-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Eldaras iš „Muzikos akademijos“ du mėnesius badavo

26-erių LNK „Muzikos akademijos“ dalyvis Eldaras Gadžijev buvo pasiekęs dugną: Didžiojoje Britanijoje jis iš tikrųjų pajuto, ką reiškia visiška bedarbystė ir badas. Dabar tėvo netekęs ir su mama, buvusia estrados dainininke, gyvenantis vaikinas kabinasi į svajonę dainuoti.
Eldaras Gadžijev
Eldaras Gadžijev / LNK nuotr.
Temos: 1 Akademija

Tu – iš Azerbaidžano. Papasakok apie save daugiau.

Aš gimęs Lietuvoje. Kadaise tėvas iš Azerbaidžano atvyko į Vilnių studijuoti statybos inžinerijos. Vėliau grįžo į tėvynę, sutiko mamą, ją vedė. Mano mama – buvusi dainininkė, dalyvaudavusi įvairiuose festivaliuose. Tačiau jos karjera greitai pasibaigė. Kodėl? Jai buvo svarbiau šeima.

Tėvas turėjo čia darbą, butą. Jie apsigyveno Vilniuje. Gimiau aš, po penkerių metų brolis. Jis dabar gyvena ir studijuoja Turkijoje, tačiau labai myli Lietuvą. Nors mes esame musulmonai, tačiau visą gyvenimą pragyvenę Lietuvoje. Turkijoje broliui labai sunku, nes ten propaguojamas islamas, ten kitokios – griežtesnės – gyvenimo taisyklės.

Nuo kada tu dainuoji?

Būdamas penkiolikos metų atėjau dainuoti į tautinių mažumų ansamblį. Ten dainavau penkerius metus, buvau įvertintas. O ir mama – buvusi dainininkė, tad muzika mano genuose.

Ar su mama, kadaise dainininke, galėtum „Muzikos akademijos“ scenoje sudainuoti duetu?

Mama nenori viešumo ir tai pasakė labai tvirtai. Jos nuomonė – nekeistina. Taip, ji buvo dainininkė, o dabar savo svajonę išpildo per mane, manyje mato dainininką.

Ar buvai nuvykęs į savo tėvų gimtinę – Azerbaidžaną?

Taip. Man tuomet buvo devyni ar dešimt metų. Smagu ten pas senelius, prie kalnų. Pailsėti ten smagu, bet gyventi nenorėčiau – prioritetą teikiu Lietuvai. Su seneliais dabar ryšių nelabai palaikau. Planuoju artimiausioje ateityje juos aplankyti. Bet yra daug kliūčių – laiko trūksta, o ir brangi kelionė.

Tu be jokio akcento kalbi lietuviškai...

Su kalba niekad neturėjau problemų. Moku penkias kalbas: azerbaidžaniečių, rusų, lietuvių, anglų ir lenkų. Lenkų prireikė Didžiojoje Britanijoje.

Ką ten veikei?

Grįžau tik prieš porą metų. Gyvenau ir dirbau ten trejus metus. Atsivėrė sienos, man šovė į galvą išvykti – buvau mažai keliavęs, norėjau patirti kažką naujo. Kitą dieną nusipirkau bilietą, dar po dienos, penktą ryto, užsidėjau kuprinę ir išskridau. Atsidūręs ten, pirmiausia patyriau šoką. Paskambinau namo, sakiau, „žinokite, man bus „batai“. Mama surado kažkokius pažįstamus, pas kuriuos galėjau pernakvoti.

Vienas gyvenimo etapas ten buvo labai labai sunkus. Visiška bedarbystė. Nežinojau nieko – niekas nepaaiškino sistemos, neturėjau atitinkamų leidimų dirbti. Visa tai tęsėsi du mėnesius. Tiesiogine to žodžio prasme, du mėnesius gėriau tik vandenį ir valgiau tik duoną, net tekdavo prašyti labdaros. Tai užgrūdino. Vėliau dirbau viešbučiuose, statybos srityje.

Kaip klostėsi gyvenimas po Didžiosios Britanijos?

Viešbutyje dirbau administratoriumi, po to – vėl pusmetis be darbo. Vėliau prekybos centre dirbau sunkų konsultanto darbą. Dabar nedirbu niekur, esu užsiregistravęs Darbo biržoje. Dar ir studijuoju – VPU Socialinę pedagogiką, būsiu antrakursis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius