-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FTB: kodėl teismas paleidžia narkotikų platintojus?

Gegužės mėnesį Elektrėnų policijos komisariato operatyviniai darbuotojai atliko sudėtingą narkotikų platintojų sulaikymo operaciją. Viskas prasidėjo, kai Elektrėnų policijos komisariato operatyvinio skyriaus pareigūnai gavo informaciją apie du jaunuolius itin įžūliu būdu platinančius narkotines medžiagas.
Laidos FTB vedėjas Paulius Kaupelis
Laidos FTB vedėjas Paulius Kaupelis / LNK nuotr.

Operatyviniai policijos pareigūnai sekė įtariamuosius, išsiaiškino, kad tai devyniolikos ir dvidešimt penkerių metų elektrėniškiai. Jaunuoliai šiame mieste jau ištisus metus vertėsi narkotikų prekyba. Kaip teigia pareigūnai, šie jaunuoliai per mėnesį užsidirbdavo po penkis tūkstančius litų. Tačiau didžiausios pinigų sumos atitekdavo nusikalstamų grupuočių vadeivoms.

Kuo baigėsi ši kruopščiai parengta operacija, kai byla pasiekė teismą? Pirmiausia, byla nukeliavo į Trakų rajono apylinkės teismą, kuris nustatė, kad įrodymų byloje pakanka. Įtariamieji turi likti už grotų, nes gali trukdyti ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams, bei toliau vykdyti nusikalstamą veiklą. Tačiau jau po mėnesio prasidėjo keisti dalykai. Narkotikų platinimu įtariami jaunuoliai Trakų rajono apylinkės teismo sprendimą apskundė Vilniaus apygardos teismui. 25-erių metų įtariamąjį Vilniaus apygardos teismo teisėjas Vladislavas Lenčikas, paleido į laisvę.  Teisėjui pakako įtariamojo teiginių jog jis narkotikų neturėjo, jų neplatino ir apskritai nieko blogo nedarė. Teisėjas nusprendė paleisti įtariamąjį į laisvę nes esą pareigūnai nepateikė įrodymų, jog dvidešimt penkerių metų jaunuolis toliau darys nusikaltimus.

O kas vyko su kitu – devyniolikmečiu įtariamuoju? Paaiškėjo, kad su juo buvo pasielgta lygiai taip pat. Nors Trakų rajono apylinkės teisėjai nusprendė įtariamąjį laikyti už grotų Vilniaus apygardos teismo teisėjai narkotikų platintoją paleido į laisvę, nes devyniolikmetis taip pat neigė savo kaltę. Teisėja nusprendė, kad įtariamasis nieko blogo nepadarys, jei bus paleistas. Nes jis turi kurti savo gyvenimą, savo ateitį - ruoštis studijoms. Esą narkotikų platintojas stropus mokinys. „Faktų tyrimo biuro“  žiniomis, šio stropuolio žinių vidurkis vertinamas vos šešiais balais...

Pareigūnai ir prokurorai baiminasi, kad surinkti šimtaprocentiniai įrodymai nueis šuniui ant uodegos. O nepilnamečiams vėl bus brukami narkotikai. Kaip vertinti laisvėje vaikštantį narkotikų platintoją? Į šį klausimą geriausiai gali atsakyti žmonės, akis į akį susidūręs su baisia narkomanijos rykšte.

Trečiadienį 20.30 „Faktų tyrimo biuras“ su Pauliumi Kaupeliu per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius