-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Parlamento rinkimai Lietuvos įžymybėms nebuvo sėkmingi – kone visi liko už borto

Per kiekvienus rinkimus vis daugiau partijų ir komitetų į savo gretas stengiasi prisikviesti kuo daugiau žinomų vardų. Jų netrūko ir Europos Parlamento rinkimuose. Tiesa, šį kartą, skirtingai nei per praėjusius savivaldos rinkimus, į Europos Parlamentą pateko tik keli žinomi žmonės. Didžioji dalis, tarp kurių televizijos veidai, dizaineriai, muzikantai, liko už parlamento borto.
Andrius Šedžius, Jurga Lago ir Kristupas Krivickas
Andrius Šedžius, Jurga Lago ir Kristupas Krivickas / 15min nuotr.

Profesorių Liudą Mažylį būtų galima vadinti sėkmingiausiu žinomu kandidatu, patekusiu į Europos Parlamentą. Tėvynės sąjungos– Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašo lyderis L.Mažylis užėmė 2-ąją vietą, pagal pirmumo rezultatus nusileidęs tik ekspremjerui Andriui Kubiliui. TS-LKD laimėjo tris mandatus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liudas Mažylis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liudas Mažylis

Dar vieną staigmeną pateikė su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kandidatavęs buvęs krepšininkas Šarūnas Marčiulionis. Į rinkimus keliavęs 2 sąrašo numeriu, pagal pirmumo rezultatus tokią pačią vietą jis ir išlaikė. Pirmuoju numeriu į Europos Parlamentą išrinktas Bronius Ropė. LVŽS laimėjo du mandatus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Š.Marčiulionis sako norintis įgyvendinti savo projektus, o ne pakliūti į EP

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Marčiulionis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Marčiulionis

Šansų išvykti gyventi į Briuselį turėjo ir buvęs Seimo narys, etiketo žinovas Arminas Lydeka. Su Liberalų sąjūdžiu 4 numeriu kandidatavęs A.Lydeka pagal pirmumo balsus liko 4-oje vietoje, o Liberalų sąjūdis iškovojo tik vieną vietą. Į Briuselį keliaus Petras Auštrevičius.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Arminas Lydeka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Arminas Lydeka

Nemažai šansų iškovoti Europos Parlamento mandatą turėjo Lietuvos centro partija, kurios sąraše buvo ligšiolinis europarlamentaras Antanas Guoga ir televizijos laidų vedėjas Kristupas Krivickas. A.Guoga pagal pirmumo balsus išlaikė pirmąjį sąrašo numerį.

Tuo tarpu K.Krivickas partijos sąraše kandidatavo su trečiuoju numeriu, tačiau pagal pirmumo rezultatus jis aplenkė partijos vadovą Naglį Puteikį ir atsidūrė 2-oje sąrašo vietoje. Tačiau nė vienas šios partijos kandidatas į Europos Parlamentą taip ir nepateko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristupas Krivickas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristupas Krivickas

Su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“ į Europos parlamentą kandidatavusiai dizainerei Jurgai Lago šie rinkimai taip pat buvo nesėkmingi. Antruoju numeriu kandidatavusi dizainerė po rinkimų krito į trečiąją sąrašo vietą.

Organizatorių nuotr./Jurga Lago „Yurga“
Organizatorių nuotr./Jurga Lago „Yurga“

Kiek geriau pasisekė kompozitoriui Faustui Latėnui – jis iš ketvirtos sąrašo vietos pagal pirmumo rezultatus atsidūrė antroje vietoje ir iš jos išstūmė jau anksčiau minėtą J.Lago. Tačiau šis rinkimų komitetas neiškovojo nė vieno mandato.

Tomo Tereko nuotr./Faustas Latėnas
Tomo Tereko nuotr./Faustas Latėnas

Nesėkmingi 2019-ųjų Europos Parlamento rinkimai buvo ir su Monika Šedžiuviene besiskiriančiam Andriui Šedžiui. Jo atstovaujama Lietuvos socialdemokratų darbo partija atsidūrė tik 12-oje galutinių rezultatų pozicijoje. Ketvirtuoju sąrašo numeriu kandidatavęs A.Šedžius pagal pirmumo rezultatus krito į 7-ą sąrašo vietą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Andrius Šedžius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Andrius Šedžius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius