Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egmonto ir Redos Bžeskų skyrybų drama: kova teismuose išaugo į rimtus kaltinimus

Teismų duris prodiuseris Egmontas Bžeskas bei jo vis dar oficiali žmona Reda Bžeskienė varsto jau daugiau nei trejus metus, vis dėlto ginčai vyksta ne tik posėdžių metu. Ir nors Egmontas klausimų, susijusių su jo šeima ar skyrybomis, kaip pats sako, vengia, šį kartą sutiko papasakoti apie neramumus bei sudėtingą gyvenimo etapą.
Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė
Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

E.Bžeskas ir R.Bžeskienė pasukti skirtingais keliais nutarė 2016-ųjų pradžioje. Anot Egmonto, sunkų sprendimą pora priėmė bendru sutarimu. Tačiau skyrybų procesas užtruko kur kas ilgiau, nei tikėtasi, o teismuose niekaip nepavyksta susitarti ne tik dėl turto, bet ir vaikų priežiūros.

Dabar, kai šalyje įvestas karantinas, teisinis procesas išsitęsė, tačiau kai kuriuos klausimus pora sprendžia raštu, daromi pakeitimai.

„Visi mūsų ginčai yra labai rimti ir jie sprendžiami uždarame teisme. Kol kas vengiame komentuoti, kas vyksta mūsų šeimoje“, – pokalbį pradėjo Egmontas.

Nors Egmontas klausimų, susijusių su jo šeima ar skyrybomis vengia, šį kartą jis sutiko papasakoti apie pačią svarbiausią jam nerimą keliančią temą – vaikus.

„Niekada nemaniau, kad teks šnekėti asmeniniais klausimais, į daugybę žurnalistų prašymų atsakydavau ne. Dabar tai darau tik dėl to, kad savo skaudžia patirtimi pasidalinčiau su kitais, kaip gali nutikti ir ko galima būtų išvengti. Jei gyvenimas drauge tapo pragaru, negyvenkite kartu“, – sako Egmontas.

Su Reda jis pasakojo sukūręs šeimą, tačiau po kurio laiko suprato, kad jos išsaugoti nepavyks. Dabar jis pastebi, kad, pasukus skirtingais keliais, sunkiausia yra jo mažametėms dukroms.

„Turėjau didelius projektus Lietuvoje, tuo pat metu ir Tenerifėje, gyvenau lėktuvuose, stengdamasis kuo dažniau atskristi į Lietuvą pasimatyti su dukrytėmis. Ilgesnį laiką nematydamas vaikų, patirdavau didelį stresą. Tokiais atvejais, viską dariau, kad butų geriau mūsų iširusiai šeimai.

Mokėjau sutartus alimentus, pirkdavau rūbelius ir kitus daiktus. Kai manęs nebūdavo Lietuvoje, kad lengviau būtų Redai auginti mūsų mažąją Elviją, vyresniajai dukrai samdžiau vairuotoją. Be to, tuo metu nedirbanti Reda nuomavo mūsų šeimos namą Kanaruose ir iki šiol kitą namą Lietuvoje. Kiek anksčiau dar vyko draugiškos derybos dėl situacijos, tikėjausi, viskas vyks sąžiningai“, – pasakojo E.Bžeskas.

Prodiuseris 15min teigė, kad dabar savo mažametes dukras Ameliją ir Elviją jis gali matyti su vaikų mama suderinęs datas iš anksto – per mėnesį 7 paras.

„Tačiau papildomų mano pasimatymų tik dienos metu su vaikais Reda netoleruoja. Neseniai padovanojau vyresnei dukrai telefoną, kad rytais ir vakarais galėtume pasišnekėti ne pagal Redos savarankiškai nustatytą grafiką. Visada Amelija draugiškai klausia: „Kada ir vėl, tėtukai, pasimatysim“, – pasakojo Egmontas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egmontas ir Reda Bžeskai
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egmontas ir Reda Bžeskai

Jis pastebi, kad tokiame teismo sprendime yra daug spragų, pavyzdžiui, vyras tomis dienomis, kai numatyti susitikimai su dukromis, negali niekur išvykti, privalo sustabdyti visus darbus ir būtinai pasiimti vaikus, kitaip gresia baudos.

„Suprantu, kad turiu laiko, galiu, bet taisyklės yra labai griežtos, tik 7 paros per mėnesį. Esu įsitikinęs, kad bendravimas su vaikais gali vykti ir dienos metu, o naktį vaikai turi miegoti savo lovose. Šiuo metu mergaitės tapo „turistėmis“ su lagaminais pas tėtį pagal grafiką. Keičiant nuolatinę vietą, mergaitėms sutrinka miego režimas, kaip ir daugumai žmonių. Po savaitės, kada pripranta pas tėtį, vėl privalomai turi grįžti pas mamą. Nuolatos keisdamos gyvenamąją aplinką mergaitės patiria stresą“, – kalbėjo prodiuseris.

Tačiau neseniai jo žmonai išvykus į Ispaniją dėl karantino pasikeitė planai ir vyrui teko mėnesį laiko rūpintis mažametėmis. Jis sako tuomet likęs laimingas, niekada nevengė jų pasiimti pas save.

„Redai išvažiavus į Ispaniją dviem dienoms iki karantino, o paskui grįžus į Lietuvą, prižiūrėjau mergaites, nes ji buvo saviizoliacijoje“, – sakė E.Bžeskas.

Jis sutinka, kad, kaip ir įprasta daugumoje šeimų, vaikams yra geriau augti su mama. Vis dėlto E.Bžeskas sako niekada neatmetęs galimybės kartu su savo dukromis apsigyventi Tenerifėje. Ten jis dabar kuria naują gyvenimą ir, jei tik Redai būtų sunku vienai auginti mergaites, pasiimtų jas pas save.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Egmontas ir Reda Bžeskai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Egmontas ir Reda Bžeskai

Jau trejus metus skyrybų nuotaikomis gyvenantis Egmontas sako, kad kiekvienoje šeimoje skyrybos – labai jautri tema. Anot jo, visų pirma, prieš priimant sprendimą sukti skirtingais keliais, svarbu išlaikyti egzaminą ir nesiskirti, bandyti visais būdais nepalikti vienas kito.

„Dėl mažų dalykų, užvaldžius emocijoms, šeimos dažnai be reikalo išsiskiria. Nesuklyskime, nes tikrai yra skaudu, aš pats esu už šeimą, jos pats labai norėjau, tikėjau, kad ji bus tikra ir neišskiriama. Tiesiog susiklostė tokia situacija, kurios aš nekomentuosiu. Tai nebuvo neištikimybė ar kiti standartiniai momentai“, – kalbėjo E.Bžeskas.

Jei skyrybų šeimoje tikrai neįmanoma išvengti, Egmontas įsitikinęs, kad geriausias pasirinkimas yra aplinkiniams nieko nekomentuoti, pasukti skirtingais keliais garbingai ir stengtis kaip įmanoma labiau apsaugoti vaikus.

„Svarbu, kad vaikai nejaustų, nematytų to, kas vyksta šeimoje. Jei jie girdi konfliktus, geriau vyrui ir žmonai kartu negyventi, mes tokį sprendimą ir priėmėme“, – 15min sakė žinomas prodiuseris.

Jis taip pat sako pastebintis, kad skyrybų procese dažnai pasitaiko iš vienos ar kitos pusės įvairių manipuliacijų, o moterys ne visada būna teisios.

„Teismai turi atkreipti į tai dėmesį, jau matomas šablonas, kaip puolami vyrai, kokiais būdais jie yra spaudžiami, kaip jais naudojamasi. Ne vienas vyras yra nukentėjęs. Žinoma, neteisiu moterų, kai kurios išgyvena sunkų periodą. Bet patariu jauniems vyrams, turintiems, užimantiems svarbias pozicijas, kad visur padėtų parašus.

Aš daviau šansą pasitikėdamas žmona, nesu teisininkas, nekreipiau į teisinius dalykus dėmesio. Kai myli, labai sunku pasakyti, kad čia tavo, o čia mano, bet manau, kad turi būti priimtas įstatymas, kuris iš karto sudėliotų viską į lentynas – kas kam priklauso, kokie pinigai buvo, kokios investicijos“, – sako Egmontas.

Reda Bžeskienė: „Pats nevykdė bendravimo su dukromis tvarkos, dabar juokinam visą Lietuvą“

15min susisiekė su Egmonto Bžesko žmona Reda. Ji teigė, kad situacija yra kiek kitokia nei pasakojo žinomas vyras.

„Jis išvis nenori matytis su vaikais, jam skirta bauda iš teismo prieš 2 savaites, 300 eurų už nebendravimą. Tai, ką jis čia daro, yra tik reklaminis triukas, neva yra supertėtukas“, – pykčio neslėpė Reda, išgirdusi klausimą apie ginčus šeimoje.

Moteris papasakojo, kad žinomam prodiuseriui yra pritaikytos laikinos apsaugos priemonės dėl bendravimo su mergaitėmis ir jų išlaikymo. Anot Redos, toks teismo sprendimas buvo priimtas, nes Egmontas su dukromis nesusitikdavo net 3 mėnesius.

„Dabar, kai karantinas, sėdi čia ir vaidina gerą tėtį, nors tuoj išskris į Tenerifę ir vėl vaikai tėvo nematys 3 mėnesius. Derintis labai paprasta, viskas yra labai aiškiai netgi surašyta, kad niekam nekiltų bėdų, bet nenori vykdyti teismo nutarties, jis nori tik jam patogiu laiku matytis su vaikais, ir, kai ateina jo laikas, atsisako paimti vaikus“, – toliau pasakojo Reda.

Moteris taip pat pridūrė esanti visų jos vyro ir dukrų susitikimų iniciatore, bet, anot jos, Egmontas matytis su Amelija ir Elvija vengia pats.

„Prisidengdavo kelionėmis ir darbais, tada teismas nustatė bendravimo tvarką, jis jos nevykdė ir gavo baudą, dabar va juokinam visą Lietuvą“, – kalbėjo žinoma moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius