Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egmontas Bžeskas Azerbaidžane ketina įsigyti būstą

Nors dabar asmeninis prodiuserio Egmonto Bžesko (36) gyvenimas ir nesiklosto sklandžiai, tačiau darbinėje veikloje vyras skina vieną pergalę po kitos. Į šoną nustūmęs Lietuvos pramogų pasaulį, jis gali tapti neoficialiu kultūros ambasadoriumi. Bent jau Azerbaidžane, kur Egmontas jau planuoja įsigyti kilnojamojo ir nekilnojamojo turto.
„Baku nors ir labai brangus miestas, tačiau įspūdingas. Yra ten ką pažiūrėti“.
„Baku nors ir labai brangus miestas, tačiau įspūdingas. Yra ten ką pažiūrėti“. / Asmeninio albumo nuotr.

Ugnikalnis sujaukė planus

Pastaruoju metu Egmontas dažnai skraido iš Vilniaus į Azerbaidžano sostinę Baku ir atvirkščiai. Per paskutinę kelionę tolimame krašte vyras pasirašė svarbią bendradarbiavimo sutartį su vietos Kultūros ministerija. Nuo šiol Egmontas su bendražygiu Andriumi Broku rūpinsis kultūriniu Azerbaidžano gyvenimu: organizuos milžiniškus projektus, įtraukdami į juos ir Lietuvos menininkus.
„Neseniai su Andriumi grįžome iš Baku. Turėjome ten praleisti dešimt dienų, tačiau dėl Islandijos ugnikalnio išsiveržimo užtrukome porą savaičių. Kelionės tikslas buvo pradėti kultūrinį bendradarbiavimą tarp Azerbaidžano ir Lietuvos. Tai padėjo įgyvendinti Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovai ir mūsų šalies ambasadorius Azerbaidžane, – naujai užmegztais ryšiais džiaugiasi prodiuseris. – Šios išvykos metu pasiekėme konkrečių rezultatų – pasirašėme generalinę bendradarbiavimo sutartį su vietos Kultūros ministerija. Jau numatyti aštuoni rimti renginiai. Mano pagrindinis tikslas – kurti teigiamą Azerbaidžano kultūrinį įvaizdį visame pasaulyje.“

Asmeninio albumo nuotr./Šioje scenoje po atviru dangumi laukia būsimi Egmonto organizuojami kultūriniai projektai. „Vaizdas nerealus – matosi jūra“, – šypteli E. Bžeskas.
Asmeninio albumo nuotr./Šioje scenoje po atviru dangumi laukia būsimi Egmonto organizuojami kultūriniai projektai. „Vaizdas nerealus – matosi jūra“, – šypteli E. Bžeskas.

Šokiravo kainos

Gal dėl dažnų skrydžių į Baku E. Bžeskas ketina įsigyti asmeninį lėktuvą? „Na, kol kas dar realiai vertinu savo galimybes. Yra planų ten įsigyti nekilnojamojo turto ir automobilį. Tiesa, pats jo ten TIKRAI nevairuosiu, nes neįmanoma suprasti eismo taisyklių. Automobilių – jūra, o aiškumo – jokio! Visi važiuoja bet kaip. Baisu! – šiurpsta pašnekovas, tačiau vėliau priduria, kad Azerbaidžano sostinėje išvydo tokių automobilių, kokių dar akyse neregėjo. – Iš karto galima suprasti, jog Baku, kaip ir visa šalis, yra brangus miestas. Azerbaidžaniečiai sako, kad juos palietė ekonomikos krizė, tačiau to tikrai nepastebėjau. Supratau tik viena – čia gausu kontrastų. Kol vieni suduria vos galą su galu, kiti – maudosi piniguose.“
Paklausus, ar vyras neketina visam laikui persikraustyti į Baku, Egmontas kategoriškai atšauna: „Ne, ne, ne! Niekada! Supratau esąs tikras savo šalies patriotas. Kad ir kur būčiau, po mėnesio noriu grįžti į Lietuvą. Imu ilgėtis draugų, šeimos, savo aplinkos.“ Be to, E. Bžeskas neslepia, kad ne itin palankus ir Baku pragyvenimo lygis. Anot pašnekovo, šiame krašte kainos prilygsta brangiausiu pasaulio miestu laikomam Oslui. „Už du paprastus patiekalus užkandinėje tenka pakloti maždaug 150 litų. Daugoka“, – šypteli vyras.

Asmeninio albumo nuotr./Kelionės tikslas įvykdytas – pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Azerbaidžano kultūros viceministre Sevda Mamedalyeva.
Asmeninio albumo nuotr./Kelionės tikslas įvykdytas – pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Azerbaidžano kultūros viceministre Sevda Mamedalyeva.

Pasijuto skaistuoliu

Per dviejų savaičių viešnagę Egmontas su bičiuliais aplankė daug gražiausių Baku kampelių. Lietuviai su Azerbaidžano politikos grietinėle buvo pakviesti paskanauti tradicinių patiekalų, susipažinti su žymiausiais šios šalies veikėjais.
Didelį įspūdį Egmontui paliko du ypač lankytini Baku objektai – Meilės parkas ir Nekaltybės bokštas. „Tame parke suoliukai padaryti taip, kad ant jų atsisėsti gali tik du žmonės. Tai simbolizuoja meilę. Matyt, todėl ši vieta itin mėgstama vietos žmonių, – sako pašnekovas ir liūdnai prasitaria, kad jam ant suoliuko teko sėdėti vienam. – O Nekaltybės bokštas mane sužavėjo savo istorija. Pasirodo, kadaise buvo ištekinta jauna mergina ir uždaryta į šį bokštą. Savo sutuoktinio ji nemylėjo, todėl mergina pasiryžo verčiau nusižudyti nei prarasti nekaltybę su nemylimu žmogumi.“
Paklausus, kokį įspūdį paliko Azerbaidžano moterys, Egmontas leipsta juokais. „Na, jos labai kuklios, nedrąsios. Žodžiu, ten pasijutome tikrais skaistuoliais“, – nusijuokia pašnekovas.

„Šeškių“ nepamirš

Nors Egmontas nuo šiol itin daug laiko praleis Azerbaidžane, tačiau jis neketina apleisti Lietuvos pramogų pasaulio. „Tiesiog savo darbus paskirstysiu kitiems žmonėms. Galiu visus patikinti, kad „69 danguje“ reikalų tikrai nepamiršiu. Niekada negalėčiau nusigręžti nuo Nijolės, Karinos, Ingridos ir Godos. Priešingai – maža dalelė pinigų, kuriuos pavyks uždirbti Baku, leis „šeškėms“ sutviskėti Lietuvos pramogų pasaulyje“, – intriguoja prodiuseris.
Pasiteiravus, ar iš veiklos Azerbaidžane jis tikisi pralobti, Egmontas šypteli. „Gerai pasakė vietos kultūros viceministrė. Ši moteris teigė, kad mus, kaip būsimus bendradarbiavimo partnerius, iš daugelio išrinko todėl, jog iš pradžių mes siekėme parodyti darbo rezultatus, o ne kalbėjome apie finansinius reikalus. Nesvarbu, kad dabar investavome daug savų pinigų. Manau, ateityje viskas grįš su kaupu“, – optimizmu trykšta pašnekovas.

„Automobilio Azerbaidžane pats TIKRAI nevairuosiu, nes neįmanoma suprasti eismo taisyklių. Automobilių – jūra, o aiškumo – jokio! Visi važiuoja bet kaip. Baisu!“

Būsimi Egmonto planai Azerbaidžane:

• Pristatyti miuziklą „Paryžiaus katedra“, kuriame pasirodys jungtinė azerbaidžaniečių ir lietuvių muzikantų komanda.
• Suorganizuoti iš smėlio pagamintų įvairių pasaulio šventovių parodą.
• Parengti stulbinantį tarptautinį fejerverkų festivalį, kuriame rungtųsi įvairių šalių atstovai.
• Vienas iš svarbiausių būsimų renginių – archajiška tematika sukurtas spektaklis „Vėjų sapnas“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius