Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivaliui „Yaga Gathering 2014“ pasibaigus: apie cirką, muziką ir meditaciją

Baigėsi muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering 2014”. Mistiškas renginys kvietė į kelionę po muzikos, menų ir įvairių veiklų pasaulį. Kaip ir kasmet, lankytojus viliojo sveikatingumo užsiėmimai, amatų dirbtuvės, įvairios paskaitos ir, žinoma, muzika.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / „Goodlife photography“ nuotr.

Šiemet „Yaga Gathering” lankytojus traukė net į 6 festivalio teritorijoje veikusias tematines erdves. Pagrindinėje ir ramybės scenose muzikos ritmus skleidė per 100 atlikėjų, atvykusių iš daugiau nei 20 pasaulio šalių. Amatų erdvėje kiekvienas norintis galėjo pasigaminti originalią sapnų gaudyklę, smilkalus ar natūralios kosmetikos, o panoręs – pasisemti naudingų žinių iš užsiėmimų vedlių.

Sveikatingumo erdvėse vyko įvairių jogos rūšių, ciguno, meditacijos pamokos, kurias vedė profesionalūs mokytojai. Pirmąkart festivalyje pristatyta cirko scena, žavėjusi cirko artistų bei akrobatų pasirodymais. Festivalio teritorijoje veikė ir idėjų erdvė, kurioje kiekvienas galėjo ne tik pasiklausyti paskaitų įvairiomis temomis, bet ir dalyvauti diskusijose. 

Pasak „Super genties“ išskirtinių patyrimų gido, „Yaga Gathering 2014“ idėjų erdvės koordinatoriaus Lino Matulio, šių  metų festivalis kiek kitoks, nei pernai, tačiau dar gražesnis. „Įdomu tai, kad pernai po festivalio kilusi vėtra išvartė daug medžių ir atlaisvino didžiulį plotą. Atrodo, kad pati gamta skatino festivalį tobulėti ir užpildyti tas atsivėrusias erdves, todėl būtent jose ir įsikūrė „Yaga Gathering“ naujovės – cirko scena, idėjų erdvė bei meno galerija“ – teigė Linas Matulis. 

„Goodlife photography“ nuotr./Festivalio akimirka
„Goodlife photography“ nuotr./Festivalio akimirka

Nemažiau veiklos ir įspūdžių galėjo pasisemti ir mažieji festivalio lankytojai, kuriuos, tėveliams panorėjus, prižiūrėjo vaikų darželio „Smaragdo miestas“ kolektyvas, rūpinęsis vaikučių užimtumu ir ramybe. Specialiai jiems paruošta plati piešimo, amatų, žaidimų programa. 

Nuo alinančio karščio festivalio dalyvius ir svečius gelbėjo ne tik miško vėsa, bet ir Spenglos ežeras bei dar vėsesnis to paties pavadinimo upelis, o besimaudančių žvilgsnius traukė ir viliojo išbandyti banglenčių sportas. Trokštantys išmėginti savo fizines galimybes galėjo mokytis vaikščioti lynu, važiuoti vienaračiu ar pasilankstyti akro jogos užsiėmimuose, kuriuose susipina jogos, akrobatikos ir šou elementai. Tradiciškai vyko ėjimas per žarijas bei stiklus. 

„Goodlife photography“ nuotr./Festivalio akimirka
„Goodlife photography“ nuotr./Festivalio akimirka

Ką veikti turėjo ir kokybiško maisto mėgėjai – išalkusiųjų uosles viliojo gardūs kvapai, sklindantys iš lauko virtuvių, kurių šefai siūlė paskanauti ne tik puikaus netradicinio maisto, bet ir įvairių sveikuoliškų saldumynų, kokteilių, ir kitų skanumynų. 

Muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering“ vyko liepos 31 – rugpjūčio 4 dienomis Ežeraičio miške, Varėnos rajone. 

„Goodlife photography“ nuotr./Festivalio akimirka
„Goodlife photography“ nuotr./Festivalio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius