-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Karaliūnaitės vyras bandė nušalinti skyrybų procesui vadovaujančią teisėją

Kauno apylinkės teisme ketvirtadienį tęsėsi atlikėjos Gintarės Karaliūnaitės-Canuel ir jos sutuoktinio Marco Andre Canuelio skyrybų procesas. Posėdžiuose sprendžiamas ir jųdviejų dukros gyvenamosios vietos nustatymo klausimas. Liepą prasidėjusi baigiamųjų kalbų stadija prognozavo, kad procesas netrukus bus baigtas, tačiau M.A.Canuelis ėmė teikti teismui prašymus. Netgi bandė nušalinti teisėją.
Teismo proceso dalyviai
Gintarė Karaliūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

G.Karaliūnaitės-Canuel ir jos vyro M.A.Canuelio skyrybų procesas jau buvo besibaigiąs. Liepą įvykusio posėdžio metu baigiamąją kalbą išrėžė ieškovė, rugsėjo 6 dieną turėjo būti išklausyta ir atsakovo pozicija, tačiau, 15min žiniomis, dainininkės sutuoktinis pareiškė teismui naujų prašymų. Marcas netgi bandė nušalinti bylos teisėją. Tačiau jo prašymas buvo atmestas.

Į ketvirtadienį vykusį teismo posėdį G.Karaliūnaitė vėlavo. 15min pakalbinta M.A.Canuelio advokatė patikino, kad jos atstovaujamasis dažnai sprendimus priima vienašališkai, su ja nepasitaręs, tad apie prašymą nušalinti teisėją ji mažai ką galinti pasakyti. Anksčiau M.A.Canuelis 15min buvo sakęs, kad nori pakeisti ir pačią savo advokatę.

„Beliko pasakyti baigiamąją kalbą. Tuomet teismas turės 20 dienų, kad priimtų sprendimą. Abi proceso šalys nori skirtis, tik nesutinka, dėl kieno kaltės vyksta tos skyrybos. Ieškovė teigia, kad skyrybos vyksta dėl Marco kaltės, nori prisiteisti 1,5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, o mes manome, kad viskas vyksta dėl abiejų kaltės“, – teigė M.A.Canuelio advokatė.

Pasak jos, abi proceso šalys sutinka, kad vaiko gyvenamoji vieta būtų nustatyta su G.Karaliūnaite, tačiau M.A.Canuelis prašo leidimo su dukra matytis du savaitgalius per mėnesį. Ne tik matytis, bet kad atžala ir liktų miegoti jo namuose. Gintarė nesutinka su nakvynės sąlyga.

Jau anksčiau M.A.Canuelis 15min pasakojo, kad didžiausi nesutarimai kyla būtent dėl dukros lankymo tvarkos. G.Karaliūnaitė liepą prisipažino, kad vis dar sulaukia vyro grasinimų: „Svarbiausia, kad žmogus vis dar grasina, nori šantažuoti, meluoti. Tai nėra gerai. Šiandien (liepos 19 dieną – red.) jis man išsakė daug blogų ketinimų, kurių turi“.

Ketvirtadienį po keletą valandų trukusio posėdžio G.Karaliūnaitė džiaugėsi, kad viskas pagaliau baigta: „Atsakovas labai norėjo tempti gumą. Nenorėjo skirtis. Galvojo, kad jam tai pavyks, bet nepavyko. Baigta. Rugsėjo pabaigoje bus sprendimas. Koks jis bus, toks. Skyrybos vis tiek įvyks. Vaiko gyvenamoji vieta bus su manimi. Dabar sulauksime jo šou, nepasitenkinimo viskuo bangos. Lįs į televizijas, visur. Skundė ir dabar viską. Paistalai be įrodymų. Akivaizdžiai susipykęs su savo kažkokiu įsivaizdavimu. Prieš metus, kai atvyko, turėjo misiją sužlugdyti mano verslą, reputaciją, atimt vaiką, namus. Skundė, kur įmanoma. Nepavyko. Viskas kaip kortų namelis sugriuvo.“

Pasak dainininkės, su dukra jam niekas nedraudžia bendrauti. Ir nedraus. Tiesa, per penkis pastaruosius mėnesius alimentų jis nemokėjo, nesumokėjo nė karto ir darželio mokesčio, nors buvo prašyta.

Pasak G.Karaliūnaitės, per penkis pastaruosius mėnesius alimentų vyras nemokėjo, nesumokėjo nė karto ir darželio mokesčio.

„Gal tik ledų nupirko. Nors ne, sakė, kad negalima vaikui pirkti ledų“, – teigė G.Karaliūnaitė.

Paklausta, kodėl prieštarauja, kad dukra liktų miegoti pas tėvą, dainininkė atsakė, kad pati ji nenori miegoti pas jį: yra pratusi tai daryti namuose, savo lovoje.

„Bandėme. Labai verkė dukra. Jis pats panikavo. Nakvoti ji nenori pas jį. Sakė, kad tėčio lova per mažą. Tėtis turėjo miegoti ant žemės – tai neįprasta. Vaiko negali niekas priversti“, – paaiškino G.Karaliūnaitė, pasiruošusi bylinėtis ir aukštesnės instancijos teisme.

Atlikėja atskleidė, kad per pastarąjį mėnesį sulaukė M.A.Canuelio pasiūlymo grįžti prie taikaus susitarimo dėl skyrybų, tačiau ji nesutiko. Kodėl? Nes sutuoktinis prašė išbraukti vieną sąlygą – alimentų mokėjimą, o tą net įstatymas neleidžia padaryti.

„Jis tikėjosi, kad man pakeis smegenis ir užsinorėsiu likti. Nežinau, kodėl nenori skirtis. Nesu „wonder women“ (nuostabi moteris – liet.). Po pastarojo posėdžio buvo apsiraminęs, tikėjosi, kad grįšiu prie draugiškos sutarties, kurią teikiau prieš metus. Už tą sutartį aš ir taip jau susimokėjau, nors ji ir nebuvo pasirašyta“, – spėliojo G.Karaliūnaitė.

Paklausta, kaip sekasi koncertinė veikla, Gintarė patikino, kad turi atsisakyti daugelio pasiūlymų, nes koncertuoti reiktų vėlų vakarą. Sulaukė ji ir pasiūlymo iš Amerikos lietuvių vykti į JAV, kur praleistų mėnesį. Tačiau dukra yra svarbesnė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teismo proceso dalyviai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teismo proceso dalyviai

15min primena, jog teismų duris varstyti sutuoktiniai pradėjo šių metų vasarį. Pasak G.Karaliūnaitės, ji ir M.A.Canuelis kartu negyvena jau nuo 2015-ųjų, praėjus dvejiems metams po slapta įvykusių vestuvių jie pasuko skirtingais keliais.

Tačiau apie oficialias skyrybas pora pradėjo kalbėti tik prieš kiek daugiau nei pusmetį. Pasak atlikėjos, sutuoktinis siekia prisiteisti dukters globą, nors su ja beveik nebūna, maža to, nori, kad mergaitei būtų suteikta Kanados pilietybė.

Anksčiau atlikėja yra tvirtinusi, kad dar pernai metų vasarą bandė su vyru kilusias problemas spręsti be teismo įsikišimo, svarstė ir apie skyrybų sutartį, net buvo pasiruošusi pati apmokėti išlaidas.

„Buvo suteiktas laisvas bendravimas (su dukra), buvo siūloma minimali alimentų suma, bet tada jis (M.A.Canuelis) pats nesutiko. Visą laiką jo versijos (kodėl) skyrėsi“, – sakė ji.

G.Karaliūnaitė ir M.A.Canuelis slapta susituokė 2013 metais. Po metų pora susilaukė dukters. Gintarė iš pirmosios santuokos augina sūnų. Ši santuoka su Marcu atlikėjai – trečioji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius