Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Straleckaitė pirmąkart prabilo apie skyrybas: „Nematėme prasmės to tęsti“

Šokėja Eglė Straleckaitė (26) niekada nemėgo atvirauti, dalytis asmeninio gyvenimo įvykiais, tačiau pasklidus žiniai apie skyrybas su sutuoktiniu Justinu Daugėla jautė atsakomybę tarti žodį. 15min ji pirmąkart prakalbo apie priimtą sprendimą, greitai besiplėtojusius santykius ir pabrėžia – šiuo metu jai svarbiausia tik jos didžiausia laimė – vienerių metų dukra Vakarė.
Eglė Straleckaitė
Eglė Straleckaitė / 15min ir L.Kondratės nuotr.

15min jau rašė, kad antradienio popietę Kauno apylinkės teismas nutraukė dvejus metus trukusią Eglės Straleckaitės ir Justino Daugėlos santuoką. Pora nusprendė skirtis bendru sutarimu, tačiau žiniai pasklidus viešumoje nė viena pusė skyrybų priežasties nedetalizavo.

Eglė galiausiai nutraukė tylą, sutikusi išskirtinai 15min duoti komentarą tema, apie kurią kalbėti visuomet sunku.

„Išties nelengva kalbėti, o aš niekuomet neatviravau apie asmeninį gyvenimą, nemėgstu skandalų“, – pripažino šokėja.

Ji neslėpė, kad sprendimas skirtis nebuvo lengvas, tačiau jį sutuoktiniai priėmė jau senokai. 15min šaltinių žiniomis, pora kartu nebegyvena nuo praėjusių metų gegužės. Per tą laiką su skyrybų faktu spėjo susigyventi ir E.Straleckaitė.

Stengdamasi išvengti aplinkinių kalbų žinoma moteris pabrėžia, kad jiedu išsiskyrė ne dėl išdavystės. Anot Eglės, abudu galiausiai suprato labai skirtingai žiūrintys į gyvenimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eglė Straleckaitė-Daugėlė ir Justinas Daugėla
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eglė Straleckaitė-Daugėlė ir Justinas Daugėla

„Būtų neprotinga nepriimti tokio sprendimo, tęsti santykių, jei matome, kad kitaip neišeina. Man labai patinka rašytojo Levo Tolstojaus žodžiai kūrinyje „Ana Karenina“: „Visos laimingos šeimos yra laimingos vienodai, bet kiekviena nelaiminga šeima yra nelaiminga savaip“. Manau, kad tai pasako viską“, – paklausta apie skyrybų priežastį sako Eglė.

Ar skyrybas galėjo nulemti faktas, kad juodu gyvenimą kartu kūrė labai greitai? Eglė ir Justinas susižadėjo praėjus vos keliems mėnesiams po pažinties. Ilgai nelaukdami 2017-ųjų vasarį jiedu iškėlė vestuves. Netrukus jųdviejų gyvenime atsirado ir pirmagimė Vakarė, 2018-ųjų rugpjūčio mėnesį atšventusi vienerių metų gimtadienį.

Vis dėlto E.Straleckaitė sako, kad skyrybų būna įvairių. Gausu pavyzdžių, kai kelis dešimtmečius kartu praleidusios poros išsiskiria praėjus metams po vestuvių. Tik pripažįsta – santuoka jai buvo puiki pamoka, kitą kartą sako neskubėsianti.

15min ir JurArt nuotr./Eglė Straleckaitė-Daugėlė ir Justinas Daugėla
15min ir JurArt nuotr./Eglė Straleckaitė-Daugėlė ir Justinas Daugėla

„Kad ir kaip bebūtų, galiu drąsiai pasakyti, kad santuoka mane labai subrandino“, – nusišypso moteris.

Profesionali šokėja neslepia, kad skyrybų metu teko išgyventi ne vieną etapą. Tai puikiai suprantama – nėra lengvų skyrybų, tačiau Eglė tikisi, kad su buvusiu vyru pavyks išlaikyti draugiškus santykius: „Bet kokiu atveju turėsime bendrauti mažiausiai 17-a metų. Bet tikiu, kad abudu dėsime pastangas ir padarysime viską, kad mums pasisektų priimti bendrus sprendimus auklėjant dukrą.“

Po skyrybų Eglė atvertė naują lapą ir pabrėžia – šiuo metu jai už viską gyvenime svarbiausia dukra Vakarė. Ir nors atrodo, kad kartais neįmanoma visko suspėti, ji įsitikino – mamos yra tikros superherojės.

„Kai manęs paklausia, kaip viską suspėju, atsakau: „Tapkite mama“ (šypsosi). Dažna moteris tikrai pritars, kad kuo daugiau veiklos, tuo viską greičiau ir geriau padarai, – pripažįsta Eglė. – Pasklidus žiniai internete, sulaukiau daug moterų žinučių, kuriose man išreiškė palaikymą, rašė daugybę komplimentų, klausė, ką daryti, jei irgi panaši situacija. Svarbiausia vengti šitų minčių: kaipgi viską reikės suspėti, vengti panikos, reikia tiesiog atsistoti, pakelti galvą ir gyventi toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius