Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Straleckaitė apie santykius su tėvais: „Mūsų šeima – itališka“

Kiek save pamena, šokėja Eglė Straleckaitė su tėvais sutarė gerai. Jie niekad nevertė dukters eiti į repeticijas, kalbėtis ar kartu praleisti gražiausias metų šventes – Eglė viską darė itin noriai. Galbūt todėl praleidus vienas Velykas apėmė nenumaldomas namų ilgesys. Ir nors savo šeimą E.Straleckaitė vadina itališka, be jos negali ir tvirtina, kad tėvai – patys geriausi patarėjai visais gyvenimo klausimais.
Eglė Straleckaitė
Eglė Straleckaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Tėčio gimtadienis – tik su šašlykais

E.Straleckaitė – viena iš socialinės iniciatyvos „Nes mes mylime tėvus“ ambasadorių. Iniciatyvos tikslas – skatinti vaikus daugiau laiko praleisti kartu su savo tėvais. Su mama ir tėčiu šiuo metu gyvenanti Eglė teigia, kad buvimas kartu su šeima jos gyvenime užima labai svarbią vietą.

„Dažnai su mama ir tėveliu važiuojame atostogauti, kartu švenčiame visų šeimos narių gimtadienius – kad ir kokia savaitės diena bebūtų. Tėčio gimtadienis – pavasarį, todėl jau daug metų šia švente pradedame šašlykų sezoną. Mes tokia itališka šeima – garsiai ir daug kalbame, ginčijamės, su broliu vaikystėje net pasimušdavome, tačiau visus nesutarimus akimirksniu išsprendžiame – per daug vienas kitą mylime, kad švaistytume laiką pykčiams“, – šypsodamasi pasakoja E. Straleckaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė

Itališkos šeimos niuansai

Šviesiausi jos vaikystės prisiminimai – smėlio kambariai prie jūros, kuriuos jai statydavo mama, plaukimo pamokos su tėčiu ir... brolio šnipinėjimas.

„Mano brolis – dešimčia metų už mane vyresnis. Man, mažytei, buvo labai smalsu jį stebėti – susinešdavau savo žaislus į jo kambarį ir tiesiog būdavau šalia, kai ruošdavo pamokas, ar tiesiog stebėdavau jį pro durų plyšį. Tas stebėjimas jam ne itin patikdavo, dar dabar ausyse girdžiu tėčio žodžius: „Vėl Eglutė skrenda koridorium“ (juokiasi), tačiau dabar mes – geriausi draugai, kartu einame į vakarėlius. Tokia jau ta itališka šeima“, – sako Eglė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė su mama
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė su mama

Kalbėkitės su savo vaikais

Pasak E. Straleckaitės, eiti į šokių repeticijas tėvai jos niekad nevertė.

„Žinojau savo pareigas, ką ir kada turiu atlikti, ir visa tai dariau mielai. Tik pavasariais, kai taip ilgai laukta saulutė išlįsdavo, knietėjo kieme žaisti, o ne šokti repeticijų salėje. Tačiau net ir tada manęs niekas nevertė – su manim būdavo kalbamasi. „Jei nenori būti šokėja, o nori visą gyvenimą žaisti kieme, gali žaisti“ – tiek pakakdavo, kad kojos pačios nuneštų į repeticiją“, – pasakoja žymi šokėja.

Šiandien ji pati moko vaikus šokti ir pastebi, kad dabar jie pasyvesni, nei ji vaikystėje. „Dauguma vaikų pritingi, juos reikia versti kažką daryti, kažką nuveikti. O juk ir pats vaikas turi norėti, labai stengtis. Vis dėlto pritariu, kad kai kuriuos vaikus reikia paspausti – kai jie nebenori kažko daryti, tėvai turėtų įsikišti, pasikalbėti ir, jei reikia, padėti tą tinguliuką išvyti.“

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė su šeima ir bičiuliais
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė su šeima ir bičiuliais

Tėvai – geriausi patarėjai

Paklausta, kokie tėvų patarimai jai įsiminė labiausiai, Eglė susimąsto. „Jų labai daug! Mano tėvai, ypač mama, yra patys geriausi patarėjai visais gyvenimo klausimais. Jie visad žino, ką ir kaip pasakyti, kad man taptų ramiau. Bet dabar, kai turiu tiek įvairios veiklos, vis atsimenu vieną tėčio frazę: „Nuvarytus arklius nušauna.“ Man atrodo, kad galiu padaryti viską, tik gal tų valandų paroje per mažai. Tėvai mato, kiek daug visko darau, o laiko pailsėti nelieka – juk mano gerovė jiems rūpi labiausiai. Tuomet sustoju ir susimąstau, gal tikrai nereikia persistengti“, – šypsosi E. Straleckaitė.

Socialinės iniciatyvos „Nes mes mylime tėvus“ tikslas – skatinti tėvus ir vaikus vėl kalbėtis, kartu leisti laisvalaikį. Juk būti su tėvais – madinga! Daugiau ir plačiau www.mylimtevus.lt

Eglė Straleckaitė 15 metų su tėvais
Eglė Straleckaitė 15 metų su tėvais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius