Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmas „Ištraukti peiliai“: Agatha Christie ploja atsistojus

15min portale tęsiasi neseniai pasirodžiusių arba didelio populiarumo sulaukusių filmų ir serialų recenzijų ciklas. Jas pateikia 15min vystymo vadovas Liutauras Elkimavičius. Šį kartą jo mažajame ekrane – filmas „Ištraukti peiliai“.
Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka
Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Liutauro Elkimavičiaus filmo „Ištraukti peiliai“ apžvalga:

Vyriausia dukra – jai teko visas tėvo ryžtas ir valia. Viskas under control. Viskas uber alles. Vyras popadukas. Norėtų pabėgt, bet nuo radikalių, neprotingų sprendimų saugo griežta vedybinė sutartis.

Sūnus išlepintas senelio pinigų, mamos apsaugos ir tėvo minkštos rankos – plevėsa ir švaistūnas. Dirbt noro nerasta, svarbu BMW ir gražučių padavėjų šypsenos.

Vidurinis sūnus – mirė. Paliko žmoną influencerę ir ieškančią savęs dukrą. Našlė mėgsta darbo imitaciją, kuri atneša laikus instagrame ir nulį pajamų. Našlaitė mėgsta protingus pokalbius iki ryto, liberalų interneto svetaines ir cituoti knygas su pavadinimais iš keturiolikos žodžių. Jos mokslų pavadinimų neatsimena net jos mama, o jos gerumas tingus ir neįpareigojantis.

Organizatorių nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka
Organizatorių nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka

Jaunėlis sūnus – nevykėlis, kuris taip ir nesugebėjo išlįsti iš po tėvo šešėlio. Jis aptarnauja tėvo talentą ir manosi esąs jo agentas. Tačiau iš esmės jis tik erkė. Jei mirs žvėris, negyvens ir parazitas. Jo žmona – daug gerianti teta, žiūrinti į vyrą mazgotę įsimylėjusios elnės akimis.

Sūnus, privačios mokyklos nevykėlis naciukas amžinai kiurksantis telefone.

Dar yra medicinos sesuo – praktiškai šeimos narys, bet tokia labiau „pelenės“ tipo. Visi ją myli, bet lėkštes po baliaus, kol kiti mėgaujasi desertu, tenka nurinkti jai.

Tėvas – 60 milijonų vertas detektyvų rašytojas. Jis myli savo šeimą. Ta meilė ir lepina, ir gadina. Jis šeimos ramentas, dėl kurio jie pamiršo kaip vaikščioti patiems.

Organizatorių nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka
Organizatorių nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka

Nuostabus „visi kalti“ stiliaus detektyvas. Šeima, išmaniais pikadoro dūriais vaikoma pasyviai agresyvaus detektyvo, po truputį kraustosi iš proto ir prikelia vienas kitam, spintoje jaukiai snaudžiančius skeletus.

Režisierius R.Johnson toliau įrodinėja, jog jis subtilus meistras ir nepavargstantis eksperimentatorius. Komedija, fantastika, drama, noir, detektyvas – viskas labai neįkyriai profesionalu, subtilu ir tuo pačiu labai žiūroviška. Dialogai pilni išradingų špilkų. Aktoriai netikėtose, bet labai natūraliose sau rolėse.

Visų kino kūrybinių technikų darbas atliktas nepriekaištingai ir visuma – dvi valandos dešimt minučių humoro, mįslių, kalambūrų, puikios vaidybos, netikėtumų ir įtraukiančios atmosferos.

Organizatorių nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka
Organizatorių nuotr./Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka

Ch.Evans, D.Craig, D.Johnson, J.L.Curtis, T.Collette, M.Shannon, A.de Armas, L.Stanfield, Ch.Plummer, K.Langford, J.Martell dirba kaip gerai sustyguota futbolo komanda, kurioje ir pagyvenęs, bet žiauriai patyręs vartininkas ir pilni energijos gynėjai, ir puolėjas superžvaigždė.

O už viso to, linksmai šypsodamasi, akį merkia tokio stiliaus detektyvų treneris Agatha Christie.

Ką mano kiti:

IMDB – 8,1 / 10

RT – 96 / 100

MetaCritics – 82 / 100

#LEMovies – 8 / 10

Žiūrėkit, jei jums patiko: „The ABC Murders“ (mini series) (2018) , „Ordeal by Innocence“ (mini series) (2018), „The Usual Suspects“ (1995), „Gone Girl“ (2014“ ir visi tie kriminaliniai filmai su pastabiomis senutėmis ar įmantrių ūsų detektyvais.

Filmo anonsas:

VIDEO: Knives Out Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius