-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Slavianskij Bazar“ Rūta Ščiogolevaitė užėmė antrąją vietą

Baltarusijoje Vitebske vykstančiame jubiliejiniame 20-ajame festivalyje „Slavianskij Bazar“ kasmetiniame konkurse „Estrados daina 2011“ Rūta Ščiogolevaitė užėmė antrąją vietą.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dainų konkurse R.Ščiogolevaitė pirmąsyk pasirodė pirmadienio vakarą. Pirmąją konkurso dieną Rūtai šypsojosi sėkmė. Ji sulaukė ne tik publikos palaikymo, bet ir palankių įvertinimų bei užėmė antrąją vietą. Tačiau susumavus balus, paaiškėjo, kad geriausiai savo šalies autoriaus dainą atliko baltarusių atlikėja. 89 balus iš įmanomų 90 surinko 25-erių Aliona Lanskaja. Pirmąją vietą pasidalijo po lygiai – 88 taškus – surinkę baltarusis ir čekas. R.Ščiogolevaitė surinko 86 taškus.

Antrąją dieną taip pat triumfavo A.Lanskaja. Ji surinko 90 balų ir su 179 bendrais dviejų dienų balais iš 180 galimų užtikrintai laimėjo „Grand Prix.“ „Grand Prix“ nugalėtojas šiame konkurse gauna 15 tūkst. JAV dolerių (daugiau kaip 37 tūkst. Lt).

Pirmąją vietą konkurse laimėjo ukrainiečių atlikėjas, kuris antrąją dieną surinko 86 balus – jo abiejų dienų bendras rezultatas buvo 174 balai.

Antrąją vietą pasidalino R.Ščiogolevaitė ir čekų atlikėjas. Rūta antrą dieną gavo 84 balus, čekas – 82, tad jie abu per abi konkurso dienas surinko po 170 balų.

Trečioje vietoje liko Kazachstano ir Moldovos atlikėjai, surinkę po 168 balus.

Pirmosios trys vietos įvertintos piniginiais prizais nuo 3 iki 9 tūkst. JAV dolerių.

Beje, antradienio vakarą jubiliejiniame koncerte „Su jubiliejumi, festivali!“ koncertavo ir kitas atlikėjas iš Lietuvos – Donatas Montvydas. Jis „Slavianskij bazar“ „Estrados dainos“ konkurso nugalėtoju tapo 2008-aisiais.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį pasirodys ir daugiau lietuvių. Koncerte „Naktinis hitas“ pasirodys bene kasmet į festivalį „Slavianskij Bazar“ vykstanti atlikėja Evelina Anusauskaitė, taip pat baltarusius ir svečius iš užsienio nustebinti ketina „Studentės“, drauge su jomis į kelionę vyko ir šokėjas Andrius Butkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius