-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Jackaitė. Nuosprendžio belaukiant. „Bandau atrasti jėgų gyventi toliau“ (papildyta spalio 29 d.)

Dvejus su puse metų trunkantis teismų maratonas, kurio epicentre atsidūrė garsi aktorė E. Jackaitė (37), praėjusią savaitę pasiekė finišo tiesiąją. Klaipėdos teisme buvo skaitomos baigiamosios kalbos. Eglė išgirdo, kad dėl galimai pasisavintų ne jai priklausančių pinigų ir neva klastotų dokumentų jai gresia įkalinimas iki vienų metų.
Eglė Jackaitė
Eglė Jackaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Eglė Jackaitė

Trumpai apie Eglės Jackaitės bylą

•    Eglė kaltinama neteisėtu motinystės pašalpų pasisavinimu iš „Sodros“. Esą moteris įsidarbino vienoje nekilnojamojo turto agentūroje, kurioje jai fiktyviai buvo pakeltas atlyginimas nuo 1 iki 12 tūkstančių litų.
•    Moteris tvirtina, kad neprašė jai kelti algos, ji esą net nebendravo su įmonės direktore. Visus finansinius reikalus už ją tvarkė tuometis mylimasis Karolis Malinauskas, kuris yra artimas minėtos direktorės draugas.
•    E. Jackaitei gresia vienų metų laisvės atėmimo bausmė.

Egle, pastarosios dienos Tau buvo išties sunkios – teko kovoti dėl teisybės teisme. Ar nesijauti sugniuždyta?

Nenoriu nei skųstis, nei verkti, bet tikrai nėra lengva. Išgyvenu įtampą. Nemigos naktys, sutrikęs apetitas... Aš esu tik žmogus, ne robotas. Vis dėlto negaliu sau leisti jaustis sugniuždyta, nes turiu du vaikus, už kuriuos atsakau. Tai mane skatina nepasiduoti ir atrasti savyje jėgų toliau gyventi.

Tu neigi mestus kaltinimus dėl neva pasisavintų pinigų ir suklastotų dokumentų. Manai, teisingumas nugalės?

Širdyje jaučiuosi rami, nes nepadariau jokio nusikaltimo. Tikiuosi, teisingumas nugalės ir gruodžio 1 dieną vyksiančiame paskutiniame posėdyje sulauksiu palankaus sprendimo. Net neleidžiu sau galvoti, kad gali tekti sėstis į kalėjimą. Pati augau be mamos, todėl puikiai žinau, ką tai reiškia. Džiaugiuosi, kad iki kito teismo posėdžio turėsiu šiek tiek laiko ir galėsiu atsipūsti, pailsėti.

Liudydama minėjai, kad visas šis teismų maratonas kilo dėl to, jog aklai pasitikėjai savo tuomečiu mylimuoju Karoliu Malinausku, kuris Tave įdarbino nekilnojamojo turto agentūroje. Tu esą neprašei, kad Tau būtų keliama alga. Išdėstyk plačiau savo poziciją.

Esu kalta nebent dėl to, kad besąlygiškai pasitikėjau mylimu žmogumi, su kuriuo planavome ateitį, vestuves, kurio kūdikį nešiojau įsčiose. Kaip galėjau juo abejoti ir tikrinti? Kokia tai būtų meilė? Vis dėlto, jei būčiau buvusi budresnė, dabar nereikėtų varstyti teismų durų. Noriu tikėti, kad buvęs mano širdies draugas tai padarė ne iš piktos valios. Aš jam linkiu tik kuo didžiausios sėkmės. Kitaip ir negali būti, juk kartu susilaukėme sūnaus.

Galbūt Karolis Tavęs atsiprašė už tai, kad Tau jau trečius metus tenka varstyti teismų duris?

Jis manęs jau seniai atsiprašė. Sakė nesijaudinti, žadėjo viską išspręsti. Tačiau lengva Karoliui kalbėti, juk ne jam, o man su mažu kūdikėliu ant rankų teko vaikščioti pas tyrėjus ir prokurorus. Buvo ir iki šiol yra labai nemalonu ir sunku.

Ar po visų šių įvykių nebijosi pasitikėti žmonėmis ir tikėti nuoširdžia meile?

Įgijau labai daug patirties, daug ko išmokau. Sunkumai užgrūdina, bet mano širdyje ir džiaugsmo, ir laimės, ir meilės yra ir, tikiu, dar bus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius