Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Elegantiškai magiška Manto Wizard fotosesija Paryžiuje – su juodu kostiumu ir cilindru

Vienas garsiausių Lietuvos iliuzionistų Mantas Wizard garsėja pomėgiu įsiamžinti pasaulio didmiesčiuose. Šį kartą žinomas vyras su skaitytojais dalijasi savo naujausia profesionalia fotosesija iš Prancūzijos sostinės – Paryžiaus.
Mantas Žmudinavičius-Wizard
Mantas Žmudinavičius-Wizard / Cengiz Ozelsel nuotr.

M.Wizard įspūdingoje Paryžiaus panoramoje įamžino profesionalus fotografas Cengiz Ozelsel. Šio fotomenininko darbai ne kartą puikavosi „Times“, „Los Angeles Times“ ir kituose garsiuose leidiniuose bei buvo rodomi per CNN televiziją. „Tai itin profesionalus ir charizmatiškas fotografas, kurio matymo kampu ir patarimais nuoširdžiai pasiklioviau. Šiai fotosesijai pasirinkau mėgstamiausią savo drabužį –juodą kostiumą“, – įspūdžiais apie fotosesiją dalijosi M.Wizard.

Kiek anksčiau iliuzionistas ir renginių vedėjas dalyvavo fotosesijose Las Vegase bei Londone. Žinomas vyras dievina keliones ir trokšta išsaugoti tuos ypatingus įspūdžius ne tik asmenukėse, štai kodėl ir kreipiasi į profesionalus. „Visi žinom, kaip greitai laikas pralekia keliaujant, tad norisi ta emocija pasidžiaugti ilgiau. Ir iš tiesų, kiekviena fotosesija gaunasi kitokia ir savita, kaip ir lankoma vieta. Tad norą įsiamžinti lankomame mieste galima laikyti dar vienu mano pomėgiu“, – šypsodamasis sako M.Wizard.

Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard
Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard
Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard
Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard

Pašnekovas prisipažįsta kad visgi neįsiamžino prie garsiojo Eifelio bokšto. Užtat visada troško įsiamžinti Paryžiaus kultūriniame centre: prie Luvro muziejaus. „Ta vieta tikrai ypatinga, tai buvę karalių rūmai, kvapą gniaužiantys prabanga ir stiliumi. O dabar tai vieta, kur laikomi garsiausi pasaulio genijų darbai. O kiekvienas meno kūrinys man atrodo truputį magiškas. Tad Luvro aplinka, ir, žinoma, jo garsioji moderni piramidė man visada atrodė ypatinga vieta fotografuotis. Kur klasika susitinka su modernizmu. Todėl ir savo įvaizdį pasirinkau su klasikos prieskoniu“, – įspūdžiais dalijosi M.Wizard.

Mantas neslepia, kad Paryžius jį apžavėjo savo magiškumu. Vyras jau seniai svajojo aplankyti Prancūzijos sostinę antrą kartą, nes pirmą kartą lankantis čia, apžiūrėti miestą sutrukdė magija tikrąja to žodžio prasme. Prieš penkerius metus Paryžiuje jam teko surengti savo pasirodymus Disneilende. Dėl įtemptos darbotvarkės tada neturėjęs laiko pasimėgauti miestu, visą dėmesį skyręs pasirodymams, pasiruošimui jiems. „Tąsyk pažadėjau čia vėl sugrįžti. Mažai kas žino, bet Paryžius gali būti laikomas iliuzijos meno lopšiu. Čia gimė ir pasirodė daug garsių senųjų laikų iliuzionistų. Iš pagarbos iliuzijos meno istorijai šioje fotosesijoje naudojau tipišką magijos simbolį – juodą cilindrą“, – sakė artistas.

Nors M.Wizard prieš šią kelionę buvo prisiklausęs įvairiausių gandų apie daugybę Paryžiaus trūkumų, tokių kaip, kad mieste mėtosi daugybė šiukšlių, visur didžiulės kainos ir pan. Visgi jam Paryžius pasirodė įkvepiantis, tvarkingas ir jaukus miestas. Kaip pats sako, nuo pritrenkiančios architektūros: kai kiekvienoje gatvėje gali rasti kažką įdomaus iki ypatingo prancūziško šampano. Artistas turėjo galimybę gyventi pačiame miesto centre, septyniolikto amžiaus name: tai leido ne tik grožėtis neįtikėtinu vaizdu, bet ir stebėti gyvą miesto gyvenimą.

Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard
Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard
Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard
Cengiz Ozelsel nuotr./Mantas Žmudinavičius-Wizard

Ši kelionė siejosi ir su M.Wizard tiesiogine veikla. Teko aplankyti garsias šou programas, nes, kaip profesionalas visada nori matyti, kas įdomu ir populiaru pasaulyje. Pašnekovas aplankė garsiuosius kabaretus „Moulin Rouge“ bei „Lido De Paris“.

Abiejuose vietose stebėjo įspūdingus ir profesionalius artistų pasirodymus. Taip pat nepraleido progos aplankyti ir istorinį Magijos muziejų, kuris vyrą tiesiog sužavėjo. Ten puikuojasi neįtikėtinų iliuzijos triukų, magų sceninio rekvizito eksponatai. „Turėjau galimybę iš arti apžiūrėti vieną pirmųjų dėžių, kurios buvo naudojamos garsiajam „perpjautos merginos“ triukui. Mažai kas žino, bet vienas pirmųjų kinematografų ir specialiųjų efektų kūrėjų buvo Georges Melies, kuris pirmiausia buvo profesionalus iliuzionistas. Seniai norėjau iš arti muziejuje pamatyti jo darbus bei susipažinti su jų istoriją. Tad tai buvo ne tik kelionė po Paryžių, bet ir kelionė laiku per iliuzijos meno istoriją“, – pasakojo M.Wizard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius