Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erikas Pavlovičius lieka ginti Nigelo Westo: „Vyliausi, kad jis atsisakys mano paslaugų“

Prieš mėnesį advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius pareiškė, kad nebeatstovaus Nigelui Westui, visgi Sandros Grafininos galimo nužudymo byloje įtariamą britą jis ginti privalės, nebent šis norėtų susirasti kitą advokatą.
Erikas Pavlovičius, Nigelas Westas
Erikas Pavlovičius, Nigelas Westas / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

„Nigelas turi ne vieną, o, mano žiniomis, tris bylas. Viena – dėl vaiko, kitoje jam pareikšti įtarimai dėl šmeižto, tačiau dėl šių dviejų atvejų aš nesu su juo sudaręs teisinių paslaugų sutarties. Viskas buvo aptarinėjama tik žodžiu“, – 15min kalbėjo Erikas Pavlovičius.

Visgi vienoje byloje Nigelo Westo (dokumentuose – Nigelas Jeremy Macaulay) gynėju Erikas Pavlovičius išlieka – nebent britas apsigalvotų.

„Teisinių paslaugų sutartis sudaryta ir orderis išrašytas dėl gynybos nužudymo byloje. Teisiškai baudžiamojoje byloje aš negaliu atsisakyti savo kliento, tik jis gali manęs atsisakyti. Visgi aš nutraukiau šią sutartį, nusiunčiau prokurorei ir taip vyliausi, kad Nigelas mano paslaugų atsisakys. Tačiau jis norėjo, kad aš jį toliau ginčiau, todėl tai ir turėsiu toliau daryti. Nigelas dėl to labai laimingas”, – pasakojo E.Pavlovičius.

Pasak Eriko Pavlovičiaus, jo bendravimas su Nigelu Westu nenutrūko iki šių dienų: „Tačiau dabar nėra, ką ginti. Visi procesiniai veiksmai baigėsi, prokuratūra ir policija, mano žiniomis, jokių aktyvių veiksmų neatlieka, nes viską padarė. Kūnas nėra rastas. Todėl sėdim ir laukiam.“

Advokato padėjėjas tikina, kad kaip tik penktadienį su Nigelu bendravo dėl dar vieno dalyko – žiniasklaidoje pasirodžiusio straipsnio, kuriame britas Raleighas Hullockas tikino, kad, prieš dingstant Sandrai Grafininai, ji laukėsi jo vaiko ir buvo su juo susižadėjusi.

Tiesa, Raleighas Hullockas, kurį S.Grafininos motina vadina tiesiog Rauliu, dar prieš mėnesį buvo sutikęs kalbėti ir su 15min redakcija, tačiau už interviu publikavimą paprašė pinigų.

„Raleighas buvo atvažiavęs į Lietuvą, davė parodymus. Kiek žinau, dėl to nėštumo buvo sugalvota tokia istorija. Pats Nigelas pasakė Raleighui, kad Sandra nėščia, Sandrai patiko šita idėja ir jie su šia versija žaidė toliau. Dėl to Raleighas nupirko automobilį už 500 ar 700 eurų, taip pat nuomojo butą už 500 eurų. Žodžiu, finansavo ją“, – sakė Erikas Pavlovičius.

Pasak advokato padėjėjo, minėtas vyras Anglijoje dirba taksistu. E.Pavlovičiaus manymu, S.Grafinina negalėjo puoselėti jokių jausmų šiam britui.

„Raleighas įsitikinęs, kad Sandra jį labai mylėjo. Bet reikia pamatyti tą žmogų. Panašu, kad jis nėra adekvatus žmogus“, – kalbėjo advokato padėjėjas.

15min susisiekus su N.Westu, šis teigė negalintis nieko komentuoti apie Raleighą Hullocką, kad nepakenktų tyrimui.

Kardomoji priemonė N.Westui – mažiausiai iki vasario

Rugsėjo pradžioje S.Grafininos nužudymu įtariamas Nigelas Westas paleistas į laisvę, tačiau įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto. Iš vyro paimtas asmens dokumentas. Šios kardomosios priemonės skirtos po mėnesį trukusio vyro suėmimo siekiant užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą.

Advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius tikino, kad šių taisyklių jo ginamasis turės laikytis mažiausiai iki vasario.

„Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad nuo įtarimo pareiškimo dienos, jei po 6 mėnesių neatliekami jokie procesiniai veiksmai, mes galime kreiptis į ikiteisminio tyrimo teisėją prašyti panaikinti ne tik kardomąsias priemones, bet ir įtarimus. Tą ir ruošiamės daryti. O vėliau kas tris mėnesius vėl galima to prašyti. Tiesiog reikia nepamiršti, kad Nigelas Westas turi mažametį vaiką ir Anglijoje. Jis turi kažkaip su tuo vaiku susitikti, išlaikyti jį“, – 15min kalbėjo Erikas Pavlovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius