Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalių situacijų nevengiantis Rolandas Vilkončius suprato sergąs klaustrofobija

LNK laidų vedėjui Rolandui Vilkončiui neseniai teko atsidurti ekstremalioje situacijoje, išbandyti ugniagesio darbą bei pasitikrinti savo drąsą. Ekstremalius pojūčius mėgstantis vyras tikina, kad panašių situacijų jo gyvenime netrūksta.
Pratybų akimirka
Pratybų akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį R.Vilkončius su būriu pramogų ir televizijos pasaulio atstovų dalyvavo pratybose Ugniagesių gelbėtojų mokykloje Valčiūnų kaime. Laidų vedėjui teko atlikti įvairiausias užduotis, iš kurių pati šiurpiausia pasirodė esanti siauras ir ilgas tunelis, kurį vyrui teko įveikti vilkint gaisrininko uniformą.

„Kai teko lįsti tuo siauru tuneliu supratau, kad sergu klaustrofobija. Užstrigau, vienu metu net buvo apėmęs panikos priepuolis, bet pavyko susitvardyti ir judėti toliau“, – prisipažino vyras.

Aštrių pojūčių mėgėjas R.Vilkončius teigia dažnai atsiduriantis įvairiose netikėtose ir pavojingose situacijose.

„Pirmas baisesnis įvykis man nutiko prieš penkerius metus. Tai buvo skrydis oro balionu – turėjome labai staigiai startuoti, iš parko pakilome į 200 metrų aukštį. Tai man buvo pakankamai ekstremalu. Dar vieną ekstremalų įvykį patyriau vaikystėje – važiuodamas motociklu nuslydau nuo tilto ir nukritau į upę. Laimei, viskas įvyko neskausmingai. Dar vieną kartą teko dalyvauti varžybose ir su automobiliu iki kaklo įlįsti į pelkę“, – prisimena R.Vilkončius.

Dar vieną ekstremalų įvykį patyriau vaikystėje – važiuodamas motociklu nuslydau nuo tilto ir nukritau į upę. Laimei, viskas įvyko neskausmingai.

Vyras teigia, kad jam dar nė karto neteko gelbėti kito žmogaus gyvybės ar suteikti pirmosios medicinos pagalbos, tačiau reikalui esant laidų vedėjas mokėtų tai padaryti.

„Kiekvienas vairuotojas privalo mokėti suteikti pirmąją pagalbą. Tokioje situacijoje yra brangi kiekviena sekundė“, – įsitikinęs R.Vilkončius.

Laidų vedėjas pamena avariją, kuri įvyko jam viešint Portugalijoje. Tąkart į R.Vilkončiaus automobilį rėžėsi iš priešpriešinės juostos atskriejęs motociklininkas. Išklausęs medikų patarimų telefonu, vyras stengėsi nuraminti sužeistąjį.

„Pirmas dalykas, kurį teko padaryti, buvo priversti jį nejudėti ir ramiai gulėti kol atvyks gydytojai, nes tas žmogus buvo patyręs šoką ir jau buvo pasiruošęs stotis ir eiti“, – prisimena R.Vilkončius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pratybų akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./R.Vilkončius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius