Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisro suniokoti Lino Karaliaus tėvų namai kyla iš pelenų: vieną pastatą papuošė meno kūrinys

Balandžio pradžioje gaisrui sunaikinus grupės ŽAS nario tėvų namus, Linas Karalius visą laisvą laiką skyrė jo rekonstrukcijai. Daugiau nei per mėnesį pavyko atstatyti dalį sodybos, o už tai buvęs atlikėjas dėkoja pinigus suaukojusiems žmonėms.
Linas Karalius parodė atnaujintus tėvų namus
Linas Karalius parodė atnaujintus tėvų namus / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Gaisras sunaikino Vilniaus rajone, Beržininkų kaime esančius L.Karaliaus tėvų namus. Dėl įsisiautėjusių liepsnų iš medinės sodybos neliko beveik nieko, ugnis sunaikino ne tik namus, bet ir visus šeimos daiktus, dokumentus.

Po ištikusios nelaimės Linas Karalius kreipėsi viešai ir prašė žmonių pagalbos – specialiame aukoti skirtame internetiniame puslapyje beveik per mėnesį pavyko surinkti apie 12 tūkst. eurų.

Dosni auka, kaip sakė Linas, buvo tarsi išsigelbėjimas, o už paramą žinomas vyras neretai socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdais, kam buvo skirtos suaukotos lėšos.

Antradienio popietę L.Karalius pranešė, kad pagaliau pavyko atnaujinti šalia pagrindinio pastato esantį namelį, kurį šeima naudojo tarsi lauko virtuvėlę.

Pavyko ne tik rekonstruoti pastatą, bet ir jį paversti meno kūrinio – artimas Lino bičiulis iš Indonezijos namą papuošė išskirtiniu iš molio sukurtu kūriniu, simbolizuojančiu gamtos ir žmonių ryšį.

„Po gaisro atnaujintas tėvo namelis skulptoriaus iš Indonezijos vardu Sutama dėka tapo meno kūriniu, simbolizuojančiu ilgaamžį žmonių ir augalų tarpusavio ryšį“, – socialiniame tinkle rašė L.Karalius.

15min ir asmeninio albumo nuotr. /Linas Karalius parodė atnaujintus tėvų namus
15min ir asmeninio albumo nuotr. /Linas Karalius parodė atnaujintus tėvų namus

Tai ne pirmas kartais, kai ugnis suniokojo L.Karaliaus tėvų namus. Pirmą kartą skaudi nelaimė įvyko prieš dešimtmetį.

„Pagyvenus porą metų ugnis pasiglemžė jų gyvenamąjį namą. Tai įvyko 2006-tų metų balandžio 23 dieną. Kartu su tėvu savo rankomis atstatėme ir grąžinome namą net dešimt metų. Grįždamas iš kelionių visada parveždavau kokį egzotišką baldą ar skulptūrėlę.

Galiausiai prieš tris metus tėvai galėjo įsikraustyti į namą, į kurį sudėjome labai daug meilės. Deja, pagyveno ten nelabai ilgai. Įvykus antram gaisrui tėvai trumpam buvo psichologiškai palūžę, bet su savo vaikų, anūkų ir visų kitų artimų giminių palaikymu, greitai atsigavo“, – pasakojo Linas.

Jis pasakojo, kad tai buvo vienkiemio sodyba į kurią tėvai atsikraustė iš Vilniaus prieš 15 metų. Linas teigė, kad išvykti iš miesto buvo pats išmintingiausias jų gyvenimo sprendimas.

15min primena, kad gaisras kilo Lino tėčiui kaitinant linų sėmenų aliejų medžio apdirbimui. Staiga aliejus užsiliepsnojo ir sudegino namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius