Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Evelinos Young namai Los Andžele jau kvepia Kalėdomis: eglutę puošė du kartus

Žiemos šventes Los Andžele pasitinkanti Evelina Young pripažįsta – tikrąją kalėdišką dvasią, kokią visuomet Lietuvoje sukurdavo sniegas ir šaltukas, dabartiniuose jos namuose, kai už lango kepina saulė, susikurti nelengva. Tačiau dainininkės namai jau kvepia Kalėdomis – kaip visuomet ji į eglutės puošimą pažiūrėjo itin kūrybiškai.
Evelina Young
Evelina Young / Asmeninio albumo nuotr.

Šiuo metu Evelinos gyvenime įtemptas periodas – atlikėja pluša studijoje įrašinėdama naujas dainas. Tačiau artėjančių švenčių ji, žinoma, nepamiršo, ir savo namų dekoracijomis, kaip visuomet, itin kūrybiškai pasirūpino.

„Šiemet prisiekinėjau, kad nieko ypatingo nedarysiu, tikrai negaminsiu žaisliukų, eglę išvis puošiu minimalistiškai ir tik baltais žaislais. Vis tik Evelina ir minimalizmas, ko gero, yra nesuderinami dalykai, – juokiasi ji. – Papuošiau aš tą savo eglutę tik baltai, neperkrautai, vaikščiojau vaikščiojau pro ją tris dienas ir niekaip ji man neįtiko. Šoviau į parduotuvę, prisipirkau kažkokių medinių paukščiukų, apklijavau juos plunksnomis, prikišau rožinių ir žydrų burbulų, kol nebeliko šakos, ant kurios galima kažką kabinti, apvyniojau rožinėmis lemputėmis ir štai rezultatas. Bet dabar man ji labai patinka.“

Asmeninio albumo nuotr./Evelinos Young kalėdinė eglutė
Asmeninio albumo nuotr./Evelinos Young kalėdinė eglutė

Ir šie jos žaisliukai yra toli gražu ne bet kokie. Kiekvieno jų mintis yra kruopščiai apgalvota. Kaip būna ir kiekvienais metais. Na, ne veltui Evelina – menininkė. Į kiekvieną savo darbą ji žiūri tikros menininkėmis akimis.

„Nemėgstu, kuomet eglutes apkarsto kaip kokias rūbų pakabas, bet kaip ir bet kuo. Man smagu susigalvoti spalvų paletę, kurią dėliosiu. Ir apskritai kiekvienais metais artėjant Kalėdoms dažnai pergalvoju, kas per tuos metus įvyko, kokios yra mano nuotaikos, svajonės ir dažnai tą nuotaiką perteikiu eglutėje. Tarkim, pernai be galo ilgėjausi sniego, tad pridėliojau dirbtinio sniego ant šakų, o šiemet pridėjau daug spalvų, nes metai buvo labai kontrastingi. Teko pakeliauti, aplankyti Lietuvą ir šeimą, dabar darau naujus įrašus, taip pat sutikau naujų brangių draugų. Tiesa, turim tradiciją, kad vieną žaisliuką turintį mums mielą reikšme su Adamu, jis visada užkabina pabaigoje, kur nori, o visa kita puošti yra mano vienos malonumas“, – 15min šypsodamasi pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Evelinos Young kalėdinė eglutė
Asmeninio albumo nuotr./Evelinos Young kalėdinė eglutė
Asmeninio albumo nuotr./Evelinos Young kalėdinė eglutė
Asmeninio albumo nuotr./Evelinos Young kalėdinė eglutė

Evelina pasakoja, kad kai buvo vaikas, Kalėdos ir gimtadieniai vienareikšmiškai buvo laukiamiausios metų šventės. Tačiau augant jai pačiai, keičiantis gyvenimui, keičiasi ir supratimas apie šventes.

„Šios šventės nebėra pagrindas gauti svajonių dovanų kaip vaikystėje. Dabar didžiausia dovana surinkti kuo daugiau brangių žmonių šalia ir patirti akimirkas, kurios lieka atminty visą gyvenimą. Poreikis tam ypatingai sustiprėjo persikėlus gyventi į Los Andželą. Labai ilgiuosi artimųjų iš Lietuvos. Los Andželas man buvo kaip švarus popieriaus lapas, kuriame atsikrausčius juk nebuvo nei draugų, nei prisiminimų, nieko. Todėl juos stengiuosi kurti ir puoselėti, nes taip naujas miestas po truputėlį ir tampa namais“, – prisipažino dainininkė.

O ir didžiąją gyvenimo dalį žiemos šventes švenčiant, kai už lango sninga, Evelina pripažįsta, kad Los Anžele, kai už lango kaitina saulė, tą pačią atmosferą susikurti nėra lengva.

Asmeninio albumo nuotr./Evelina Young
Asmeninio albumo nuotr./Evelina Young

„Man tai labai trūksta sniego. Kažkokia nesąmonė klausytis „All I Want For Christmas“ su užkurtu židinuku prie 25-ių laipsnių. Tikrai ne kalėdiška dvasia, – juokavo ji. – Bet praeitais metais atradau, kad dangoraižių rajone yra ledo čiuožykla po atviru dangumi. Tai su visa šeima važiavome pačiuožinėti Kalėdų vakarą ir tai buvo labai smagu ir daug arčiau tiesos. Net paltuką buvo galima užsimesti!“

Šiemet Evelina Kūčias žada sutikti pas Adamo mamą, o Kalėdų rytą – jųdviejų namuose: „Iš Montanos (valstijos, kurioje yra kilęs Adamas) atvyks daugiau jo giminių, tad turėtų būti didelės gražios jaukios Kalėdos.“

Asmeninė nuotr./Evelina Young ir Adamas Youngas
Asmeninė nuotr./Evelina Young ir Adamas Youngas

Visgi lietuviškų patiekalų ant šventinio stalo ji patiekti nežada. „O Dieve, jie labai labai nevalgo lietuviškų patiekalų, kuriuos mes paprastai ruošiam Kalėdoms. Kažkada padariau „baltą mišrainę“, tai iki šiol prisimena kaip „majonezo salotas“. Dažniausiai mano privilegiją yra sūrio pyragai“, – juokėsi ji.

Paklausta apie kalėdinę karštinę, Evelina sako, kad Los Andžele puošmenos ir šventinė muzika skamba visur jau nuo lapkričio mėnesio. Tas ir ją pačią veja į parduotuves rinkti dovanų, tačiau tą ji vadina maloniu procesu.

„Bet aš jo tiek nesureikšminu. Kartais tai darau iš anksto, bet tada dažniausiai vis sugalvoju dar ir dar kažko pripirkti per likusį laiką ir taip viršydama suplanuotą biudžetą, o kartais perku dieną prieš ir stoviu labai ilgose eilėse“, – 15min pasakojo Evelina Young.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius