuos bėgančius metus. 60 man tereiškia statistinį skaičių, man daug svarbiau, kaip aš pats jaučiuosi, o jaučiuosi puikiai“, – kalbėjo E.Sipavičius.

VIDEO: Egidijus Sipavičius - Antilopė

Jubiliejaus proga jis sako sau linkintis daugiau dėmesio skirti muzikai, nes per namo statybas savo mėgstamą veiklą jis kiek apleido, tad dabar nori sutelkti dėmesį į kūrybą.

„Linkiu sau, kad turėčiau laiko daryti tai, ką labiausiai gyvenime mėgstu – noriu kurti naujas dainas, noriu, kad jas grotų radijo stotys. Kuo toliau, tuo labiau man patinka akustinė muzika, todėl norisi daugiau dėmesio skirti ir jai. O visa kita... visa kita aš jau turiu“, – mintimis dalijosi E.Sipavičius.

VIDEO: Egidijus Sipavičius - Diskoteka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius