Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglija Vaitkevičė: kaip tapti gundytoja? (papildyta vasario 10 d.)

Pasklidus žiniai, kad Kauno ponia Eglija Vaitkevičė (41) (nuo šiol vis dažniau prisistatysianti sceniniu Fergie slapyvardžiu) greitai pasirodys kaip burleskos šokėja, jos elektroninį paštą užvertė laiškai: raginantys plėtoti šį meną ir klausiantys patarimų, kaip išmokti gundyti ar pataisyti pašlijusius šeimyninius santykius. „Moteris tiesiog privalo mokėti šokti burleską“, – įsitikinusi Eglija.
Eglija Vaitkevičė
Eglija Vaitkevičė / Teodoro Biliūno nuotrauka

Kodėl ėmėtės tokios veiklos?

Mane visada žavėjo kabaretas, burleska. Kur kas labiau nei šiuolaikiniai šokiai. Man patinka vintage, jis man kur kas labiau ir tinka. Burleska – nevulgaru, labai moteriška, nešiuolaikiška, su senovės dvasia... Jau seniai norėjau ją šokti, užsienyje visuomet stengdavausi pamatyti tokius pasirodymus, nueiti į kabareto spektaklius.

Burleska – tai korsetai, prisegamos kojinės, boa... Jūsų namuose daug tokių apdarų?

Žinoma! Turiu kone atskirą kambarį šitiems aksesuarams ir apdarams. Garderobe esu išsaugojusi senovinių korsetų, nėriniuotų kojinių. Ne kartą jais pasidabinusi šokau savo mylimajam. Turiu pasakyti, kad vyrams, kurie buvo mano draugai, tokie gundantys šokiai labai patiko. Vieną dieną pagalvojau: kodėl gi nepavertus gundymo menišku šokiu ir nepristačius Lietuvai? Šiuo metu intensyviai repetuoju, kuriu programą ir artimiausią mėnesį viena ar su kolektyvu pasirodysiu viešumoje. Galėtume šokti produktų, šampano, prabangos prekių pristatymuose, nes burleska yra gražu, jausminga. Ir mano amžiaus moteriai labai tinka. Be to, mano burleskos šokių stilius bus ne bet koks, o glamūrinis, gracingas, su paslapties ir aktorystės dalele. Būsiu vintage laikų moteris...

Nejaugi šis šokis neturi amžiaus ribos?

Tik žemutinę. Moteris turėtų pradėti šokti burleską maždaug nuo trisdešimties, kai jaučiasi jau subrendusi, graži. Bet pabaigos amžiaus tikrai nėra. Ir septyniasdešimtmetės šoka burleską. Kas yra gundymo menas, moteris ima suvokti tik su amžiumi, įgijusi daugiau patirties. Prisimenu, jauna visai nesuvokiau, kas tas moteriškumas. Tik vėliau pradėjau skleistis, atradau savo gundytojos savybes. Dabar esu natūrali, laisva, myliu savo kūną tokį, koks yra, man nereikia vaidinti nei sau, nei kitiems.

Mano burleskos šokių stilius bus ne bet koks, o glamūrinis, gracingas, su paslapties ir aktorystės dalele. Būsiu vintage laikų moteris...

Ar sudėtinga išmokti burleskos judesių?

Tik atrodo lengva, bet iš tikrųjų reikia neprasto fizinio pasirengimo, lankstumo, ištvermės. Ne taip jau paprasta ilgai išsilaikyti su aukštakulniais, daryti sudėtingas pozas, judesius. Gundyti – sunkus menas.

Bet gal gundytoja gyvena kiekvienoje moteryje ir ypatingų mokslų tam nereikia?

Taip, pojūtį turi kiekviena, bet ne visos leidžia sau išsiskleisti. Priežasčių daugybė: visuomenės požiūris, vyrų ar gyvenimo draugų nuostatos, šeimos elgesio modeliai, galų gale net tai, kad Lietuva – gana netolerantiškas ir uždaras kraštas...

Daug kas dėl aprangos elementų, judesių burleską lygins su striptizu.

Negalima jų lyginti, nes šokant burleską moteriai nereikia nusirengti. Tai – gundymo menas, grožio, moteriškumo demonstravimas. Striptizo tikslas visai kitoks – sujaudinti. Burleskoje kitaip sudėlioti akcentai, kitokie judesiai. Tai – greičiau vodevilis, kabaretas, teatro spektaklis. Tik neišmanėliai mane lygins su striptizo šokėja.

Bet tokių neišmanėlių turbūt vis tiek bus...

Net kol nešokau burleskos, vis tiek sulaukdavau begalės komentarų. Net būdama kukli, tik dainuodama, pasirodydama visuomenėje su prabangesniais kailiniais ar vakarine suknele, vis tiek sulaukdavau visokių negražių atsiliepimų, todėl nemanau, kad dabar komentarai bus geresni ar blogesni. Beje, kai pasklido žinia, jog šoksiu burleską, gavau labai daug vyrų ir moterų laiškų, kuriuose mane skatino ir gyrė. Moterys sakė taip pat norinčios išmokti šokti burleską. Tegu ne viešai, bent jau savo vyrams ir mylimiesiems. Manau, kiekvienai to reikia, kad pasijustų graži, drąsi, pasitikinti savimi – tikra gundytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius