-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra Saule Trakuose mokėsi jogos pagrindų

Dainininkė ir renginių koordinatorė Elena Puidokaitė-Atlanta šią vasarą sukosi it voverė rate ir darbų neskaičiavo. Tačiau šiltajam metų sezonui einant į pabaigą Elena pajuto viso šito pasekmes. Nuovargio prisidėjo ir po neseniai įvykusio „Mis Lietuvos 2013“ konkurso, kuriame ji debiutavo kaip vykdomoji prodiuserė. „Teko atlaikyti nemažą krūvį. Buvo smagu, tačiau iš Palangos, kur vyko konkursas, grįžau labai pavargusi“, – portalui Žmonės.lt sakė moteris.
Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra Saule
Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra Saule / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Štai todėl jau kitą dieną ji kartu su dukra Saule (6) išvyko į ajurvedos stovyklą prie Margio ežero Trakų rajone, kur bandė susigrąžinti jėgas, pailsėti ir išmokti šio to naujo.

Daug miego ir poilsio

„Pirmas dienas tiesiog miegojau. Papietauju – pamiegu, padaro masažą – pamiegu, po kelių dienų jau ir atsigavau“, – džiaugėsi Atlanta. Stovykloje, esančioje netoli Trakų, Elena susipažino su jogos mokytoju, kurios dėka ji atrodo naują sporto rūšį. Iki šiol pašnekovė vis svarstė, kuo jai užsiimti, mat dažnai skauda pečius, nugarą, tad atradusi jogą ji jos neišsižadės ir grįžusi namo. Jogos pradmenų mokosi ir jos dukra Saulė.

Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra Saule
Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra Saule

E.Puidokaitė savaitę gyveno pagal griežtą režimą, anksti kėlėsi, anksti ir gulėsi. Tačiau tuo moteris visai nesiskundžia, mat darbas jos ritmą visiškai išbalansuoja. „Tada viskas vyksta naktį, o užkandžiauju statoiluose“, – nesveiką gyvenimą būdą prisiminė Elena.

Tiesa, moteris sutinka, kad parvykus namo bus sunku išsilaikyti negrįžus prie senojo gyvenimo būdo, tačiau ji įsitikinusi, kad iš stovyklos, kurią organizuoja Eglė ir Darius Kauneckai, parsiveš patirties ir naujų žinių, kurias kartkartėmis prisiminus bus galima po truputį keisti gyvenimo būdą. „Joga ir masažai tikrai liks mano gyvenime“, – kalbėdama su Žmonės.lt tvirtino E.Puidokaitė.

Užsiminusi apie masažus, Elena papasakojo, kad stovykloje išmoko daryti atpalaiduojamąjį masažą savo dukrai, kurį kiekviena mama ar tėtis gali daryti tiesiog namuose.

„Masažui reikia naudoti aliejų. Taip yra nuraminamas vaikas, pagražinama oda. Labai gerai masažą daryti prieš miegą. Be to, vaikai prisilietimus supranta kaip meilės išraišką“, – stebėdamas, kaip E.Puidokaitė daro masažą dukrai, pasakojo D.Kauneckas.

Kaip atrasti ramybę?

Kadangi stovykloje nėra televizorių, mobiliųjų telefonu, išskyrus tėvams, ir tai tik būtiniausiu atveju, kompiuterių, Elena su dukra daugiau bendravo ir stengėsi išmokti gyventi šia minute.

„Mano problema yra ta, kad galvoju, kas buvo, ko nepadariau, o ką galėjau padaryti. Aš nejaučiu, kad esu čia ir dabar. Mokausi koncentruoti savo dėmesį ir išsivalyti mintis. Tai padaryti nėra taip lengva“, – tikino Atlanta.  

„Apskritai, žmonės dabar tokie susireikšminę, į tą feisbuką viską deda, visokiais nereikalingais dalykais apsikrauna... Baisu žiūrėti. Jie taip įsijautę į situacijas, kurios yra visai neesminės ir žmogui nieko neduoda... Turime išmokti gyventi sąmoningai, nes dažniausiai tik tenkiname savo jusles, dažnai neįvertindami savo galimybių. Jutimai sako „noriu į Italiją“, o ten nuvažiuoji – karšta, sunku... Lūkesčiai, kad pailsėsi, nurimsi, pavirsta į košmarišką nuovargį. Be to, reikia išmokti atsikratyti to, kas nesvarbu. Gal nelabai svarbu į visus vakarėlius nueiti? Gal galima anksčiau nueiti miegoti?“ – apie dažniausias šiuolaikinio žmogaus problemas kalbėjo E.Kauneckienė.

Elena Puidokaitė-Atlanta
Elena Puidokaitė-Atlanta

„Štai aš atsisakiau Robbie Williamso koncerto. Bilietą atidaviau draugams“, – visai neliūdėdama įsiterpė E.Puidokaitė.  

„Vedose yra rašoma, kad pirmiausia turi būti nuodai, o po to – nektaras. O pas mus atvirkščiai: pradžioje nektaras, nes vis imame, imame, o paskui žiūri, kad lieka tik nuodai – nebeturi sveikatos, esi visas pagiriotas nuo gyvenimo, depresuotas, nelaimingas, nepatenkintas, atrodo, kad tau nesiseka...“ – paaiškino stovyklos įkūrėja Eglė. 

Keletas patarimų

Pokalbiui einant į pabaigą paklausėme, kokius receptus Elena parsiveš iš ajurvedos stovyklos. Pašnekovė patikino, kad nuo šiol namuose gamins kitokias košes. Štai vietoje cukraus naudos džiovintus vaisius. Taip pat ji sužinojo, kaip prabudinti prieskonius, kad atsiskleistų jų savybės.

Pasirodo, norint pažadinti prieskonius, prieš naudojimą juos reikia pakepinti ant, pvz., alyvuogių aliejaus, arba tiesiog sausoje keptuvėje. Ir tik tuomet dėti į maistą.

O štai E.Kauneckienė atskleidė receptą, kuris prieš miegą padės nusiraminti, subalansuos psichinę energiją. „Reikia nedidelį kiekį pieno (apie 50 gramų) užvirinti. Vėliau, kai pravės, įdėti prieskonių ar vaisių – ciberžolės, cinamono, anyžių, pankolio, datulių, bananų. Galima dėti ir rudojo cukraus ar datulių“, – vienaragio pienu vadinamo gėrimo receptą pasakė Eglė.  

Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra Saule
Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra Saule

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius