Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Skrolytė atskleidė grožio ir puikios figūros receptą: tinka kiekvienam

Sveika gyvensena turėtų tapti ne trumpalaikiu pomėgiu, o kasdieniu, iš mados neišeinančiu įpročiu. Tuo įsitikinusi televizijos laidų vedėja Eglė Skrolytė.
Eglė Skrolytė
Eglė Skrolytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš porą metų kardinaliai pakeitusi mitybos įpročius ir susitvarkiusi discipliną, šiandien ji sako tarsi iš naujo atradusi vidinę pusiausvyrą. Maža to, subalansavusi mitybą ir fizinį krūvį Eglė ėmė džiaugtis ne tik dailesnėmis kūno linijomis ir didesne energija.

Nors taip buvo ne visuomet. Anksčiau Eglė sako mažiau galvojusi, ką deda į lėkštę, neskaičiuodavusi kalorijų ir neretai valgydavusi tai, kas tiesiog skanu. Tačiau prieš dvejus metus pajutusi, kad vis dažniau stinga energijos, ji nusprendė iš naujo peržvelgti savo valgiaraštį ir įtraukti į jį daugiau organizmui naudingų maisto produktų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Skrolytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Skrolytė

Dabar Eglė neįsivaizduoja dienos pradžios be stiklinės ar net dviejų drungno vandens ir pusryčių, kurie tapo bene svarbiausia jos mitybos raciono dalimi.

Laidų vedėja itin pamėgo įvairias košes, nors jas valgo nebūtinai pusryčiams, kartais košė gali būti puikus maistas pietums. Tuo tarpu ryte laidų vedėja eksperimentuoja gamindama įvairius sveikus sumuštinius su daržovėmis, cukinijomis, avokadu, taip bandydama pakeisti daugeliui įprastą dešrą ar riebų sūrį.

Įprastai Eglės vakarienės lėkštėje atsiduria koks nors baltyminis maistas ir kone būtinai – nemaža porcija daržovių. „Jei norisi jau visai dietiškai – renkuosi tik daržoves“, – sakė ji ir netrukus pridūrė, kad vis tik žodžio „dieta“ savo žodyne ji vengianti. Esą posakis, kad greitai atsikratyti nereikalingi kilogramai anksčiau ar vėliau vis tiek sugrįžta su kaupu – visai ne iš piršto laužti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eglė Skrolytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eglė Skrolytė

„Po nėštumo buvau priaugusi papildomų kilogramų, tačiau perdėtai liekna irgi niekuomet nebuvau. Turiu save šiek tiek kontroliuoti. Jei valgyčiau ką noriu ir kada noriu – tikrai nepavyktų išlaikyti tokios figūros, kokią turiu dabar“, – sakė ji.

Tačiau kaip ir kiekviena moteris Eglė turi mažų silpnybių. Ji sako negalinti gyventi be kad ir mažo gabalėlio mėgstamų saldėsių. Galbūt todėl laikui bėgant išmoko savęs neteisti ir retsykiais užsimaniusi kokios nors gardžios nuodėmės tiesiog ja pasimėgauja. Be jokio sąžinės graužimo.

Laidų vedėja įsitikinusi. Yra kelios taisyklės, kurias reikia atminti norint gyventi sveikai ir tuo pat metu jaustis laimingai. „Pirmiausia ir už viską svarbiausia – gerai išsimiegoti. Miegas organizmui labai svarbus. Tuomet pagreitėja visos jo funkcijos, be to, mažiau norisi nesveiko maisto. Jokia dieta nebus efektyvi be laiko, skirto kokybiškam poilsiui“, – kalbėjo Eglė.

Dar vienas ne ką mažiau svarbus dalykas – gerti pakankamai vandens. „Vanduo ne tik naudingas figūrai, jis gražina ir odą, ir padeda išlikti žvaliems“, – sakė ji. Moteris taip pat įsitikinusi, kad ne ką mažiau svarbu – pozityviai nusiteikti ir niekada per daug nesureikšminti nei svorio, nei kelių papildomų kilogramų. Jo nuomone, tik geras nusiteikimas padės greičiau pasiekti trokštamų rezultatų.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Eglė Skrolytė su vaikais
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Eglė Skrolytė su vaikais

Prie sveikos gyvensenos Eglė pratina ir dukrą Meilę bei sūnų Rojų. „Niekada vaikų nesivedu į greito maisto restoraną. Kartą jie paklausė manęs, kodėl? Atsakiau, jog todėl, kad juos myliu. Ir tai tiesa. Jei jie norės su kuo nors nueiti, tegu eina, bet aš jų ten nevesiu. Nenoriu, kad jie į save kimštu maistą kaip į šiukšlinę. Kita vertus, jiems sykį išgirsto tokio atsakymo užteko. Daugiau jie nei klausia, nei patys veržiasi ten eiti“, – kalbėjo pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Garsiems svečiams knygą „Balansas“ pristatę autoriai paneigė mitus apie sveiką maistą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius