Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo apie Antaną Mockų režisierius Nicolas Servide: „Ir politikai gali būti mūsų herojai“

Šeštadienio vakarą jau spėjusiame įsibėgėti „Kino pavasaryje“ buvo pristatyta lietuviškų filmų programa, o tuo pačiu – ilgai lauktas režisierių Andreaso Dalsgaardo, Nicolas Servide ir Vivana Gomez bendrai kurtas filmas „Gyvenimas yra šventas“ apie Antaną Mockų.
Antanas Mockus ir  Nicolas Servide
Antanas Mockus ir Nicolas Servide / Viganto Ovadnevo / 15min nuotr.

Apie buvusį Kolumbijos sostinės Bogotos merą, lietuvį Antaną Mockų pasakojanti juosta sudomino kino mylėtojus, į Vilniaus kino centrą „Forum Cinemas Vingis“ atvyko būrys žinomų žmonių, tarp kurių – aktoriai, režisieriai, politikai.

Pirmose salės eilėse sėdėjo ir prieš kelias dienas į Lietuvą atvykęs A.Mockus. Sveikinimo kalbas sakę svečiai negailėjo jam komplimentų ir sveikinimo žodžių.

Sveikinimo žodį tarė ir Užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius. „Man nepaprastai malonu, kad šiandien susirinko toks gausus būrys žiūrovų. Kaip žmogui, kaip jaunam politikui man buvo labai smagu stebėti visus jūsų žygius. Jūs esate didelis įkvėpimas“, – kreipdamasis į A.Mockų komplimentų negailėjo ji.

Specialiai į festivalį iš Danijos atvyko ir vienas iš filmo kūrėjų N.Servide. „Labai malonu čia su jumis būti ir pasidalinti šia džiaugsminga akimirka. Tiek su Antanu, tiek su žiūrovais. Kiekvienas žmogus turi savo herojų, kuriuo žavisi“, – sakė režisierius.

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Nicolas Servide

Jis prisiminė istoriją, kaip pirmą kartą apsilankė Bogotoje. Tuomet įsėdęs į taksi jis paklausė vairuotojo ar šis žino Antaną. „Vairuotojas patikslino ar apie tą patį Antaną kalbame. Jo nuomonę Antanas buvo ne politikas. Jis man sakė: „Tai buvo žmogus, apie kurį galvojau, kai priėmiau svarbius gyvenime sprendimus.“ Tai buvo pirmas kartas, kai supratau, kad ir politikai gali būti mūsų herojai“, – kalbėjo N.Servide.

Režisierius A.M.Dalsgaardas jau ankstesniame filme „Greitėjantys miestai: Bogotos pasikeitimas“ vaizdavo A. Mockaus veiklą. Šiame filme režisierius seka netradicinę jo kandidatūrą į prezidentus. A.Mockus kūrybinga ir pozityvia rinkimine kompanija iš visų jėgų stengiasi įveikti užburtą smurto ir korupcijos ratą. Tik ar vien gerų idėjų ir idealistinio užsidegimo pakanka pakeisti visą politinę kultūrą, kurioje smurtas yra įteisinta kasdienybės dalis? Filmas „Gyvenimas yra šventas“ išsamiai pristato A.Mockaus politines idėjas, jo veiklą ir jį supančius kolegas.

Po filmo premjeros žiūrovai buvp pakviesti į diskusiją su A.Mockumi, ją moderavo  Rytis Zemkauskas.

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Rytis Zemkauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius