Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekscentriškasis Aleksandro Pogrebnojaus brolis Stasys į „Mados infekciją“ pasikvietė svečius iš praeities

Kiekvienais metais festivalyje „Mados infekcija“ vis kuo nors nustebinantis dizainerio Aleksandro Pogrebnojaus brolis Stasys šįkart atvyko ne vienas – jam kompaniją palaikė ant pečių įsitaisę „nykštukai iš praeities“ – iš senų fotografijų žvelgiantys žmonės.
Stasys Purys
Stasys Purys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Stasio, šiuo savo poelgiu jis sujungė praeitį su ateitimi – juk „Mados infekcijoje“vaizduojama ateitis, o senos fotografijos yra praeities simbolis. 

„Pasiėmiau kartu su savimi nykštukų iš praeities, kad drąsiau jausčiausi, nes vienas čia nejaukiai jaučiuosi“, – paaiškino Stasys.

Paklaustas, kodėl neatsivedė tikrų, gyvų draugų, menininkas ėmė filosofuoti: „Laikas taip greitai kinta, kad šiandien mes esame gyvi draugai, o rytoj, geriausiu atveju, mes liksime paveiksliukai“.

S.Purio teigimu, visai nesvarbu, kas yra nuotraukoje – jo giminaičiai ar ne, nes visur aplink mus yra tolimi giminės.

„Ši nuotrauka tuo juokinga, kad ji yra atsiųsta žmonių iš Amerikos, norinčių parodyti, kaip jie gerai gyvena. Taigi tam tikru būdu tai simbolizuoja gėrį, turtą, madą“, – vardijo S.Purys. 

Menininkas, dar žinomas kaip Bonifacijus Ieva, užpernai visus šokiravo mados festivalyje pasirodęs su negyva žuvimi ant galvos, o pernai į „Mados infekciją“ S.Purys atvyko apsimetęs neregiu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Stasys Purys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Stasys Purys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius