Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijoje“ Lietuvą garsinusios Simonos Jakubėnaitės girtumas prie vairo patvirtintas ir kraujo tyrimu

Balandžio pabaigoje, lemtingą penktadienio vakarą, Panevėžio policijos pareigūnai sulaikė girtą vairuotoją. Paaiškėjo, kad išgėrusi prie vairo sėdo dainininkė Simona Jakubėnaitė. Jos įpūstas promiles patvirtino ir kraujo tyrimas: „Eurovizijoje“ Lietuvą garsinusios moters dabar laukia baudžiamoji byla teisme.
Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė
Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kaip skelbė 15min, „Eurovizijoje“ Lietuvą garsinusi Simona Jakubėnaitė vairavo girta ir įkliuvo Panevėžio policijai. Nuo kraujo tyrimo rezultatų priklausė, ar vairuotojai teks stoti prieš teismą baudžiamojoje byloje.

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai pirmadienį 15min patvirtino, kad įtariamosios kraujo tyrimo rezultatas jau yra gautas. Nustatyta, kad vairuotojos kraujyje buvo iš esmės tiek pat promilių, kiek S.Jakubėnaitė įpūtė į alkotesterį.

Įtarimų sukėlė „Renault Espace“

Girta S.Jakubėnaitė gal ir būtų sėkmingai važiavusi apytuštėmis vakarėjančio Panevėžio gatvėmis, tačiau apie neblaivią vairuotoją policijos pareigūnams pranešė pilietiški panevėžiečiai. Jie nurodė, kokiu automobiliu moteris važiuoja.

Policijos pareigūnai suskubo tikrinti informaciją ir pranešėjo nurodytus požymius atitinkantį „Renault Espace“ pastebėjo Jakšto gatvėje, greta Aukštaitijos stadiono. Pareigūnų reikalavimui sustoti vairuotoja pakluso.

Kelių policijos ekipažas Simoną Jakubėnaitę patikrino alkoholio matuokliu. Aparato ekrane įsižiebė vidutinį girtumą reiškiančios promilės – 1,87.

Policijos pareigūnai pažeidėją suskubo vežti į ligoninę, kur paimtas jos kraujo mėginys. Iškart tapo aišku: jei ir kraujyje bus rasta daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio, dainininkei grės baudžiamoji atsakomybė.

Gresia teistumas ir iki 450 eurų bauda

15min primena, kad nuo 2017 m. sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Administracinių nusižengimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų buvo perkelti į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip pusantros promilės alkoholio girtumu.

Baudžiamojo kodekso 281-ojo straipsnio naujasis 7-asis punktas numato: Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

Dabar, kai ir pagal kraują yra nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, jai bus iškelta baudžiamoji byla (priešingu atveju jai būtų pakakę švelnesnės atsakomybės pagal Administracinių nusižengimų kodeksą).

Pažeidėja teisme tikriausiai neišvengs vairuotojos teisių atėmimo 2 ar 3 metams, o jai gresianti bauda gali siekti nuo 300 iki 450 eurų.

Po areštinėje praleistos nakties S.Jakubėnaitė prabudo dar gerokai apsvaigusi, tad pareigūnams teko palaukti iki pietų, kol jauną moterį galima bus daugmaž blaiviai apklausti. Įforminus pažeidimą vairuotoja netrukus buvo išleista namo.

„Eurovizijos“ dainų konkurse į finalą nepateko

Beje, susiklosčiusią situaciją 15min netrukus po įvykio bandė komentuoti tuo metu dar policijoje laikytos dainininkės tėvas, Panevėžyje gerai žinomas džiazo mokytojas Gendrius Jakubėnas. „Dėl visko kalti vaistai. Ji šiuo metu vartoja stiprius medikamentus ir to alaus kažkiek gurkštelėjo. Nežinau, kiek jo išgėrė. Aišku, čia nepateisinimas, bet turbūt tai ir nulėmė tokį didelį promilių skaičių“, – įvykį komentavo S.Jakubėnaitės tėvas.

Simonos Jakubėnaitės vardas garsiau ėmė skambėti 2004-aisiais, kai ji su Linu Adomaičiu Lietuvą garsino „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Tuomet duetas užėmė 16-ą vietą pusfinalyje ir į finalą nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius