Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Jackaitė Teatro dieną pagerbė Vytautą Paukštę: „Jis – asmenybė iš didžiosios raidės“

„Teatralai ir visi, mylintys teatrą – su Tarptautine teatro diena!“– su profesine švente kolegas sveikina aktorė Eglė Jackaitė. Kovo 27-oji jos, kaip ir kitų teatro žmonių, kalendoriuje apibraukta raudona spalva. „Tai diena, kai norisi iš naujo prisiminti gyvenimą scenoje ir jos užkulisiuose“, – Žmonės.lt sakė ji.
Eglė Jackaitė ir Vytautas Paukštė
Eglė Jackaitė ir Vytautas Paukštė / Algirdo Kubaičio nuotr.

Šia proga E.Jackaitė savo socialinio tinklo paskyroje paviešino nuotrauką, kurioje įsiamžino su gyva legenda vadinamu aktoriumi Vytautu Paukšte (82). „Jis mano gyvenime – ypatingas žmogus. Asmenybė iš didžiosios raidės“, – sakė Eglė.

V.Paukštę ji vadina savo gyvenimo mokytoju ir žmogumi, kuris turėjo daug įtakos jos, kaip aktorės, gyvenime. „Vytautas visuomet buvo vienas iš pirmųjų, kuris mane labiausiai palaikė sunkiomis akimirkomis. Jei man kokios pagalbos reikėdavo ar moralinio palaikymo, jo net prašyti niekuomet nereikėjo. Tai labai tikras ir labai savas žmogus. Mažai tokių, kurie dar gali pasakyti kokį gerą žodį, pagirti, pamokyti, kai reikia. Labai jį branginu“, – pasakojo aktorė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vytautas Paukštė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vytautas Paukštė

Drauge su V.Paukšte ji vaidino ne viename spektaklyje, drauge kūrė vaidmenis Oskaro Koršunovo pjesėje „Šaltas vaikas“, vėliau – Aido Giniočio komiškame spektaklyje „Ožys“. Abiejuose Eglė įkūnijo Vytauto dukrą. Tiesa, kartu jiems teko vaidinti ir sužadėtinius Ramučio Rimeikio režisuotame spektaklyje „Laukinė antis“. „Nė su vienu aktoriumi nejaučiau tokio stipraus ryšio. Žinoma, labai myliu savo kolegas Vytautą Anužį, Nelę Savičenko, tai mūsų artima trijulė. Tačiau Vytautas man – ypatingas. Laimė būti šalia tokio kolegos, draugo“, – sakė ji.

Teatro diena Eglei – didžiulė šventė sielai. „Labai džiaugiuosi, kad tiek daug žmonių vaikšto į teatrą, kad jis gyvas“, – sakė Eglė. Pasak jos, paradoksalu, tačiau ne teatre visi užsideda kaukes. Priešingai – gyvenime nešiojantys teatre jas nusiima. „Teatre visos kaukės yra nuplėšiamos, atskleidžiamos visos personažo spalvos – jo trapumas, branda, skausmingos akimirkos“, – sakė Eglė.

Tarptautinę teatro dieną Eglė žada paminėti Palangoje, kur drauge su menininke Jurgita Minderyte ir džiazo virtuozu Vytautu Labučiu dalyvaus „Smėlio džiazo“ koncerte. Tiesa, čia ji persikūnys į kiek kitokį amplua – skaitys lietuvių ir užsienio poeziją.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Vytautas Paukštė
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Vytautas Paukštė
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jackaitė ir Vytautas Paukštė spektaklyje „Laukinė antis“
Algirdo Kubaičio nuotr./Eglė Jackaitė ir Vytautas Paukštė spektaklyje „Laukinė antis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius