-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Edita Mildažytė ir Gražina Petkūnienė. Turbo moterys

„Sunku būti žinomo žmogaus mama“, – sako akių ligų gydytoja medicinos mokslų daktarė Gražina Petkūnienė, kuriai vis neatslūgsta nerimas dėl dukros. Ir kurios pacientai pirmiausia paklausia: „Ar jūs – Editos mama?“ Žurnalistė Edita Mildažytė sako, kad mama ir kitos šeimos moterys jai padarė didelę įtaką. Kaip ir jos seseriai Audronei Čiupailienei.
Gražina Petkūnienė ir Edita Mildažytė
Gražina Petkūnienė ir Edita Mildažytė

Edita, kokie prisiminimai iš vaikystės? Kad mama darbe ir darbe?

Edita: Mano mama žiauriai džiazova! Vienas ryškiausių prisiminimų: po spektaklio Kauno muzikiniame teatre ne nuobodžiai einame namo, bet į svečius pas jos draugę. Aš kokių šešerių, tad mane paguldo miegoti, o anksti ryte pakelia, nes mamai reikia į darbą. Ir ką – pinigų taksi neturime, tai drožiame per Kauną basos. Švinta…

Gražina: Nepamenu. Kartais Edita ką nors pasakodama dar prikuria. Gera jos vaizduotė…

Edita: Namie nebuvo maisto kulto, jautėsi, kad mama – mokslininkė… Pas močiutę – jau kitaip. Mes su Audra gaminame nemažai ir skaniai. Tik nežinia, kodėl mama su teta dėl maisto tokios konservatyvios: jei reikia greitai pavalgyti – sosiskos visai gerai, o virta kiauliena su druska ir duona – dar geriau. Kokie nors prieskoniai, bazilikai, mairūnai ar kalendros joms baisiai smirdi.

Gražina: Kai gyvenau pas mamą, pareiga buvo mokytis. Kasytės kietai supintos, su burokų rasalu suteptos, blizga… Vėliau pareiga buvo dirbti. Kai gimė Edita, gyvenome sunkiai, ją auginau viena.

Edita: Kad neatsirado daugiau norinčių auginti – tėvas išėjo pas kitą moterį, kai man tebuvo mėnuo. Po kelių mėnesių mama sunkiai susirgo, o pasveikusi išvažiavo į Maskvą gintis disertacijos.

Gražina: Gydžiausi sanatorijose, paskui patyriau visų įmanomų formų alergiją.

Edita: Alerginė mamos sloga nesyk mane yra išgelbėjusi: kai prisirūkydavau, įeidavau atkišusi puokštę žirginėlių – mama imdavo čiaudėti ir man nekildavo jokių problemų… O jei grįžtume prie vaikystės, viskas išėjo į gera. Mane palikdavo pas pačią fantastiškiausią močiutę. Beveik tuo metu, kaip ir mama, pagimdė jos sesuo Regina, tad su pussesere Daina augome kaip seserys dvynės: ir mylėjome viena kitą beprotiškai, ir lupomės. Vėliau ir savus vaikus su ja beveik tuo pačiu metu pagimdėme. Tad nelaimės mano gyvenime nesunkiai virto laimėmis.

Gražina: Man – irgi. Sutikau puikų žmogų, savo antrąjį vyrą Leoną, vakar atšventėme 35 bendro gyvenimo metus. Su juo susilaukiau dar vienos dukrelės Audronės. Editėlė ją auginti padėjo.

Plačiau skaitykite naujausiame žurnalo „Laima“ numeryje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius