Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglei Jakštytei – 27-eri: apie gyvenimo vyrą, sielos miestą prie jūros ir naują etapą muzikoje

Šeštadienį 27-ąjį gimtadienį mininti Eglė Jakštytė, kaip ir dažniausiai nutinka muzikantams, sutinka šventę ne kur kitur, o scenoje. Tačiau atlikėja sako per daug dėl to nesukanti galvos – šalia jos visą dieną bus mylimasis Simas Budrys – kai gyvenimo meilė šalia, daugiau nieko ir nebereikia.
Eglė Jakšytė ir Simas Budrys
Eglė Jakšytė ir Simas Budrys / Asmeninio albumo nuotr.

„Švęsti gimtadienius reikia. Metams bėgant daug kas nebenori to daryti, bet tikiuosi, kad man tai negresia. Manau, kad šią dieną būtinai reikia praleisti turiningai“, – 15min teigė Eglė Jakštytė.

Turiningai šiemet šią dieną praleis ir pati Eglė, tačiau ne švęsdama, o dirbdama. 27-asis jos gimtadienis išpuola savaitgalį, kai dažniausiai būna koncertai, todėl atlikėjai teks lipti į sceną dainuoti.

Tačiau, kadangi pasirodymas vyks netoli gimtinės, dainininkė planuoja su mylimuoju užsukti į Uteną pas tėvus, suvalgyti torto, o tada – į darbus.

Gimtadienio proga Eglė su Simu nusprendė kelioms dienoms atitrūkti nuo darbų. Pora kruiziniu laivu po atlikėjos koncerto iš Rygos plauks į Stokholmą.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Eglė Jakštytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Eglė Jakštytė

„Taip pat labai laukiu savo 28-ojo gimtadienio, nes skaičius 8 mane lydi visą laiką. Atsimenu, kai man buvo 18 metų, mano gyvenimas labai pasikeitė – kai laimėjau vieną muzikinį TV projektą, tuomet mano gyvenime atsirado muzika. Tad manau, kad ir kitąmet skaičius 8 man atneš kažką labai svarbaus. Dvejus metus iš eilės per savo gimtadienį pasirinkau dirbti, bet manau jau kitąmet visą savo dieną skirsiu tik sau ir savo artimiausiems draugams“, – 15min pasakojo ji.

Paklausta apie dovanas, E.Jakštytė sakė, kad paprastai dovanų sąrašo nesudaro, mėgsta staigmenas: „Nors mes su šeima turime tokią tradiciją – dovanoti kažką iš aukso. Gražu ir kartu gera investicija“.

Augustės Lankienės/augustes.lt nuotr./Eglė Jakštytė
Augustės Lankienės/augustes.lt nuotr./Eglė Jakštytė

Naujas gyvenimas Klaipėdoje

„Šiais metais mano gyvenime įvyko labai daug pokyčių. Jaučiuosi ganėtinai daug paaugusi kaip asmenybė – gal čia bėgantys metai mane taip keičia“, – juokėsi atlikėja.

Dar vienas didelis pokytis Eglės gyvenime įvyko praėjusių metų rudenį, kai ši paskui meilę išsikraustė į Klaipėdą. Čia ji sako atradusi savo miestą.

„Manęs dažnai patys klaipėdiečiai klausia, ar man čia gera, galvodami, kad man nepatinka. Bet man labai patinka! 8 metus gyvenau Vilniuje, mano asmenybei tas tempas nelabai tiko, o ir kamščiai nepatiko... Aš mėgstu savo laiką prasmingai leisti, – juokėsi E.Jakštytė. – O Klaipėdoje taip viskas paprasta, ramu, faini žmonės, mano sielai labai tinka. O dar kai šalia jūra – fantastika! Kai būna saulėta diena, 5 minutės ir tu jau prie jūros. Ar gali kas būti geriau...“, – šypsojosi E.Jakštytė.

Eglė atrado ne tik savo vietą, kur jai gera būti, bet ir žmogų, be kurio jau sunkiai ir galėtų save įsivaizduoti.

„Atradau savo gyvenimo meilę. Tai yra man labai tinkantis žmogus, su juo kasdienybė, rutina atrodo visai kitokia. Kiek save atsimenu, vis sakydavau, kaip noriu surasti antrą pusę, kuri mane pilnai užpildytų. Taip ir atsitiko. Taigi svajoti reikia, nes svajonės pildosi. Tikrai buvo verta kraustytis į kitą Lietuvos pusę“, – džiaugėsi atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė ir Simas Budrys
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė ir Simas Budrys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eglė Jakštytė ir Simas Budrys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eglė Jakštytė ir Simas Budrys

Naujas lapas karjeroje

Muzikoje jau daugybę metų besisukanti Eglė Jakštytė neseniai visus suintrigavo pristatydama naują sceninį vardą Eley. Su juo ateina ir nauja pradžia jos karjeroje.

„Koncertuoju ir su savo sena programa, bet dabar mano skonis, žmonės, dirbantys su manimi, kiek pasikeitė. Trokštu kuo greičiau pristatyti savo naująją programą jau su sceniniu vardu Eley. Tą turėjau padaryti jau liepos mėnesį, Klaipėdos dangoraižio terasoje, bet dėl prastų oro salygų koncertą turėjau atšaukti. Dabar yra derinama kita pasirodymo data – tai gali būti paskutinis vasaros savaitgalis“, – žada ji.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė-ELEY
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė-ELEY

Pasak Eglės, nuo šiol ji nori kurti tik prasmingo turinio dainas. Su tikromis istorijomis, tikrais išgyvenimais, be perdėto dramatizmo ir su daugiau pozityvo.

„Labai ilgai ieškojau savęs tiek muzikoje, tiek gyvenime. Visada labai bijojau apnuoginti savo sielą kitiems, o muzika juk ir yra sielos išraiška, per kurią gali užmegzti stiprų ryšį su žmonėmis. Dabar jokių graudulių, nebenoriu skatinti žmonių liūdėti, nebenoriu dramatizuoti. Noriu, kad mano dainose būtų daugiau vertybių, tikrų įkvepiančių istorijų“, – pasakojo Eglė.

Kai atrodo, kad viskas gyvenime tobulai dėliojasi žingsnis po žingsnio, ko dar galėtų trūkti? „Mes žmonės, juk mums visada kažko trūksta, visada esame ieškojime... Todėl sau palinkėčiau daugiau vidinės ramybės, kad pagaliau suprasčiau, jog nieko netrūksta, kad nebeuždavinėčiau tiek daug klausimų sau ir niekada nenustočiau tobulėti!“ – 15min kalbėjo Eglė Jakštytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius