-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nauja lietuviška komedija: komandoje – ir M.Stonkus, G.Glemžaitė, Whydotas

Birželio 24 d. Lietuvos kino teatruose pasirodys lietuviška komedija „Kartą kaime”. Filmo kūrybinė komanda išties įspūdinga – nuo socialinių tinklų žvaigždžių iki žinomų aktorių: Laurynas Jurgelis, Gelminė Glemžaitė, Ramūnas Cicėnas, Vaidotas Grincevičius, Giedrius Sasnauskas, Laurynas Zmejauskas, Mantas Stonkus, Mantas Bartuševičius, Žiedūnė Mardosaitė, Marius Repšys, Paulius Mikolaitis ir kt.
Filmas„Kartą kaime”
Filmas „Kartą kaime” / Organizatorių nuotr.

Net filmo režisierius Marius Pocevičius-Munis yra puikiai žinomas „Youtube” žiūrovams, jo kūrybą vertina šimtai tūkstančių internautų. „Kartą kaime“ yra jau trečiasis režisieriaus ilgametražis filmas, tačiau pirmasis rodomas kino teatruose.

„Kartą kaime” išsiskiria ne tik žinomų veidų gausa, bet ir kūrybos procesu. M.Pocevičius pasakoja, kad aktorių atranka buvo kiek kitokia nei įprastas kastingas: „Norėjome trijuose pagrindiniuose vaidmenyse matyti profesionalius aktorius, tad su tokiu tikslu ir pradėjome paieškas. Aktorių atranka vyko labai ilgai, ne taip kaip įprastai kine, nes tiesiog nežinojome, kokias finansines galimybes turėsime. Nusprendėme, kokių žmonių labiausiai norėtume ir į juos kreipėmės. Ramūnas Cicėnas ir Gelminė Glemžaitė perskaitę scenarijų sutiko gana greitai ir įtikinėti jų tikrai nereikėjo.

Stop kadras/Filmas „Kartą kaime”
Stop kadras/Filmas „Kartą kaime”

Labai džiaugiamės, kad jie prisijungė, nes tai buvo pirmieji žmonės į kuriuos kreipėmės, ieškodami profesionalių aktorių. Dėl pagrindinio veikėjo, Martyno, vaidmens buvo sunkiau, nes įvyko aktorių pasikeitimas ir likus kelioms savaitėms iki filmavimų dar nebuvome pasitvirtinę pagrindinio aktoriaus. Lauryną Jurgelį atradome netikėtai, po ilgų paieškų. Džiaugiuosi, kad situacija pasisuko taip, jog galiausiai pagrindinį vaidmenį atliko būtent jis.

Stop kadras/Filmas „Kartą kaime”
Stop kadras/Filmas „Kartą kaime”

Laurynas taip pat gan lengvai sutiko papildyti mūsų komandą ir įkūnyti Martyno personažą. Vėliau, kalbinant influencerius ir youtuberius, derinomės prie jų užimtumo ir taip organiškai dėliojosi, kokius personažus jie galėtų atlikti. Visas aktorių sąstatas susidėjo likus vos 2 savaitėms iki filmavimų.” Režisierius sako norėjęs sukurti filmą, kur profesionalūs aktoriai vaidintų kartu su neprofesionaliais, tačiau mokančiais labai gerai vaidinti youtuberiais ar nuomonės formuotojais.

Filmas „Kartą kaime” nufilmuotas vos per dvi savaites, o filmavimai vyko Veisiejuose ir kitose Lazdijų rajono vietovėse. Komedijos kūrėjai žada filmą pristatyti ir veisiejiečiams vienoje iš filmavimo lokacijų. M.Pocevičius pats yra kilęs iš Veisiejų, todėl norėjo kurti gimtajame mieste: „Veisiejai yra labai graži, bet dar nedaugelio atrasta Lietuvos vieta, man puikiai pažįstamas kraštas, todėl ruošiantis filmavimams nebuvo sunku ieškoti lokacijų – rašiau scenarijų mintyse jau numatęs vietas, tinkamas filmui.”

Stop kadras/Filmas „Kartą kaime”
Stop kadras/Filmas „Kartą kaime”

Filmo aprašymas:

Lietuvos provincijos klasika – gimstamumas mažėja, mirtingumas didėja, apmokamų darbų nėra, bet gamta labai graži! Veisiejuose gyvenantis Martynas turi tikslą susirasti žmoną, tačiau nei pažinčių programėlėse, nei kaimynystėje to padaryti nepavyksta. Po dvejus metus truksiančių nesėkmingų paieškų į pagalbą įsitraukia net miestelio seniūnas. Jis surengia influencerių konkursą, tikėdamasis į Veisiejus pritraukti turistų, o kartu ir surasti žmoną Martynui.

Konkursas bei didžiulis piniginis prizas patraukia interneto įžymybių dėmesį, tarp kurių ir populiari gražuolė Aurėja. Martynas įsimyli merginą, tačiau besikuriančios poros planus sužlugdo netikėta žinia.

VIDEO: KARTĄ KAIME (2022) anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius