Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egidijaus Rainio ir Lilijos Larionovos kolekcijų pristatyme – artėjančio pavasario dvelksmas (nuotraukos)

Vilniaus Ūkio banko teatro arena ketvirtadienio vakarą dvelkė ypatinga elegancija ir stebino pramogų bei mados pasaulio atstovų gausa – čia buvo pristatyta 2011 metų dizainerių Egidijaus Rainio ir Lilijos Larionovos pret a porter pavasario/vasaros kolekcija.
Egidijaus Rainio 2011 m. pavasario/vasaros kolekcija
Egidijaus Rainio 2011 m. pavasario/vasaros kolekcija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Septintą kartą kartu kolekcijas pristatantys dizaineriai šiemet žiūrovams pateikė 60 modelių. Dizaineris E. Rainys savo kolekciją apibūdino kaip „ištikimybė retro, pokaris, užgrūdintas trapumas“. 30 modelių kolekcijoje dominavo žali ir rausvi tonai, šilko bei vilnos medžiaga. Modeliai pradėjo žengti podiumu skambant agresyviems vokiškos industrinės muzikos ritmams. Pirmiausia buvo pristatytos militaristinio stiliaus bei žalių atspalvių kombinezono tipo uniformos, kurias keitė romantiškos, lengvai plazdančios suknelės. Stebino ypatinga suknelių gausa – nuo kuklių, margintų žirniukais, iki puošnių, klostuotų bei gėlių aplikacijomis puoštų pobūvių apdarų.

Suknelių kolekcijoje taip pat vyravo natūralios žemės spalvos, išsiskyrė keli prabangios burgundiškos spalvos bei žali raštuoti modeliai. Bendra visų suknelių tendencija – siauras dirželis juosė kiekvieno modelio liemenį. Visa E. Rainio kolekcija pasižymėjo ypatingu subtilumu ir elegancija – švelniomis, neutraliomis žemės spalvomis bei lengvo audinio ir kirpimo audiniais, kurie traukte traukia pavasarį.

Po trumpos pertraukos žiūrovams buvo pristatyta L. Larionovos kolekcija. Pagrindinė pasirinkta faktūra – lengvai krentantis šilkas. Dizainerė savo kolekcijoje pirmenybę teikė siluetui, formos raiškai ir detalėms. Specialiai šiam pristatymui ji sukūrė avalynę, kuri traukė akį savo ryškumu – prie pilkos spalvos suknelės ar palaidinės su sijonu buvo pristatyti raudoni aukštakulniai bateliai.

„Visko po truputį – būtent taip galėčiau apibūdinti savo pavasario/vasaros kolekciją... Joje yra lengvos meniškos netvarkos, jausmingumo, griežtumo ir santūrios elegancijos. Kolekciją skiriu moteriai, kuri nenori per daug sau kvaršinti galvos kuo apsirengti, bet visuomet atrodo pritrenkiančiai“, – savo kolekciją pristatė dizainerė.

Jos kolekcijoje vyravo klasikinės formos sijonų ir palaidinių kostiumėliai, keli modeliai demonstravo ir rankinių – delninukių – mados tendencijas. Ypatingo lengvumo kolekcijos pristatymui suteikė puikiai parinktas garso takelis, kuriam skambant žingsniavo baltomis suknelėmis ir romantiškomis garbanų šukuosenomis pasipuošusios manekenės. Kontrastą joms sudarė aistringos raudonos spalvos, taip pat nevienspalvės, lyg rašalo dėmių raštais aptaškytos suknelės.

Tarp susirinkusiųjų mados gerbėjų buvo galima išvysti visą būrį įžymybių – pradedant mados gurmanais Mantu Petruškevičiumi bei Kęstučiu Rimdžiumi ir baigiant Inga Stumbriene kartu su vyru Aivaru, Genute Žaliene, Vytautu Rumšu bei kitais pramogų pasaulio atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius