-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Egidijus Dragūnas: „Man patinka ridikėliai iš turgaus ir pienas iš kaimo“ (papildyta gegužės 14 d.)

Dainininkas ir grupės SEL lyderis E. Dragūnas (35), ką tik atšventęs 35-ąjį jubiliejų, sako, kad dabar yra toks gyvenimo etapas, kurį jis nori praleisti kuo prasmingiau. Vyras toliau aktyviai plėtoja labdaringą veiklą, savo sūnaus garbei kuria sveiką gėrimą, kuris, tikimasi, nukonkuruos šiuo metu populiarius vaisvandenius. Apskritai Egidijus sako besižavintis sveika gyvensena.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / V. Ovadnevo nuotr.

Vardas, pavardė: Egidijus Dragūnas.
Gimimo data, vieta: 1976 04 26, Vilnius.
Šeiminė padėtis: nevedęs, augina sūnų Deividą.
Veikla: dainininkas, verslininkas, labdaros fondo įkūrėjas.

Egidijau, papasakokite, kaip balandžio 26 dieną atšventėte savo gimtadienį?

Atšvenčiau be galo gražiai įspūdingoje vietoje – „Helios City“ dangoraižio viršuje, nuo kurio buvo galima matyti visą Vilnių. Mano šventėje dalyvavo tik patys geriausi draugai. Gal tik vienas atsitiktinis asmuo užklydo (šypteli). Tiesą sakant, nieko iš tos šventės neatsimenu... Buvo geras, šiltas vakaras, svečiai, dovanos. Siautėm iki 8 valandos ryto.

G. Kropio nuotr./Egidijus Dragūnas
G. Kropio nuotr./Egidijus Dragūnas

Ką Jums reiškia 35-asis jubiliejus? Tai daug ar mažai?

Tai metas, kai susimąstai. Atsimenu, kad labai išgyvenau, kai man suėjo 20 metų. Tada atrodė, kad esu toooks senas... O šiuo metu manau, kad dabartinis laikotarpis privalo būti prasmingas – negaliu sau leisti elgtis bet kaip. Noriu daryti gerus darbus, kad senatvėje galėčiau jais pasidžiaugti. Einu šia linkme.

Tai gal pats laikas pasukti į politiką?

Oi, ne, jokiu būdu! Sakau politikai kategorišką „ne“. Aš į kitas profesijas nesidairau, užsiimu veikla, kuri patinka. Kodėl nenoriu į politiką? Nes tai profesija, kurios niekas negerbia. Dabar mūsų politikai yra pasiekę visišką dugną – mes neturime valdžios. Mums trūksta griežtos ir rūpestingos rankos šalyje. To garsiai nebijau pasakyti niekam – nei Seimo pirmininkei, nei prezidentei.

Ką, Jūsų nuomone, reikėtų daryti, kad mūsų šalyje būtų geriau gyventi?

Dabar laikas spręsti visas problemas. Tačiau yra bėda – žmonės, užimantys aukštus postus, neturi sąžinės. Todėl jiems tik to ir noriu palinkėti – SĄ-ŽI-NĖS!
Kita vertus, negaliu pasakyti, kad lietuviai gyvena blogai. Per pastaruosius 3 mėnesius apskridau pasaulį du kartus – keliavau nuo Azijos iki Amerikos. Yra šalių, kur žmonės verčiasi prasčiau. O mūsų gyvenimas yra vidutiniškas. Vis dėlto norėčiau, kad jį pavyktų pagerinti.

Tris pastaruosius mėnesius praleidote svetur. Ar niekada negalvojote apie emigraciją iš Lietuvos?

Šiemet daugiau nei pusę laiko praleidau toli nuo namų. Manau, tai pakankamas laikas pakeisti aplinką ir pasižmonėti. Dabar aš kaip tik noriu kuo ilgiau pabūti namuose. Štai mano draugė Eleonora su sūnumi išvyko į pajūrį, o aš likau namuose. Pirmą kartą po ilgo laiko galėjau pabūti vienas, miegoti iki 12 valandos. Buvo nerealu, didžiausia prabanga (šypteli).

Kokiais darbais esate užsiėmęs pastaruoju metu?

Mano grafikas dabar žiauriai įtemptas, turiu daug koncertų. Be to, netrukus rinkoje pasirodys mano kuruojamas gėrimas „SEL dragoon“. Jau užsakyta pirma partija. Tai veikla, kurioje dalyvauju su malonumu. Nors gamyba rūpinasi speciali kompanija, ir pats dalyvauju visuose kūrybos procesuose.

„Manau, dabartinis laikotarpis privalo būti prasmingas – negaliu sau leisti elgtis bet kaip. Noriu daryti gerus darbus, kad senatvėje galėčiau jais pasidžiaugti“

Kaip apskritai kilo idėja kurti gėrimą?

Kadaise dirbau dideliame savo tėvo sulčių fabrike, kuriame pagamindavome po 9 milijonus litrų gėrimų per mėnesį. Išmanau šia sritį, todėl ir nusprendžiau, kad reikia sukurti savo gėrimą. Tiesa, jį paskyriau savo sūnui Deividui. Kodėl? Nes parduotuvėje neįmanoma rasti sveiko ir skanaus gėrimo vaikams. Pagal naujausias technologijas Ispanijoje gaminamas „SEL dragoon“ – ir skanus, ir sveikas, todėl žmonės galės drąsiai gerti šį gėrimą.

Galima sakyti, kad atsigręžėte į sveiką gyvenseną ir norite ja užkrėsti kitus?

Kaip čia pasakius... Na, mėgstu pirkti ridikėlius turguje, nes žinau, kad juose nėra nitratų. Taip pat malonu gerti motinos iš kaimo atvežtą natūralų pieną. Kaip ir daugelis žmonių, noriu maitintis sveikai ir gyventi paprastai (šypteli).

Ar toliau plėtojate savo labdaringą veiklą?

Taip, be abejo. Dalis pinigų, gautų pardavus gėrimą, keliaus į specialią sąskaitą. Konkrečiau, maždaug apie 5–10 centų už vieną buteliuką.
Kalbant apie fondo veiklą, noriu paminėti, kad šį mėnesį ketiname išpildyti vieno vaiko pagalbos prašymą. 6 metų berniukas iš Klaipėdos nieko negirdi, todėl jam labai reikia specialaus 50 tūkstančių litų kainuojančio aparato. Tas įtaisas operacijos metu bus įstatytas mažyliui į galvą ir berniukas vėl galės girdėti. Gera daryti tokius darbus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius